Каналізація на Бакала: суд призначив експертизу – НО твердять, що каналізація працює

0

У Господарському суді 19 вересня слухалися дві справи.

Одна щодо розблокування рахунків селищної ради. Вони заблоковані через те, що Коцюбинська селищна рада програла суд по каналізації на вул. Бакала і з нас намагаються стягнути 1,8 млн за каналізацію, яка не працює.

Друга справа стосується нашої вимоги переглянути ріщення суду щодо каналізації, яке суперечить інтересам громади Коцюбинського, оскільки каналізації де-факто нема. Всі про це знають, бо нечистоти піднімаються з колодязів і ми відкачуємо фекалії спецтехнікою.

Відтак комунальне господарство приречене на додаткові витрати.

Для того, щоб довести, що каналізація не працює, нам треба призначити судом експертизу.

За попереднього селищного голови Петро Пушанко, який залишається через саботаж депутатів заступником голови Коцюбинської слеищної ради, цим фірмам підмахнув докумененти.

Заблокований бюджет: Крайбуд твердить, що Узерчук зробила все, що могла

На суді юристка “Крайбуду” засвічдила, що голова бюджетної комісії Людмила Узерчук дослівно “зробила все що могла”, аби гроші з бюджету селища потрапили до “Крайбуду”.

Вона посилалася на те, що Узерчук підписала протоколи і відповідні рекомендації.

У результаті такого виступу Коцюбинській селищній раді відмовили у розблокування рахунків. Тобто позиція голови бюджетної комісії поставила під загрозу опалювальний сезон та господарську діяльність в селищі. Навіть, якщо депутати відголосували за ямковий ремонт, із заблокованими рахунками в борг ми його розпочати не можемо.

Нагадаю, що після перевороту 8 квітня 2016 року відбулося засідання в касаційній інстанції щодо каналізації по вулю Бакала. Я представляти інтереси ради не могла – мене побзавили цього права Нові обличчя своїм переворотом. Секретар ради Юлія Главацька була внесена в реєстр як в.о. голови. Вона позбавила громаду можливості захищати в суді наші інтереси і відликанал в юристів ради довіреність.

Коли я прийшла на судове засідання, то в суді мені повідомили, що я не можу представляти інтереси, бо мене нема в реєстрі. І я розуміла, що справу по каналізації зливають. Так в касаційній інстанції після перевороту, а я нагадаю, що в день перевороту, я виграла справу в суді супроти “Мастер-Енерго” і відстояла 1,5 млн бюджетних коштів, ми отримали негативне рішення по каналізації, за що персональну відповідальність несе Юлія Главацька.

Оскільки каналізацію для того, щоб не проводити тендер, розбили між двома бутаформними фірмами “Глосар” та “Крайбуд”, то коли Главацька програла справу “Глосару” – “Крайбуд” ми вже програли за преюдицією. Тобто тому, що було рішення в такій справі по “Глосару” не на нашу користь. Тоді у квітні 2017 року нам заблокували рахунки ради – а це паралізувало всю господарську діяльність і ми подали до суду. В суді нам досі не вдається розблокувати рахунки селищної ради, бо наші опоненти постійно мотивують це тим, що голова бюджетної комісії зробила все, що могла для того, щоб ці гроші були їм заплачені. Вони посилаються на якісь персональні протоколи Узерчук та на її пости в Facebook.

Але зауважте, на жодній сесії голова бюджетної комісії не встала і не сказала, що вносить в порядок денний проект такого рішення, хоча вона на сесіях може виступати годинами. Тобто публічно цю відповідальність Людмила Узерчук на себе брати на сесіях не хоче. Зате в суді наші опоненти щоразу наголошують на тому, що є погодження від голови бюджетної комісії. Сама ж Узерчук ніколи не ходить на суди, де ми відстоюємо бюдетні кошти.

На це рішення суду ми подамо апеляцію, щоб розблокувати кошти, які нам вкрай необхідні для проведення господарської діяльності в селищі.

Як юрист ради Гальчевський врятував ситуацію – суд призначив експертизу

На другому судовому засіданні, де суддя мав визначитися з тим, чи буде повторний перегляд справи щодо каналізації по вул. Бакала, адвокатеса “Крайбуду” показала відповіді на її адвокатський запит від Петра Пушанка, Олексія Зіневича та Павла Назарука. Оформлені були ці відповіді не на бланку ради чи депутатських благках, а просто як листи від фізосіб.

Так от заступник селищного голови Пушанко, який є посадовою особою й під час укладання угоди щодо прокладання каналізації очолював УЖКГ “Біличі”, в обхід канцелярії ради засвідчив, що роботи виконані в повному обсязі й всі недоліки нібито виправлені. Зауважте, підпис на негербовому балнку і без вихідного стоїть із зазначенням посади – застпуник селищного голови.

Далі адвокат надала відповідь від депутата Коцюбинської селиної ради Олексія Зінкевича про те, що каналізація абсолютно нормально функціонує і введена в експлуатацію. Про недоліки в роботі Зінкевичу невідомо.

Адвокат протилежної сторони наголосила, що я не можу володіти ситуацією щодо каналізації, бо я не була головою тоді, коли її робили.

