На Кампі встановили відділ продажів: прокуратура не поспішає виконувати рішення суду про арешт

0

За мовчазної згоди прокуратури Київської області, ДАБІ та місцевої Бучанської влади сваї на ділянці по вул. Лісова 1-а щодня забивали з 8-ої ранку до вечора після рішення суду про поновлення строків арешту ділянки від 19 червня.

Палі забивали навіть під час нещодавнього буревію, що ламав дерева як щепки, втім будівництво не зупинялось ні на секунду. Аж 5 липня на будівництві Антона Мирончука настала тиша. А чому? Певно, не через те, що арешт ділянки із забороною будівництва прокуратура нарешті виконала. Ні, не виконала і не поспішає цього робити. І не через те, що в забудовника ТОВ «Орлан-інвест груп» нарешті прокинулась совість чи з’явився страх відповідальності за свої дії. А лише тому, що від етапу забиття паль перейшли до наступного етапу – закріплення арматурою конструкцій. Після цього вже іде саме залиття фундаменту, на якому планується зведення будинків комплексу ЖК “Wonderwood”.

Куди поспішає “надійний забудовник Київщини” Мирончук – наближений до кандидата у народні депутати Володимира Карплюка? Йому в першу чергу відомо, що на останньому судовому засіданні суддя Господарського суду Антон Лопатін задовольнив прохання прокуратури Київської області продовжити термін накладання арешту на ділянку. З рішення суду: “шляхом заборони вчинення дій щодо забудови спірної земельної ділянки та вирубки на ній дерев, невжиття зазначених заходів суттєво утруднить виконання рішення суду у даній справі у разі задоволення позову, а у разі забудови спірних земельних ділянок та знищення дерев також унеможливить їх використання за цільовим призначенням (лісогосподарським). … суд дійшов висновку, що приведені заявником в обґрунтування своєї заяви обставини є поважними, а тому приймає їх як підставу для поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання.” Повний текст тут http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/82612342?fbclid=IwAR2_tpGZHsb24NyQ8A1ZGLmrl8oiiyHdSHaf9s_N7Di_rdYVFhzMgxUE454.

То чого ведеться досі будівництво, якщо рішення набрало чинності 24 червня, тобто більше тиждня тому? За цей час забудовник забив ще сотню паль під другий з 4-х запланованих багатоповерхівок комплексу.

Розмістив рекламу ЖК “Wonderwood” на всіх сайтах продажу нерухомості, де обіцяє золоті гори та казочками мріє видурити грошенята в довірливого інвестора.

Шукає менеджерів у вже збудований за останні дні офіс продажів.

Зрозуміло, що в ситуації, в яку потрапив «Орлан-інвест», йому нічого не лишається, окрім як чимдуж швидше вбити побільше паль, щоб “застовбити” ділянку за собою.

Громаді ж не дає спокою інше питання – що ж за біс поплутав знов ту обласну прокуратуру? Арешт виграти на засіданні мало, щоб його накласти рішення суду прокурори мають відвезти в Бучанську виконавчу службу.

Нам пригадується, як отримавши позитивне рішення Верховного суду 15.01.2019, що дало можливість накласти арешт, прокуратура нічого не робила взагалі і пропустила всі можливі терміни для зупинки будівництва. А в той момент на ділянці ще жодної палі не було, навіть землю під снігом забудовник не встиг розчистити.

Чи запустився знов такий самий сценарій, коли перемоги в судах вішаються на знамена та підсовуються громадськості у вигляді красивої обгортки відважної та щирої боротьби за права людей? В той час як в реальності будівництву дають зелене світло, імовірно, заручившись обіцянками отримати квартири в новобуді?

Ми все ще розраховуємо на рішучі дій прокуратури області. І окрім арешту так само чекаємо надання в судовий процес документів щодо бучанської лісової дачі, про що неодноразово згадував суддя, і які надати теж чомусь виявилось проблемою для прокуратури.

Все йде до того, що зовсім скоро дочекається прокуратура під своїми стінами зовсім не мирного протесту бучанців, яким вже впоперек горла стоять забудовницьке свавілля та нехтування базовим правом наших дітей на чисту екологію та сприятливе майбутнє.

Авторка: Аліна Лізунова, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539