Перекриття з’їзду на Обухівську: на нараді вирішать, що робити з ірпінським трафіком

0

20 березня о 15 год в Святошинській РДА знову піднімають питання по перекриттю руху по вулиці Обухівської. Цього разу до 2020 року – поки не завершать реконструкцію вулиці Чорнобильської. Населення Ірпеня стрімко зростає й мешканці везуть в столичні школи та садки дітей, а також їдуть на роботу. Ранкові затори на Святошині – це наслідок забудови Приірпіння без розвитку інфраструктури.

Чиновники інціюють перекриття Обухівської зі сторони вулиці Булаховського. Про це йдеться у розпорядженні КМДА. Мета – забезпечення безпеки дорожнього руху та поліпшення екологічного стану вулиці.

Питання безпеки руху по вулиці Обухівської обговорювали на засіданні транспортної комісії ще 5 грудня  2018 року. Тоді місцевий депутат Ілля Сагайдак (БПП) ініціював питання про облаштування тротуарів. Комісія постановила звернутися до ПАТ”ХК “Київміськбуд” щодо необхідності забезпечення виконання робіт з облаштування тротуару вздовж вулиці Обухівської. Департаменту транспорту спільно з КК “Київавтодор” доручили опрацювати питання щодо включення робіт з капітального ремонту вулиці до проектів Програми економічного і соціального розвитку та Бюджету міста Києва на 2019 рік.

До сьогодні жодних робіт, щодо підвищення безпеки пішоходів проведено не було. Натомість ініціюють перекриття руху.

Таке рішення може обмежити автомобільний потік з Ірпеня, де через стихійні забудови висотками стрімко зростає населення.

При цьому не розвивається інфраструктура в Ірпені. Відтак на роботу та в школи й садки мешканці Приірпіння їдуть в столицю.

Разом з тим, за умови перекриття вулиці безпосередньо перед будинками по вулиці Ушакова 34 і 34а частина мешканців масиву буде позбавлена прямого транспортного сполучення з масивом Біличі. Там знаходяться дитяча поліклініка, станція швидкої допомоги та інші інфраструктурні об’єкти.

“Громада Київщини” поцікавилась у Віктора Чернія, директора КП “Центр організації дорожнього руху”, в якому саме місці планують перекрити дорогу – заїзд з вулиці Булаховського чи безпосередньо перед будинками № 34 і 34-а по вулиці Ушакова (саме там раніше встановлювали блоки):

“Моя позиція – обмежити Ірпінський трафік. Завтра приходьте туди (в РДА, – прим. ред) і висловлюйте свою позицію. Якщо ви оце підтримуєте, то завтра все буде добре. Якщо ви будете друг другу доводити, хто розумніший, ото воно як було так і буде. Завтра будемо вирішувати”.

Вулицю пропонують перекрити на час реконструкції вулиці Чорнобильської. Згідно розпорядження КМДА реконструкція має бути здійснена до 2020 року.

Нагадаємо, через блокування Обухівської відбувались сутички між місцевими мешканцями. Майже рік тому в РДА відбулась зустріч керівництва району, представників дорожніх служб з цього питання. Ухвалили рішення, що вулиця має бути відкритою. В квітні 2018 вулицю відвідав заступник Кличка Дмитро Давтян, який тоді обіцяв місцевим мешканцям забезпечити об’їзд вулиці, про перекриття не йшлося.

20 березня о 15 год можна прийти в Святошинську РДА і висловити чиновникам свою позицію щодо перекриття вулиці Обухівської. Зустріч відбудеться у залі засідань.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539