Чому Олексюк витратив на вибори свою річну зарплату і знявся?

0

Секретар Бучанської ради та кандидат в нардепи Василь Олексюк, якого судять за розкрадання лісу в особливо великих розмірах, витратив на передвиборну агітацію майже 313 тис. грн.

Про це він поінформував Окружну виборчу комісію, яка передала ці дані до ЦВК. Це попередній фінансовий звіт.

Олексюк перерахував власні кошти на свій кандидатський виборчий фонд. Судячи зі звіту, фінансувати кампанію йому ніхто не допомагав.

26 червня він перерахував 250 тис. грн, а 8 липня ще 75 тис. грн.

Примітно, що сума витрачених коштів усього на 50 тис. грн менша від річної зарплати Олексюка, яку він отримує за основним місцем роботи – у Бучанській міській раді. Але, якщо врахувати ще внесок до ЦВК Олексюка як кандидата, розміром понад 40 тис. грн, виходить, що на вибори він витратив майже всю свою річну зарплатню.

Як відомо, Олексюк незадовго до виборів зняв свою кандидатуру на користь переможниці виборчих перегонів журналістки 1+1 Ольги Василевської-Смаглюк, яка представляє партію “Слуга народу”.

Це сталося після того як Олексюк у своїй кампанії почав використовувати стилістику партії “Слуга народу”, хоча йшов як самовисуванець. Василевська навіть звинуватила його в плагіаті.

Василевська-Смаглюк сфотографувалася з Олексюком після його відмови брати участь у виборчих перегонах.

За інформацією колег-депутатів Олексюка, яку вони повідомили “Громаді Приірпіння” його відмова балотуватися пов’язана кар’єрною перспективою на місцевих виборах. Йому нібито пообіцяли перший номер у списку партії “Слуга народу” на виборах до Київської облради.

Нагадаємо, до Бучанської ради у 2015-му році Олексюк потрапив за списком партії фігуранта антикорупціних розслідувань Володимира Карплюка “Нові обличчя”. Він очолив партійний список.

Невдовзі після місцевих виборів стосунки між Карплюком та Олексюком погіршилися. Під час обшуків у Олексюка та мера Бучі Анатолія Федорука у 2016-му році, Карплюк втік з країни, а коли Олексюка з Федоруком судили, Карплюк святкував День Ірпеня.

Олексюк неодноразово в соцмережі образливо висловлювався на адресу Карплюка, але потім вибачався, оскільки така поведінка загрожувала йому позбавленням депутатського мандату. Партія “Нові обличчя”, ящко була б запущена процедура відкликання, могла б позбавити Олексюка мандату.

Після виборів до ВР та програшу Карплюка Олексюк назвав його “чумою”, “безбожником” та пообіцяв його “рвати”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539