Суд щодо поновлення повноважень Матюшиної перенесли на 19 лютого

0

6 лютого відбулося засідання Окружного адміністративного суду. Зауважу, що на засідання прийшли селищна голова Ольга Матюшина зі своїми адвокатами, адвокат самопроголошеного Сергія Даніша та голова земельної комісії Павло Назарук, який під час однієї з сесій заламав руку Матюшиній і досі не поніс покарання.

Матюшина і її адвокати наполягали на тому, що суд може розглянути справу по суті, бо її 10 місяців свідомо затягують, зокрема через відводи суддів.

Представник Даніша Стогов намагався наголосити суду, що треті сторони – депутати Коцюбинської селищної ради не були повідомлені належним чином про судове засідання. Назарук це підтвердив і сказав, що дізнався про час засідання від Стогова.

Уявіть, як вони всі дружно хотіли ходити в суди, що не знали про час засідання, яке є в доступі не лише в реєстрі. Про час і дату засідання Куцан нагадала всім напередодні і навіть фото входу суду запостила.

Далі була друга спроба затягнути суд. Стогов заявив клопотання, що заяву треба ще раз залишити без руху, бо Матюшина нібито не подала під час подачі позову копій документів для всіх учасників процесу. Тобто Матюшина мала б наксерити для кожного з майже 2 десятків депутатів ради, яких залучила попередня суддя, по примірнику.

Але їх ввели 3 сторонами після того, як був поданий позов. І ніхто не сумнівався, що суддя Терлецька, яка потім погодила відвід, зробила це для затягування справи, яку так і не слухають по суті вже майже рік.

Стогову відмовили в клопотанні і він спробував заявити його знову. Але суддя Сергій Лапій йому ще раз наголосив, що це клопотання суд розглянув.

Далі відбулася третя спроба затягнути суд з боку Стогова. Він сказав, що направив ще один документ Матюшиній і депутатам, які є третіми сторонами.

Стогов наголосив, що Матюшина мала отримати цей лист. Суддя виклкиав до себе і Стогова і Матюшину і вони, переглядаючи документи, з’ясували, що поштою направлений був лист лише 5 лютого – тобто за день до суду.

Натомість депутати ради, які не з’явилися на судове засідання і які нібито не знали про час і місце суду, отримали їх мало не тиждень тому.

Суддя Лапій поцікавився, хто ж ініціював додавання цих депутатів в якості третьої сторони і Стогов зізнався, що це він.

Адвокати Матюшиної попросили технічну перерву на 5 хвилин, щоб з’ясувати, що нового написав Стогов і після перевірки зрозуміли, що там нема нічого нового – хіба доданий один-єдиний абзац.

Матюшина наполягала на тому, що можна справу розглядати по суті сьогодні і не переносити, але суддя наголосив на тому, що будуть порушені права її як сторони подати свою реакцію на подання відповідача.

Таким чином засідання перенесли на 11:00 19 лютого.

Не факт, що представник Даніша та депутатська більшість Коцюбинської ради не робитимуть знову все залежне, щоб суд не відбувся. поки вони незаконно представляють інтереси Коцюбинської ради – виводяться гроші з бюджету і зливаються справи в суді по каналізації та щодо дерибану Біличанського лісу.

(На суді були присутні депутати Ліна Радуда, Олександра Куцан, Олена Сокотюк, а також мещканці селища Тетяна Бондар, Людмила Демченко).

Авторка: Ірина Федорів, журналістка і мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539