Я питала адвокатесу Габрик про те, як вони могли брати коментарі в цих людей, як у фізосіб, а отримати по суті відповідь від чиновника в обхід канцелярії селищної ради?

Такі позиції в суді з боку заступника голови селищної ради, депутатів та колишніх працвників УЖКГ “Біличі” мали б розбити нашу позицію в суді й ми мали б програти спрву по каналізації. Під це вже навіть в селищі заготували борди, де значиться, що суд програний.

Борди швиденько зняли.

Ситуацію врятував Володимир Гальченвський – юрист селищної ради, який б’ється за інтереси громади вже котрий рік і сумлінно виконує всі покладені на нього обов’язки.

“Я передбачав, що таке буде і тому взяв із собою до суду завірені копії офіційних службових записок заступника селищного голови Петра Пушанка та колишнього начальника УЖКГ “Олексія Зінкевича. Тут вони мають абсолютно іншу позицію. Очевидно, що зараз, коли відкрите кримінальне провадження і може загрожувати відповідальність, вони розуміють, що експертиза вкрай невигідна, бо мають винні притягуватися до відповідлаьності,” – наголошує Гальчевський.

Гальчевський надав офіційний лист Зінкевича до “Крайбуду”, в якому йшлося, що каналізація не введена в експуатацію і документів УЖКГ “Біличі” не надавалися.

Чого ж позиція змінилася?

А ось доповідна мого заступника Пушанка на початку каденції. Тут Пушанко твердить, що каналізації на балансі УЖКГ та селищної ради немає. І документів щодо введення в експлуатацію немає.

То чого ж і в Пушанка позиція змінилася?

І ось ще один документ, підписаний Пушанком. Початок каденції – документації нема.

У мене окереме питання до Назарука та мешканців Бакала, які своїми підписами в ущерб інтересам селищної ради, а отже громади, засвідчили, що каналізація є і вона введена в експлуатацію.

Якщо комусь перед виборами пообіцяли підключененя до каналізаці і навіть з’явилися легендарні ями імені Назарука, то це не значить, що каналізація є. Це значить, що є врізка в трубу, яка виконує функцію вигрібної ями. І нечистоти піднімаються там, де відсутнє підключення каналізації.

Відповідно у мене постає питання: депутат Павло Назарук готовий з особистої кишені, коли труба без врізки в центарльну каналізацію переповнюється нечистотами, відкачувати фекалії? Мене дивує, що жоден депутат з Нових облич, навіть заступник Пушанко, навіть не приїхав на місце розриття, коли фекалії біля багатоповерхівки на вул. Паризьської комуни залили дорогу. Чого ж не прийшли подивитися?

Може тоді б не писали листи в суд, які суттєво ослаблюють позиції селищної ради і сприяють виведенню мільйонів коштів та роблять все, щоб ті, хто підписав за попередньої каденції документи по каналізації не були притягнуті до відповідальності?

Питання до виборців депутатів Узерчук, Назарука та Зінкевича – навіщо Ви їм довірили представляти ваші інтереси, якщо вони діють виключно в своїх інтересах і прикривають злочинні дії одне одного?

Завдяки тому, що юристи ради показали абсурдність позицій цих осіб, суддя призначив експертизу. І робитиметься вона, згідно з рішенням суду, коштом прокуратури. Тобто в бюджетної комісії та голови цієї комісії Людмили Узерчук не вийде просаботувати погодження виділення коштів, а в депутатської більшості не вийде просаботувати голосування в раді за виділення коштів на експертизу.

І треба було бачити обличчя юристів “Крайбуду”, коли наголосили, що експертиза буде і за це платитиме прокуратура області. Яка прикрість для них і радість для нас. І я нагадаю, що розказував мені колишній заступник Садовського, як на цій каналізації просто відмивалися кошти.

Прохання до Нових облич та депутатів-самовисуванців, які з ними працюють

Для тих, хто замовляє борди, що начебто я як селищна голова програла в судах 3,3 млн бюджетних коштів, я інформую, що за бюджетні кошти я ходжу битися в суди з адвокатами селищної ради особисто. І там я не бачила, на жаль, жодного депутата Нових облич і жодного члена бюджетної комісії, окрім Наталії Пилипенко.

Ми завели в бюджет держсубвенцію на оновлення водоканалу селища, на ремонт даху Будинку культури та дитсадок. Ми завели кошти на ремонт дороги по вул. Залізничній. Це сумарно 11,5 млн менш ніж за 1,5 роки роботи (пів року забрав переворот).

Так от, якщо ми зараз не розблокуємо разунки через нашу голову бюджетної комісії Людмилу Узерчук, яка робить все можливе і неможливе, щоб не освоювалися бюджетні кошти і щоб рахунки й далі були заблоковані, то будемо просити голову бюджетної комісії, щоб вона шукала 10 млн на модернізацію водоканалу, ремонт даху Будинку культури та дитсадка на Пономарьова 2/2.

Ваш саботаж громаді дуже дорого може коштувати. А ті, хто захотів вивести з бюджету мільйони гривень і ставив своє підписи – мають відповідати в рамках кримінального провадження. Тут вже не прикритися тим, що рада це колегіальний орган. Це персональна відповідальність чиновника, який поставив свій підпис.

Без іменіАвторка Ольга Матюшина, голова смт Коцюбинське

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539