Шукаємо доброчесного кандидата на 95 округ – #КарплюкПНХ

0

Парламентарі знали, навіщо саботували виборчу реформу і відкриті списки. Вони зберегли на виборах 2019 року мажоритарну систему. Тобто дали зелене світло на скупку округів фігурантам журналістських антикорупційних розслідувань.

Серед них і скандальновідомий екс-мер Ірпеня, декларант 67 квартир – Володимир Карплюк. Як то кажуть – знайомтеся.

95 округ – це скандальний округ у всі часи. Це Києвосвятошинський район і Приірпіння. Вотчина покійного екс-регіонала Петра Мельника, на яку тепер претендує його студент Володимир Карплюк. Він теж пройшов посвяту у “Партії регіонів” і був протеже Петра Мельника у місцевій політиці.

На крові після Майдану, коли ті, хто люстрували в Ірпені мера-регіонала пішли в 2014 році на фронт захищати Україну, Карплюк зайшов на посаду мера. Обіцяв людям на бордах садки.

За 4 роки в Коцюбинському не з’явилося жодного садка. Зате Ірпінь, який колись уславився як санаторно-курортна зона, за Карплюка перетворився на будівельний майданчик.

Парки, якими хизується в Ірпені Карплюк, це залишки лісу, які слугують приманкою для нових покупців квартир. Згодом ці парки знову рубають, щоб побудувати нові висотки. І вже були випадки, коли людей “кидали” з квартирами, навіть коли за забудовника ручався сам Карплюк.

Генпрокурор Юрій Луценко порівняв місто з гангстерським Чикаго, де активістів, які захищаюють зелені зони, забивають ледь не до смерті, підпалюють машини, а правоохоронці розводять руками. Не допомагають ні сюжети в ЗМІ, ні пікети під Кабміном.

Карплюк рекламує себе як міцний господарник, який дбає за громаду. Насправді ж він і його партійці запровадили платне харчування навіть для найменших школярів, стали платними групи подовженого дня і проти цього судилася громада. Далі більше, його партійці додумалися закрити єдиний стаціонар в Коцюбинському.

Коли Карплюк втратив контроль над частиною регіону – люди обрали селищною головою не його протеже, а незалежну представницю, то він помстився- два роки залишав людей без опалення – марно підбиваючи їх на холодний бунт проти обраної голови.

Поки в людей забирали доступ до медицини, забирали якісну освіту і грабували місцевий бюджет, виводячи гроші на ФОП-ів-мерців, у Карплюка було все чудово – декларував 67 квартир, ділянку в Біличанському лісі і маєтки в Польщі.

Карплюк не раз тікав з країни, коли приходили з обшуком правоохоронці. Йому вручили кілька підозр. На посаді мера він так тяжко працював, що за кілька років пробув десь півроку у відпустках. Типовий прогульник і фігурант антикорупціних розслідувань.

Але влітку 2018 року він домовився з БПП, що дає підтримку на президентських виборах, справи відповідно гальмуються і Карплюк аж бігом біжить в нардепи по округу, щоб оторимати недоторканість.

Карплюк вже радо повідомив, що подав документи на округ 95. Тобто у нас балотується кандидат, який не перший рік прогулює тюрму.

Парламентарі, які залишили систему мажоритарки, просто кинули народ на виживання. Чому? Бо от так виглядає голова ТВК, яка чесно рахувала голоси і визнала, що переміг не представник партії Карплюка.


Два роки слідство не може довести те,що в перші ж дні ми довели. Нападник, якого затримали люди, це тітушка із забудов представника партії Карплюка.

А так виглядають машини активістки Дар’ї Александрової, яка наважилася кинути виклик недобросовісним монополістам, які разом з Карплюком два роки поспіль виморожували громаду.

Карплюк може стильно не витрачатися на свою кампанію. У його партійців є прямий доступ до бюджетів громад. Якщо ми збирали гроші на сцену діткам (5 000 грн), то з бюджету для піару Нових облич для того, щоб до Дня пам’яті погоцав “Лісапетний батальйон” з бюджету заплатили 55 000 грн. Де діти селища у непередвиборчий рік, а де піар команди Карплюка?

Словом, є реальна загроза, що цей фігурант антикорупціних розслідувань, який побудував корупціогенний спрут в регіоні, де діє організоване злочинне угруповання, отримає недоторканість і 5 років у прес-зоні в парламенті будуть виступати його партійці, які дерибанять Біличанський ліс.

Громаді нічого не залишається, як публічно оголосилити про те, що ми шукаємо доброчесного кандидата/кандидатку. Але навіть доброчесному мажоритарку з такими засівателями не подолати. Тут треба, щоб об’єднувалися всі прогресивні сили і підтримували єдину кандиатуру.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка, мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539