ДПТ Оболоні: протести громади та настрої депутатів напередодні голосування (ОНОВЛЕНО)

0

До будівлі Київради сьогодні прийшли мешканці Оболонського району столиці з вимогою до депутатів не затверджувати детальний план території (ДПТ) кількох мікрорайонів, адже у рішення не враховані 250 зауважень громади. Зокрема, люди протестують проти будівництва житлового комплексу на місці спорткомплексу “Акваріум”, а також ще кількох об’єктів.

“Як завжди у кулуари проводили нас депутати, – говорить киянка Тетяна Мілевська. – Списки були поданні ще вчора, але сьогодні на вході нам повідомили, що записані лише п’ять людей”.

Тим, кому вдалося пройти у коридори Київради, розгорнули плакати: “Порошенко, ДПТ Оболоні – плата Столару за виборчу кампанію?”, “Руки геть від басейну”, “Збережемо озеро Біле, збережемо – Оболонь”.

У порядку денному пленарного засідання VIII сесії Київської міської ради питання детального плану території Оболоні під номером 3.6.2. Усього заплановано розглянути  352 питання. Тож цілком можливо, що ДПТ розглядатимуть у другій половині дня. Столичний депутат Костянтин Богатов навіть передбачає, що, можливо, його перенесуть на інший день – продовження засідання планується 7 лютого.

“Кращий спосіб нашого захисту – це персональний тиск на депутатів, – говорить Богатов. – Потрібно тиснути на Батькывщину та Єдність, у них добирати голоси. Крім того, у нас десяток оболонських депутатів, яких потрібно особисто, очі в очі, попередити про неприпустимість голосування. За умов такого тиску, голосів не набереться. Ми збивали проект вже тричі”.

Відомо, що під час засідання земельної комісії ДПТ підтримали два депутати від Оболоні – Владислав Михайленко та Владислав Турець (обидва “Солідарність”).

Вже відомо, що депутат Алла Шлапак (фракція “Єдність”) отримала звернення громади. “Не буду підтримувати цей проект рішення”, – сказала вона.

Олександр Синьок, представник громади Оболоні, заявив з трибуни , що місцеві жителі просять відхилити наявний ДПТ та розробити новий план. Під час роботи над яким, від імені громади, просить включити у групу її представників.

Після цього виступу депутати голосували за пропозицію депутата Юрія Сиротюка (“Свобода”) про зняття з розгляду пункту 3.6.2. Її обранці не підтримали.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2018 року земельна комісія Київради більшістю голосів підтримала детальний план території (ДПТ) п’яти мікрорайонів в Оболонському районі столиці. Наразі мова піде про ділянку площею 430 га, обмежену з півночі Оболонськими луками, з півдня – житловою забудовою вздовж вулиці Маршала Тимошенка, частково вулицями Зої Гайдай та Героїв Дніпра. Згідно з планом, за п’ять років площа житлової забудови має зрости з 211,7 га до 215 га, а кількість населення в багатоквартирному житловому фонді – з 106,4 тис. до 113,5 тис. осіб. Усереднена населеність житлових мікрорайонів збільшиться з 503 мешканців на гектар до 528.

Згодом стало відомо, що питання ДПТ Оболоні 31 січня розглядатися не буде.

“Це важливе питання, тому було би не коректно розглядати його без присутності міського голови, тому сьогодні підрозділ 3.6 розглядатися не буде”, – сказав після короткої перерви секретар Київради Володимир Прокопів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539