ЖК Центральний спричинив скандал через 25-метрові букви на в’їзді в Ірпінь

0

Сесія Ірпінської міської ради у четвер, 28 лютого, має початися з розгляду вимоги мешканців міста прибрати гігантські 25-метрові букви від забудовника ЖК “Центральний” на в’їзді в Ірпінь.

Петиція “Прибрати рекламу ЖК “Центральний” біля Водоканалу”, яку 16 січня створив Ущаповський Володимир Володимирович, за 4 дні набрала 415 голосів з 300 необхідних для розгляду депутатами, і стала найпопулярнішою в цьому році.

Побачивши такий стрімкий результат, 22 січня Олександр Борисович Пікулик, забудовник ЖК “Центральний” ініціює свою петицію – “Залишити рекламу ЖК “Центральний” в м. Ірпінь (вул. Університетська)”, як зразок “чітко впорядкованої реклами, що має офіційний дозвіл, та завдяки якій місто отримує надходження до бюджету”. Це звернення набрало мінімальні 302 голоси з 300 необхідних. Теж стрімко, до речі, – необхідні підписи забудовники назбирали за 9 днів.

Автор першого документу пояснював, що букви імені одного ЖК на в’їзді в Ірпінь псують краєвид, а забудовник писав про вагомі надходження до місцевого бюджету. Проте цієї аргументації сьогодні ви вже не побачите на сайті – відділ інформаційного забезпечення ІМР, який очолює Людмила Горбата, схоже, зачистив текст обох петицій, залишивши лише назву та короткий опис.

Також є питання до підписантів петицій від Пікулика. Бо сам забудовник поставив підпис мінімум двічі за дві доби – російською та українською мовами.

Другий фейковий підписант – це Університет ДФС України, оскільки він не має прізвища ім’я та по батькові, а третій – Зіневич Олексій Олексійович. Адже це ПІБ повністю збігається з ПІБ власника інтернет-провайдера Бест, який другий рік воює з Карплюком та його забудовниками всіма можливими засобами.


Сам Олексій Зіневич публічно відхрестився від такого підпису. А я особисто не чула, щоб в Ірпені мешкав повний тезка бізнесмена.

2019-02-26_07-31-11.png

За підсумками поверхової перевірки голосів бачимо, що петиція Пікулика не має мінімальних 300 голосів для винесення на четвергову сесію Ірпінскої міськради. Проте, схоже, чиновники, які готували порядок денний, вирішили не звертати увагу на такі дрібниці.

Сумнівно також, що забудовник дійсно платив гроші за рекламу до бюджету Ірпеня. Олександр Маркушин, перший заступник міського голови, у відповіді вказує лише, що такі кошти мають бути сплачені, хоча в запиті від нього я просила назвати конкретну суму, яку отримав Ірпінь за 25-метрові букви з 11 по 22 січня, тобто коли реклама вже фактично працювала.

Отож через півтора місяці такого брутального ігнорування думки громади в Ірпені почала діяти “вулиця”. Вночі 24 лютого одну з букв підпалили хулігани. ЖК Центральний виклав відео, як це було і оголосив винагороду в 100 тисяч гривень за ім’я палія, – хлопця, зафіксованого камерою спостереження.

Наступної ночі вивіску ЖК “Центральний” побили камінням, після чого в понеділок забудовнику довелося демонтувати скандальні букви.


“Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, взяті відбитки пальців на пляшках з запалювальною сумішшю та запальничці, встановлюються особи паліїв. Не виключаємо, що палії належать до організованої групи, яка здійснювала ряд підпалів в Ірпінському регіоні”, – інформує забудовник через Facebook.

Проте не ясно, що вони мають на увазі, адже єдиний підпал, який досі відбувся в Ірпені – це машина депутата Лаврентія Кухалашвілі, який бореться проти забудови заплави річки Ірпінь висотками та котеджами від забудовників.

Історія явно не закінчена – все вказує на те, що далі буде. Але з неї вже варто робити висновки владі та громаді. З ірпінськими чиновниками все ясно, оскільки вони продовжують заганяти “джина” глибше в пляшку, тож мають відповідні наслідки від ігнорування реального незадоволення в місті й безкарності за злочини. І це, звісно, поганий знак.

А от петиція Пікулика – це тривожний дзвіночок для активних громадян не тільки нашого міста. Адже раніше цим інструментом справді користувалися мешканці Ірпеня та інших регіонів України для донесення думок громади до чиновників. Влада, звісно, майже не реалізовує те, про що просять люди, але принаймні досі не маніпулювала голосами під зверненнями. Тобто не видавала думку забудовників на сайті електронних петицій за думку громадськості, а от тепер видає.

Тож Ірпінь, напевне, має стати першим містом в Україні, де варто ініціювати перевірку підписів під петиціями на справжність. Бо після історії з ЖК Центральний і його рекламними буквами цей інструмент можна вважати повністю скомпрометованим.

Зранку 26 лютого забудовник повернув рекламу ЖК Центрального на місце. Цього разу розмістивши її на банері, всупереч погодженню з відділом архітектури ІМР, де передбачені таки 25-метрові букви.

Авторка: Михайлина Скорик, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539