Безпека членів ТВК: вимагаю в Кононенка надати адвоката побитій Демченко

0

Наближаються президентські вибори. Для кожної партії безпека членів ТВК і ДВК – має бути одним з пріоритетних питань. Саме люди, які входять в виборчі комісії, рахують наші голоси на виборах. Чесний підрахунок = легітимна влада.

У червні 2017 року голову Коцюбинської ТВК жорстоко побили. На пенсіонерку, яка чесно відстояла результати виборів і не сфальшувала їх, напав тітушка-боксер, який, може б і вбив її, але врятували сусіди та син, який випадково залишився вдома. Він просто проспав і затримався перед виходом на роботу.

Тітушку схопили мешканці селища і на місці допитали. Є відео, де він зізнається, що його найняли за 1 000 грн. Тепер він в суді каже, що просто проводив інтернет і випадково зайшов до Демченко та мала необачність погано поспілкуватися і отримала те, що отримала.

За 1,5 роки поліція (привіт міністру KPI Арсену Авакову) так і не знайшла замовника, хоча виконавця затримали. Примітно, що буквально протягом тижня після побиття мешканці селища віддивилися відео із незаконних забудов в Ірпені, які охороняли тітушки. Ми самі виявили, що нападник охороняв охороняв забудову кандидата в депутати від Нових облич– партії екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка.

Партія БПП зробила заяву, що вимагає в правоохоронних органів якнайшвидше розслідувати цю справу. І це не випадково, бо Демченко в ТВК головує саме як представниця БПП.

Пройшло понад 1,5 роки – замовників ніхто не озвучив. Нагадаю, що керівництво правоохоронних органів обирає коаліція парламенту, яка на даний час формуються з БПП та Нарфронту.

Але найбільше дивує те, що в Київській області в партії БПП, яка отримала чи не найбільше державне фінансування, навіть не здогадалися надати за 1,5 роки адвоката побитій Демченко та ще одній побитій членкині Коцюбинської ТВК від БПП Лесі Єльниковій.

На неї теж напали, коли вона йшла додому разом з мером, якого обрала громада від БПП – Ольгою Матюшиною.

Коли мені погрожували як журналісту і я була працівником телеканалу СТБ я навіть не просила про охорону. Генеральний директор прийняв це рішення. Влада в повноваження – це відповідальність.

На що ж пішли гроші з дрежфінансування?

Громада знайшла волонтера, який ходить в суди при тому, що партія з наших податків отримала мало не 300 млн грн. З цього роблю висновки, що на виборах безпека голів ТВК і ДВК для обласного осередку точно не пріоритет. Навіть у час передвиборчої кампанії ніхто в обласному осередку про справу не згадав. Я питала Демченко чи говорили з нею з цього приводу на рівні області – ні. Не знайшлося часу, щоб присвятити його на цю справу.

Обласний осередок очолює нардеп Ігор Кононенко, який збирається знову в парламент по 94 округу і вже навіть зняв про себе фільм – “5 днів з Кононенко”. Звісно, про Демченко і тих, кого побили і хто боровся в області з корупцією в фільмі ані слова.

І це не дивно, бо на зборах політиків, які входять в обласний осередок БПП, перед виборами президента був помічений Володимир Карплюк – екс-мер Ірпеня. Фігурант антикорупціних розслідувань. І не випадково. Голова Коцюбинського, яку незаконно прибирали як керівника селища з електронного реєстру 5 (!!!) разів заявила, що виходить з партї БПП, бо обласний осередок співпрацює тими, хто, як казав Генпрокурор Юрій Луценко, не перший рік прогулює тюрму.

Виявилося, що 95 округ віддали на відкуп Карплюку в обмін на те, що він буде на президентських виборах допомагати з голосами.

Так обласний осередок БПП вирішив працювати з фігурантом антикорупціних розслідувань і злити мера Матюшину, якого обрала громада і яка свою чесність і принциповість довела на детекторі брехні в телепроекті “Нові лідери”.

Щоправда, громаді Приірпіння, звісно пощастило, бо в парламенті у фракції Блоку Петра Порошенка є такі депутати як Ольга Червакова, Марія Іонова, Володимир Ар’єв.

Але не можуть Червакова на милицях, Іонова при надії, а тепер з немовлям на руках, і Ар’єв як голова делегації ПАРЄ, який розривається між міжнародною місією, парламентаризмом та захистом активістів Приірпіння втримати оборону й відбити корупційну змову, якщо обласний осередок веде перемовини з Карплюком і зливає людей.

Кононенко, звісно, це все заперечує і в прямому ефірі називає Матюшину – Матюхіною. Тобто так, як її принизливо називає лише команда Карплюка. Але тут зауважу, що коли нам треба було відстояти котельні й не допустити зриву опалювального сезону – він давав охорону.

Я публічно вимагаю в обласного осередку БПП, який має держфінансування, а значить і мої податки, надати адвоката у цій резонансній справі. Натсупне засідання відбудеться 26 лютого о 14:00.

Політичні рішення і репутаційні ризики – це одне. А не дати захист голові ТВК маючи наші податки – це вже занадто. Хоча чому дивуватися, якщо в 2015 році, коли активістка Матюшина, яка кандидувалася від БПП і перемогла, а кандидат Карплюка пішов в суд, щоб оскаржити результати, – мера БПП в суді предствляв адвокат-волонтер. У суди тоді ходила разом з громадою вірна людям і принципам Червакова.

І знаєте, що показово, що коли я йду з Демченко в черговий суд по повноваженнях Матюшиної, то вона каже, що буде голосувати за Порошенка. І в мене шок, бо людина ставить питання державної ваги вище цінності власного здоров’я і те, що всю роботу активістів злили.

Такі, як Кононенко, ніколи це не зрозуміють. У них є тільки “пацанські цінності” і договорняки. Так от, навіть в такій парадигмі цінностей не “по-пацанськи” злити справу з побиттям жінки, яка представляє БПП в ТВК. Бо хто ж тоді повірить у те, що БПП області може захистити своїх предстаників?

Авторка: Ірина Федорів, журналістка і мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539