Пайова участь: як Даніш “злив” суди по “Аверс-Сіті”

0

Забудовники винні громаді селища гроші. Тобто вони мали б сплатити в бюджет так звану “пайову участь”. “Громада Приірпіння” ще 2017 року писала, хто і скільки завинив грошей до бюджету селища.

9 квітня відбулося судове засідання у справі щодо пайової участі “Аверс-Сіті” (пайова участь по зеленому будинку ЖК “Коцюбинське”). Селище вимагало внести пайову участь у розмірі близько 6 млн грн за один з будинків ЖК “Коцюбинське”. Прокуратура вимагала, щоб по кожному об’єкту була виплачена пайова участь. Тобто, щоб бюджет отримував гроші невідкладно.

Пайова участь має бути сплачена до введення в експулатацію кожного будинку. Позиція “Аверс-Сіті” була така, що це один цілісний комплекс. І вони сплатять лише тоді, коли збудують 5 будинків + паркінг. Зараз є лише три будинки. Тобто вони будуть заселяти будинки, отримувати гроші в інвесторів, а грошей ми до того часу не побачимо і відповідно вони знецінюються. Перший будинок здався в 2016 році.

У “Аверс-Сіті” на засіданні було три адвокати.

Першу інстанцію у цій справі щодо цього будинку виграли ще тоді, коли селищна голова Ольга Матюшина перебувала в реєстрі. Апеляція була в грудні минулого року, тобто тоді, коли вже самопроголосився головою Сергій Даніш. Її програли.

У Володимира Стогова, який має від  самопроголошеного Даніша довіреність і за годину до того представляв Даніша в іншій справі – щодо поновлення повноважень Ольги Матюшиної як селищної голови, не було р’яності такої, як на суді по Матюшиній. Тут в цій справі Стогов не оголошував відвід суддям, як він це традиційно робить  у справі щодо Матюшиної. А міг би.

Просто там, де справа стосується повноважень селищного голови – треба тягнути час, що дає можливість розпилювати бюджет. А там, де справа стосується інтересів громади, можна предсталяти вже не так мотивовано і більш пасивно. І дати “Аверс-Сіті” швидко виграти.

Що мене вразило, що в перерві Стогов смів сказати, що справи програються через, кого б ви думали – Ольгу Матюшину. Мене назвав дурою. Це типовий рівень спілкування.
Зауважу, що за Матюшиної прокуратура виграла першу інстанцію. А апеляцію і касацію програли після того, як владу захопив Даніш. Але хіба Стогову це цікаво?
“Нові обличчя” були на суді по повноваженнях Матюшиної, який відбувся буквально за годину до того, як Стогов побіг на інше засідання. Я була здивована, що жоден з них не пішов зі мною на суд по “Аверс-Сіті”. Навіть голова бюждетної комісії Людмила Узерчук, яка мала б дбати про наповнення бюджету, не цікавиться цими справами. Зате, коли вона формувала проект бюджету на 2018 рік, то не забула Матюшиній в нього записати ще не виграну в судах пайову участь.
Дивний підхід пані Узерчук, яку в газетах “Нових облич” підписують як експерта.
Я пропонувала піти зі мною на суд по “Аверс-Сіті” кожному. Але жоден депутат “Нових облич” не захотів.
Так само не захотіли піти в ОДА і поговорити з головою ОДА Олександром Терещуком щодо повернення стаціонару на Лісову. Що ж цікавить “Нові обличчя”, окрім того, щоб незаконно здобути повноваження?
Авторка: Олександра Куцан, депутатка Коцюбинської ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539