Бал в Ірпені: Попсуй на лабутенах і без Карплюка й танці в кедах

0

Бал в Ірпені, який 10 травня в конференц-холлі організовувала Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька) начебто за підтримки ГО “Нові обличчя” Київщини, пройшов без екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка та ключових забудовників міста.

Благодійний захід гучно анонсували в соцмережах та на бордах Ірпеня як бал для збору коштів “на лікування заслуженого художника України, ініціатора та співорганізатора художніх пленерів “Намальований Ірпінь” Костянтина Могилевського”, хоча з оголошень так і не ясно, хто саме зі співорганізаторів заплатив за оренду залу, фуршет та саме дійство.

“Ірпінська громада ніколи не була байдужою до мистецтва і благодійності. Залишаймося такими й надалі. Запрошую усіх небайдужих на благодійний мистецький бал, в рамках якого відбудеться збір коштів на лікування заслуженого художника України, ініціатора та співорганізатора художніх пленерів “Намальований Ірпінь” Костянтина Могилевського”, – так презентувала подію Анастасія Попсуй, в.о. міського голови Ірпеня.

Вона ж була головною дійовою особою на самому балі, де танцювала у супроводі Максима Плешка.

Поруч не було ні першого заступника міського голови Олександра Маркушина, ні депутата Петра Короля, які, як правило, супроводжують даму за відсутності Карплюка в місті. Також до конференц-холу не прийшов Петро Щербина, відомий неформальний “куратор” інтересів Карплюка в місті. Тож виторг від продажу картин на благодійність явно не той, на який розраховували організатори.

Зате Попсуй змогла “вигуляти” на публіці свої лабутени, які стали легендарними завдяки групі “Ленінград”.

Оригінальна модель So Kate, в якій була Анастасія на балу, коштує 775 доларів за пару без доставки з онлайн-магазину в Україні. Проте в наших краях підробку можна купити суттєво дешевше – до 100 доларів з доставкою.

Хоча бал анонсували як родинний захід, де дами мають бути у вечірніх сукнях, а чоловіки – при краватках, класичну краватку одягнув лише депутат Максим Плешко. Напередодні він допитувався у Фейсбуку, чому саме краватка, а не метелик. Плешко був без дружини Марії Плешко і доньки, наче бажав підтвердити свій “холостий статус”, про який стало відомо з оголошення на сайті знайомств.

Його колега по фракції Олександр Пащинський взагалі не заморочувався такими дрібницями як дрес-код, тому одягнув білу сорочку, джинси і кеди, чим дуже вирізнявся на тлі чоловіків у костюмах та дам у вечірніх платтях.

А от депутат-чиновник Андрій Літвінов проявив індивідуальний стиль – оцініть його метелика на фото! Він дуже личить до черевиків з білими шнурками, які взув цей представник “Нових облич”.

Як відомо, саме Літвінов свого часу намагався впровадити дрес-код для всіх відвідувачів Ірпінської міської ради. При цьому присутні vip-персони Ірпеня не дуже-то потратилися на благодійність, купивши в художників, яких була повна зала, лише дві картини.

За цю картину гроші віддав депутат Пащинський, хоча сфотографуватися з благодійним експонатом  змогли аж чотири персони.

Друге полотно дісталося депутату Андрію Літвінову. Цей факт він також зафільмував фотознімком.

Ми не знаємо суми, заплаченої обома ірпінськими обранцями за витвір мистецтва, але дуже розраховуємо її скоро уточнити, адже всі депутати Ірпінської міської ради зобов’язані декларувати такі покупки відповідно до антикорупційного законодавства України.

Водночас організатори відзвітували, що було зібрано 35 100 гривень на лікування художника Костянтина Могилевського.

Фото: Світлана Шилова

Авторка: Михайлина Скорик, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539