Жаботюк підтримав унікальний музей виборчого сміття в Києві

0

У Києві в Національному музеї історії України відкрилася унікальна експозиція виборчого трешу – зразків чудернацької, чорнушної або недоладної агітації за весь період української Незалежності.
Офіційна презентація відбулася сьогодні об 11:00, пише спецпроект “Вибори Вибори”.
Виставку виборчого сміття підтримав також персонаж українського політикуму Юрій Жаботюк, якого позиціонують як вічного кандидата-мажоритарника зі Зміївщини на Харківщині.

Експозиція зібрала найбільш абсурдні приклади української передвиборчої агітації за всі роки незалежності. Це як класична гречка, так і торти від депутатів, “депутатський секонд-хенд”, куточок чорного піару, тушководства і технічних кандидатів.

Усе це та багато інших “подарунків” від кандидатів у президенти та депутати від сьогодні можна побачити на четвертому поверсі НМІУ. 

 

Фото – Ганна Грабарська

Ініціаторами виставки став громадський рух ЧЕСНО та спецпроект “Вибори вибори”. За словами організаторів, музей має освітній характер і покликаний продемонструвати виборцям, чому “гречкосійство” — ганебне явище української політики, де змагаються “гаманці”, а не ідеї та програми політиків. 

 

Фото – Ганна Грабарська

“Дуже символічно, що такий “треш” як непрямий підкуп виборців і гречка у різних її різновидах – зараз за склом у музеї. Він має залишитися частиною історії і не повторюватися у майбутньому”, – каже координаторка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

На виставці є також раритетні зразки агітації за участі нинішнього президента Володимира Зеленського.

Зразки подібної агітації з минулих виборчих кампаній, які варті того, щоб потрапити до музею, можна принести із собою й передати музейникам.

Експозиція буде відкрита щодня до 10 серпня (у будні з 10:00 до 18:00 та вихідні з 11:00 до 19:00) за винятком 20 та 21 липня (дня тиші та дня парламентських виборів). Вхід 5 та 6 липня — безкоштовний, у решту днів — за вартістю стандартного квитка Національного музею історії України для огляду одного поверху.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539