Візит в ОДА: що робитсья для того, щоб повернути стаціонар

0

Оскільки голова облдержадміністрації є представником гаранта Конституції України – Президента – і призначаєтсья особисто Президентом, ми пішли в ОДА, аби дізнатися, чому конституційне право на доступну медицину в селищі Коцюбинське за кілька тижнів до виборів знехтуване і нікого на обласному рівні не цікавить.

Голова ОДА Олександр Терещук нас не прийняв, бо в нього нібито була нарада. Чекати нам не було можливості, бо ми мали їхати в черговий суд щодо побиття голови ТВК Людмили Демченко тітушкою “Нових облич” та нападу на члена ТВК Лесю Єльникову. Він буде 20 березня пообіді в Ірпені.

Ми пішли до профільної заступниці Терещука – Алли Арешкович.  

Людмила Демченко, яка пропрацювала в амбулаторії близько 20 років (!!!) і була звільнена з посади з політчиних мотивів за наказом з Ірпеня, дала Арешкович сатистистику, яка підтверджує, що стаціонар громаді кількома десятками тисяч населення необхідний.

Мешканка ЖК “Атлант” Дар’я Александрова наголосила на тому, що кількість коцюбинців в селищі зростає і нам просто необхідно не скорочувати медицину, а збільшувати кількість ставок та фінансування.

Депутатка Коцюбнської ради Олександра Куцан, яка є головою комісії ЖКГ і почесним донором – постійно поповнює банк крові, наголосила на тому, що в амбулаторії неможливо здати простий аналіз крові.  Для цього треба майже місяць!!! І навіть її пости публічні не привертають керівництво закладу до вирішення проблеми.

Депутатка Коцюбинської ради Олена Сокотюк, яка очолює депутатську групу “Приватний сектор”, наголосила на тому, що медрефомра в селищі свідомо дискредитується, гальмується процес підписання декларацій, а закриття стаціонару подають як вимушений крок через… мереформу. Бо лікарі підписують декларації і отримують гроші за свою роботу. До чого тут підписання декларацій до стаціонару?

МОЗ нас чітко повідомив, що медрефомра не передбачає закриття стаціонару і це рішення – органів місцевої влади, де депутати голосують, на що витрачати бюджет.

Окрім цього, Сокотюк наголосила на тому, що у нас є Ірпінський виправний центр, звідки можуть приходити люди навіть з туберкульозом і ми тут таки приймаємо дітей- немовлят, а тепер ще й перевели стаціонар. Такі речі на нашу думку неприпустимі.

Вбиральня для всіх відвідувачів одна. Медики зробили собі окрему “службову”. Податки мають працювати на громаду.

Я наголосила на тому, що ОДА повинне розібратися, чому  з сторінка амбулаторії в Facebook подається таке тарктування медреформи, а не офіційну інфомрацію.

Я порадила Арешкович під розпорядження видати інтсрукцію щодо використання соцмереж медичними закладами із чітким покроковим механізмом, як висвітлювати і подавати медреформу, щоб ніхто не думав, що можна писати абищо і не нести відповідальності за дезінфомрацію. Потім маємо повне нерозуміння громадою процесів реформування медицини і дивуємося наслідкам.

Ми досягли домовлоеностей, що подаємо зверння на ОДА щодо закриття стаціонару і підкплюємо його підписами, які ми збиралди в селищі. Тут вдячні вім за допомогу.

Мене не дивує, що сьогодні 20 березня не відбувся суд щодо розгляду по суті мого позову, яким я вимагаю повернути мені повноваження. Справа затягується. Депутати “Нових облич”, які так просилися, щоб їх додали 3 стороною, не ходять на засідання, а кандидат юридичних наук самопроголошений голова Сергій Даніш, який би сам мав представляти свої інтерси – передав суду клопотання, що його юрист  захворів. Просили, щоб суд перенесли. В цей же час на засідання проконтролювати, що буде відбуватися прйишов знаний всіма депутат-дерибанник Біличанського лісу – Владислав Євстєфєєв. Ну суди по лісу він не ходить і там затягують так само справи.

Крім виведення грошей з бюджету Коцюбинського на ТОВ “Мастер-Енерго” йде розгромне нищення соціальної інфраструктури селища. Гроші акумулюютсья в бюлджеті Ірпеня, який депутати будуть витрачати на свій розсуд і свої підприємства, а не на освіту, безкоштовне харчування, групи подовженого дня чи стаціонар.

І ганьба таким депутатам, як депутатка Ірпінської ради Людмила Бідула, яка отримала нове приначення від Ірпеня, мешкає в селищі і від селища обиралася в Ірпінь, аби захщати наші інтереси,  публічно пообіцуяла, що стаціонар буде працювати на Лісовій і менш, ніж через рік його закрила.

Гріш ціна всім політчиним силам, які ведуть боротьбу за владу, ставлять агітаційні намети в селищі і не роблять нічого, аби повернути людям стаціонар. Медицина – це здоров’я кожного. Якщо за кілька тижнів до виборів не роблять нічого ні у владі, ні в опозиції – як будуть працювати наступні 5 років?

Але так просто громада своє корупціонерам не віддасть.

Авторка: Ольга Матюшина, селищна голова Коцюбинського

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539