Екс-меру Садовському вручили підозру за аферу з каналізацією

0

Прокуратура Ірпеня вручила підозру колишньому селищному голові екс-регіоналу Вадиму Садовському. Правоохоронці переконані, що екс-чиновник підробив документи та здійснив розтрату бюджетних коштів під час прокладання каналізації в приватному секторі Коцюбинського.

Щойно я стала селищною головою у 2015 році мені юрист ради, якого я потім звільнила, сказав: “Готуйтеся, до вас прийдуть люди і ви винні їм мільйони”. Я наголосила, що Матюшина нікому нічого не винна, а з бюджету віддам гроші тільки за виконані роботи. За недоканалізацію ніхто платити не буде, навіть, якщо Садовський, його заступник Пушанко і тогочансий глова УЖКГ “Біличі” Зінкевич присягнуть на “Біблії”, що все гаразд. Всі, хто мають очі – бачать, що нечистоти течуть верхом.

Результат пошуку зображень за запитом "Зінкевич каналізація"

Після першого ж перевороту влади, депутатка Юлія Главацька, яка в незаконний спосіб стала в.о. голови у 2016 році, відкликала всі довіреності, які я видала юристам ради і рішення суду було не на користь громади, а на користь недобросовісного підрядника. З бюджету селища вивели гроші на “Глосар”.

Ми відкопали каналізацію, щоб довести – колодязі глухі і нікуди не ведуть.

Все зафіксоване на відео.

Садовський розбив ділянку каналізації на три частини, щоб не було тендеру. І після першого ж перевороту, коли гроші вивели на “Глосар”, залишався ще й “Крайбуд”, який теж хотів кілька мільйонів з бюджету. Рахунки селища були заблоковані саме через цю справу по каналізації.

Депутати Нових облич та екс-заступник Садовського Петро Пушанко надавали в суд свідчення, що каналізація зроблена в повному обсязі й нема жодних претензій.

Те ж саме листами підтвердив Олексій Зінкевич, який за Садовського був призначений начальником УЖКГ “Біличі”.

Тобто є група осіб, яка систематично працювала над тим, щоб вивести гроші з бюджету за будь-яку ціну і робила все, щоб експертизи не було.

Щоразу, як ми доходили до етапу експертизи – у нас в селищі відбувається переворот. Після перевороту, коли владу захопив депутат Микола Єременко, самопроголошений голова УЖКГ “Біличі” Зінкевич замітав сліди. Він врізав каналізацію в систему багатоповерхових будинків.

Якщо підключити всі приватні будинки – каналізація в висотках піде верхом. Першим, що зробив депутат Сергій Даніш, який захопив владу восени 2018 року – це перевів гроші “Крайбуду”. А потім в суд, де прокуратура вимагала експертизи, не надіслав юриста і відкликав, як і Главацька, всі довіреності, які я дала. Ми разом з прокурором Оленою Сінякевич домоглися в суді експертизи і ті, хто свідомо чинив злочин і покривав злочин – мають відповідати. Це група осіб, яка діяла спільно.

Нагадаю всім, що в 2015 році перед виборами Садовський пубілчно знявся на користь Даніша. Були домовленості, що всі махінації будуть прикриті.

Безымянный

Це при тому, що є аудіо, де Садовський, до того, як знятися на користь Даніша, чітко дав зрозуміти, що Матюшина – не пройде і він нікого не боїться. Мені не мали дати перемогти на виборах – це ламало схеми.

Видно, потім Садовський зрозумів, що його не оберуть знову після всього, що він не зробив і півсля дерибану лісу, й треба буде відповісти по закону. Тоді він знявся на користь Даніша. Але було пізно. Мене обрали люди.

У мене є відео, де чітко чути, як заступник Садовського Дмитро Мацепа розказує про те, як робили каналізацію і про те, що вона ніколи працювати не буде.

А тепер давайте подивимося, хто був за часів Садовського в профільній комісії, яка мала б контролювати роботи.

Два чинних депутати – Владислав Євстєфєєв та екс-регіонал Ігор Рожанський. Голова ОСББ “Парком” Сергій Бєлов, який і дозволив несанкціоновану врізку в каналізаційну систему висотки, а також знаний сьогоднішній “волонтер” Коцюбинської ради – Ярослав Салівонов.

У бюджетній комісії тоді була та сама Юлія Главацька, яка незаконно захопила владу і допомогла вивести гроші.

Тут неозброєним оком видна змова групи осіб, які захопили незаконно і безпідставно бюджетні гроші і виводили їх у незаконний спосіб, захопивши владу.

Рано чи пізно – всі постануть перед судом і буде рішення іменем України.

Авторка: Ольга Матюшина, селищна голова Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539