Затягування справи: чому “Нові обличчя” оголосили відвід 3 судді

0

9 квітня вперше депутати Коцюбинської ради з фракціх “Нові обличчя” прийшли на засідання до судді Сергія Лапія до Київського окружного адмінсуду по справі щодо поновлення повноважень Коцюбинської селищної голови Ольги Матюшиної мало не в повному складі.

“Раніше вони постійно не приходили і юрист самопроголошеного голови Сергія Даніша наполягав на тому, що розгляд справи треба відкласти, бо депутати “Нових облич” належним чином нібито не повідомлені. Так хотіли брати участь у справі, додали 18 осіб третіми сторонами, а не ходить ніхто і зарятує справу. Ходив лише депутат Павло Назарук, який сказав, що дізнався від адвоката про час і місце засідання. Я була напередодні судового засідання на псевдосесії і всім цим депутатам повідомила час і місце судового засідання. Тож сказати про те, що вони не знають нічого вже було б неможливим, а значить не було б підстави затягувати справу”, – розповідає депутатка Коцюбинскьої селищної ради Олександра Куцан і надає відео.

Проте на засіданні депутати Нових облич і юрист самопроголошеного селищного голови Володимир Стогов придумали нову причину, як затягнути суд.

“Юрист Даніша оголосив відвід судді, бо суддя Лапій не задовольнив клопотання про зупинення провадження. Справа в тому, що Стогов надав в суд ухвалу з касаційної інстанції, що справа відкрита і рішення про те, що Єременко був незаконно оголошений секретарем ради можуть скасувати. Таку ухвалу Коцюбинська рада отримала 13 лютого, а винесли її 1 лютого. Після цього було підготовче засідання в Лапія 19 лютого і Стогов міг скористатися правом на зупинення саме під час підготовчого засідання, бо йому було відомо про відкриття провадженя. Між 13 лютого і 19 лютого є цілий тиждень. 19 лютого підготовче засідання суддя Лапій закрив і приступив до розгляду по суті. Відпрвідно зупинити вже провадеження на цій підтаві Стогов не може”, – наголошує мешканка селища Тетяна Бондар.

Відвід судді підтримали всі депутати “Нових облич”, які прийшли як третя сторони.

“Тепер інші судді будуть розглядати відвід судді Лапія, хоча на це нема жодних причин. Що ми маємо в результаті? “Нові обличчя” чітко знають, що рішення, якщо воно буде прийняте у відповідності до закону, ніколи не буде на їхню користь. Ані Єременко, ані Даніш ніколи не були обрані секретарями в законний спосіб. Є рішення суду і воно вступило в силу. Це був переворот і п’яте незаконне захоплення влади. Вже понад рік не можуть завершити розгляд у першій інстанції і Даніш незаконно виводить гроші з бюджету. Дуже прикро, що навіть перед виборами політична система країни не може сказати, що запрацювала належним чином судова реформа. Ще більш прикро, що законотворці, які бачать, що в Україні відбувається переворот влади за переворотом, не встановили триденний термін, щоб такі справи розглядали так, ніби відбулися нові вибори. Не може громада жити роками у такому підвішаному стані. Значить комусь вигідно, щоб владу можна було захопити. І дерибанять не лише землю і бюджет. Дійшло до того, що крадуть по суті в людей медичне обладнання”, – наголошує Матюшина.

На розгляд відводу дається два дні. Потім призначається або новий суддя або призначається нова дата засідання з тим самим суддею.

Після судового засідання “Новим обличчям” запропонували піти в інтересах мешканців селища до ОДА, щоб вирішити питання із закриттям стаціонару і повернути медзаклад людям. Вони відмовили. Так само вони не висловили бажання йти на суд щодо пайової участі по “Аверс-Сіті”, яку представник Даніша програв в апеляції та третій існтанції. Першу інстанцію Матюшина виграла, коли була в реєстрі  повноваженнях.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539