На Київщині Зеленський довірився колишньому партійцю СДПУ(о) Медведчука

0

Кандидат у Президенти Володимир Зеленський довірив свою репутацію безробітному з Білої Церкви, котрий, за словами місцевого активіста, є людиною екс-нардепа від “Батьківщини” Полочанінова. В Узині Зеленський довірився вчительці Юлії Собачко, яка 2017 року балотувалася до місцевої ради від “Громадянської позиції” Гриценка. Більшість довірених осіб Зеленського на Київщині, як і в Києві, – маловідомі люди.

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів у Президенти України в Київській області.

Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Володимир Зеленський довірив свою репутацію на Київщині.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об’єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону “Про вибори Президента України”.

Ось список тих, кому Володимир Зеленський довіряє на Київщині.

У Білій Церкві (округ №90) Зеленського представляє безробітний Ігор Леонідович Боженко. У соцмережі Facebook він оприлюднив фото з офісу “ЗеКоманди”, який запрацював у місті 6 березня.

Як зазначає активіст Олександр Лємєнов, Боженко – це людина екс-нардепа від “Батьківщини” Володимира Полочанінова. Зараз Полочанінов є членом партії “Основа”Сергія Тарути, який днями оголосив про підтримку на президентських виборах Юлії Тимошенко.

Ігор Боженко, як і ще один член “ЗеКоманди” в Білій Церкві Ігор Снегур, добре й давно знайомий з екс-нардепом Володимиром Полочаніновим. Той у свою чергу “засвітився” серед бенефіціарів фонду “Титан“, що володіє корпоративними правами концесіонера білоцерківського водоканалу ТОВ “Білоцерківвода”. Зауважу, що, крім осередку “ЗеКоманди”, Полочанінов має вплив на білоцерківську “Самопоміч” та частково на її обласний осередок”, – розповідає Лємєнов.

На наше запитання, як він став довіреною особою, Боженко відповів, що все просто:

“Ну, я прийшов, предложив свою особу – і все”.

На подальші уточнення, куди прийшов і з ким розмовляв, Боженко сказав, що перетелефонує пізніше, але так і не передзвонив, та й на дзвінки журналістів Руху ЧЕСНО не відповідав.

Наступного дня він таки взяв слухавку, коли ми зателефонували з іншого номера, але був небагатослівним:

“Я по телефону не даю різну інформацію. В Інтернеті є в нас сайт, туди пишіть, якщо ви хочете інтерв’ю чи щось узнать”.

Ми поцікавились, чи співпрацює Боженко з Полочаніновим, і він запевнив, що це не так:

“Я з ним ніколи не співпрацював, тільки чув про таку людину. Мені вже не знають, кого присунути. Я сам по собі й ні від кого не залежу”.

У селищі Макарів, місті Фастів, Макарівському, Фастівському та частині Києво-Святошинського району (округ №91) довіреною особою Зеленського стала працівниця комунального закладу облради “Київська обласна психоневрологічна лікарня №2” Тетяна Вікторівна Пономаренко.

У місті Узин, Білоцерківському, Володарському, Ставищенському, Таращанському, Тетіївському районах і частині Сквирського району (округ №92) довіреною особою кандидата стала вчителька математики та інформатики Узинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Юлія Михайлівна Собачко.

На своїй сторінці у Facebook викладачка не поширює інформації про Зеленського та не афішує своєї причетності до кандидата, хоча вона мала б за нього агітувати.

2017 року Собачко невдало балотувалася до Узинської міської ради від партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка.

2012-го вона була довіреною особою партії “Нова політика”на 92-му окрузі. Цю політсилу очолював Володимир Семиноженко, який працював віце-прем’єром в уряді Анатолія Кінаха. 2016 року Семиноженко підписав угоду про співпрацю з партією “Відродження”, до якої ввійшли екс-регіонали.

У містах Миронівка, Переяслав-Хмельницький, Ржищів, у Богуславському, Кагарлицькому, Миронівському, Рокитнянському районах (округ №93) Зеленський довірився працівниці юридичної фірми “Кушнір, Яким’як та партнери” Ірині Олегівні Мельник.

Довіреною особою Зеленського в містах Васильків, Обухів, а також у Васильківському й Обухівському районах (округ №94) став доктор технічних наук, професор кафедри технології та організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Володимир Антонович Піддубний.

2002-го він безуспішно балотувався до Верховної Ради від Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) під №198 у списку. На тих виборах СДПУ(о) здобула 6,27% голосів, а парламентську фракцію спочатку очолив кум Путіна Віктор Медведчук.

Місто Ірпінь, Приірпіння та частину Києво-Святошинського району (округ №95) Зеленський довірив юристу, члену ГО “Асоціація правників України”, працівникові ТОВ “Емерджекс Аутсорсінг” Євгену Олександровичу Данилову.

У Вишгороді, Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському, Поліському районах (округ №96) Зеленського представляє Ростислав Олександрович Коваль з адвокатського об’єднання “Стоїк”.

У Березані, Броварах, Баришівському та частині Броварського району (округ №97) довіреною особою Зеленського став Микола Леонідович Галушко – директор ТОВ “Галід”, основною діяльністю якого є приватні охоронні служби.

На Яготинщині, Бориспільщині, у Згурівському районі та Переяслав-Хмельницькому (округ №98) Зеленський довірився Павлові Олексійовичу Коновалову – керівнику ТОВ “Геліополіс Україна”, яке виробляє та продає меблі.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО висвітлює перебіг агітаційної кампанії на Київщині в щотижневих дайджестах.

Рух ЧЕСНО вже проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко, а також довірених осіб на Київщині таких кандидатів: Петра ПорошенкаЮлії Тимошенко, Анатолія ГриценкаЮрія БойкаІгоря Смешка й Руслана Кошулинського.

Крім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Фото: konkurent.in.ua#київ#Зеленський#київщина#президентські вибори,#Київ#агітація#вибори#довірені особи

Авторка: Олена Жежера, журналістка руху ЧЕСНО

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539