Гірка Крістера під загрозою: КМДА знову дозволила порушити благоустрій

0

Департамент міського благоустрою КМДА продовжив на півроку термін дії картки забудовнику на порушення благоустрою на Гірці Крістера.

Цей документ – контрольна картка на тимчасове порушення благоустрою. Її було неправомірно видано забудовнику
ТОВ «Будінвест КМ» та його компаньйонам (ТОВ Екостандарт-інвест» та ТОВ «Доміан») ще 29 грудня 2017 року терміном на один рік. Чому неправомірно? – тому що забудовник із п’яти необхідних документів надав Депертаменту тільки два – але все одно отримав картку. (От «пощастило»!). Підписався під цим документом дехто Тарас Панчій. У 2016 році він прославився фразою “Рішення суду – не документ”.

Результат цієї картки – забудовник неправомірно вирізав 300 дерев в урочищі Крістерова Гірка за адресою Вишгородська 47ж у Подільському районі Києва.

На знак протесту кияни у 2018 році перекривали вулиці Вишгородську та Полярну.

Активісти проводили мітинги під Київрадою і врешті створили успішну петицію №7218, під якою підписалися більше десяти тисяч людей.

Петиція нині знаходиться на розгляді у Київраді, термін дії картки закінчився. Досі є чинним Припис іншого департаменту КМДА (Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю Києва) про призупинення підготовчих та будівельних робіт від 27.04.2018 року.

При цьому всьому Департамент міського благоустрою КМДА подовжив картку забудовнику ще на півроку – до 1 липня 2019 року.

Отак «ударно» працює Департамент міського благоустрою (слово «ударно» є дуже доречним, оскільки Тарас Панчій працював, а, може, і зараз працює у партії УДАР київського мера Кличка). До речі, донедавна цей департамент називався Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища, а потім за правління Кличка слова «збереження природного середовища» викинули із назви, щоб око не муляло. Так, уже не оглядаючись ні на що, влада Києва неправомірно дозволила забудовнику вирізати півгектара зелених насаджень. І, схоже, не збирається зупинятися у знищенні Крістерової Гірки.

Авторка: Тетяна Ратушняк, жителька Києва

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539