Рішення суду: ділянки Біличанського лісу повертаються державі

0


У лютому ми дізналися, що дерибанники Біличанського лісу залучають Коцюбинську селищну раду у справи, де прокуратура відстоює повернення ділянок на користь держави. Для тих, хто не знає, поясню, що влада в селищі захоплена  вп’яте як раз тими, хто дерибанив ліс. Третім самопроголошеним селищним головою у результаті перевороту став Сергій Даніш – представник партії “Нові обличчя”, який у 2008 році під час дерибану отримав ділянку Біличанського лісу у власність.

Звісно, що після захоплення влади дерибанники сподівалися, що юрист Даніша буде в суді відстоювати їхні інтереси, бо раніше, коли в суди ходила обрана громадою голова Ольга Матюшина та юристи, яким вона підписувала довіреність, то Коцюбинська рада була завжди на боці правоохоронних органів. Ну, і у справах по котельнях, і по спарвах щодо каналізації на Бакала ми також відстоювали інтереси громади.

На минулому тижні щодня було по кілька засідань, про що я інфомрувала в групі. Ми пояснювали адвокату ТОВ “Грінінвест”, що він захищає інтереси дерибанників і намагається в держави й наших дітей вкрасти ліс. Наприкінці лютого захисник ТОВ “Грінінвест” раптово змінився. У спарву зайшов Денис Крайнік. Цього юриста активісти дуже добре знають, бо він з дерибанниками у цій справі практично з самого початку.

Більше того, коли в 2016 році депутати “Нових облич” та самовисуванці, які злилися з ними, провели чергову псевдосесію, то вони вирішили зобов’язати обрану громадою селищну голову Ольгу Матюшину виписати саме Крайніку довіреність напредставництво інтересів Коцюбинської селищної ради. Уявіть, як би він представляв наші з Вами інтереси, якщо зараз в суді, як і до того, знову представляє інтереси забудовників.

Крайнік зараз у суді дуже нервував, коли його фотографували.

“Я фотогарфувала, коли він вийшов із зали суду. Крайнік сказав, що забороняє себе фотографувати – це при тому, що знімати у нас в суді й фіксувати процес не заборонено і кожен може це робити. Казав, щоб я повідомила, як мене звати і де я живу, бо він думає подати на мене до суду. Я перепитала, чи треба йому номер моєї картки, де гроші лежать. Він пішов собі. Далі перестрів нас на вході до суду – на сходах, і знову за своє – не публікуйте моє фото. У інших засіданнях вже змирився, коли ми його знімали”, – розповідає Людмила Буток.

Як я з’ясувала, Крайнік – не просто юрист ТОВ “Грінінвест”. Він наприкінці лютого став керівником товариства, про що свідчить запис у Youcontrol. Останні зміни внесені 25 лютого 2019 року.

Я переконана, що директора ТОВ “Грінінвест” змінили на соратника депутата-“батьківщинівця” Владислава Євстєфєєва, щоб тягнути час у судах.

Але схема не спрацювала. Вже є аж три позитивні рішення, які винесли різні судді Господарського суду. Землю повертають державі. І оскільки вже є відмова ТОВ “Грінінвест” у Верховному Суді, то це дозволяє нам сподіватися, що і апеляцію, і касацію рішення першої інстарції суддів Господарського суду витримають і ліс повернеться державі.

План по залученню Коцюбинської селищної ради, яка має зливати суди на користь дерибанників зазнає краху. Все, що вдається Данішу та перевортникам – це поки дерибанити безкарно бюджетні кошти і закрити стаціонар на Меблевій. Але прийде час і за незаконні дії, як і за дерибан лісу доведеться відповісти перед судом.

Хочу зауважити, що прокуратура представляє інтереси держави у цих справах достойно. Представника Кабміну було замінено і зараз теж ведеться більш якісне представнцтво. Селищна голова Ольга Матюшина ходить на суди й відстоює позицію громади, спілкується з представниками прокуратури і Кабміну. А в цей же час газети “Нових облич” пишуть про те, що Матюшина кинула селище. Хто хоче побачити Матюшину – може походити з нами до прокуратури, в райвідділки або в суди. Розклад судів я розміщую регулярно в доступі для громади.

Жодного представника від “Нових облич”, які так палко кричать про захист лісу на судах ніколи не було. Навіть коли ми запрошували персонально. Зате вони всі були разом, коли переконували, що зробили дуже прогресивну річ – за наші з вами бюджетні гроші намалювали за 111 тисяч гривень малюнок ландшафтного парку, який, за словами екологів, просто неможливо зробити на території нацпарку. Бо на відміну від ландшафтного парку – найпарк – це найвищий рівень захисту.

bezyimyannyij

Головним питанням залишається винесення меж нацпарку НПП “Голосіївський” в натуру. Ми разом з депутатом Олександром Ковальчуком були в офісі Нацпарку і наголошували на тому, що їхня присутність в судах вкрай важлива і ми чекаємо на винесення меж в натуру. Їхній юрист не може представляти НПП “Голосіївський” в судах, бо не має статусу адвоката. Але письмові пояснення НПП “Голосіївський” надав.

13 березня я записалася на прийом до заступника міністра екології. Депутатка Олена Сокотюк написала листа до підрядника, який має займатися винесенням межі в натуру листа і ми чекаємо на відповідь.

Межі мають бути винесені до кінця 2019 року і нас цікавить проміжний результат, про який ми повідомимо громаду.

Авторка: Олександра Куцан, депутатка Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539