Попсуй просить в держави 1 мільярд грн на довгобуди

0

На сесії Ірпінської ради, яка відбулася 25 липня, в.о. міського голови Анастасія Попсуй  (змінила прізвище на Заблоцька) запропонувала депутатам попросити в держави 1 мільярд грн для інрпінських недобудов.

Це рішення, зокрема, стосується новобудов у мікрорайоні “Благодатний”, інвестори якого періодично нагадують про себе перекриттям траси та акціями протесту.

У цьому мікрорайоні Ірпеня недобудовані 7 висотних будинків, а це тисячі квартир.

Одна з таких акцій відбулася напередодні виборів біля приміщення Ірпінської ради та в парку “Центральний”. На акції був присутній новий голова Київської облдаррж адміністрації Михайло Бно-Айріян.

Під час акції інвестори напряму звинувачували місцеву владу, зокрема, екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка, який гарантував надійність забудовника.

На сесії Попсуй наголосила, що недобудами Ірпеня, на її думку, має опікуватися держава:

“Для того, щоб їх добудувати, потрібно взяти з бюджету мільярд гривень, яких у нас немає, але вони є в області – ці кошти. Взагалі це питання має бути на контролі держави, яка має давати гарантії, бо всілякі бувають ситуації. Тому ми звертаємося до Верховної Ради України, щоб вона це питання вирішувала на державному рівні. Тому, що міські ради… По-перше, ми не надавали дозволів на всі ці будівництва. Це не наша земля. А вимагають, щоб ми несли відповідальність… Ми можемо провести їм водоканал, від пайової взагалі звільнити… піти на поступки, пільги, але добудувати…”.

«Дайте мільярд!»: ірпінська влада просить ці кошти на завершення недобудов

Перший заступник міського голови Олександр Маркушин погодився з Попсуй і додав:

“Обленерго, служби облгазу проплачувати з міського бюджету ми не маємо права”.

Місцева мешканка Михайлина Скорик, яка контролює діяльність влади в Ірпені, дивується такому рішенню Попсуй:

“Простіше кажучи, “любі хлопчики й дівчатка” з Ірпіньради “попали” на мільярд гривень через системні недобудови в Ірпені та протести з цього приводу ошуканих інвесторів. Відтак, депутати Ірпінської ради вирішили звернутися до Верховної Ради, бо більше не знають, де взяти цей мільярд. Рішення ради – це спроба перекласти відповідальність з місцевої влади на Верховну Раду, це популізм, який не вирішить питання, а лише поглибить його, даючи зелене світло іншим незаконним забудовам. Мікрорайон “Благодатний” не добудований, тому що Ірпінська рада не зробила документацію, а також через те що Ірпінська влада не пускала в місто альтернативних інвесторів, які готові були його добудувати”.

“На мою думку, вирішення цієї ситуації полягає: перше – в розслідуванні, куди зникли гроші інвесторів і де документи на будівництво; друге – в розробці спеціального плану дій між постраждалими інвесторами та Ірпінською владою і тільки тоді можна говорити про суму фінансування цих недобудов”.

Мешканці Михайлівської Рубежівки, яку намагалися приєднати до Ірпінської ОТГ, пишуть, що місто живе в борг і не розуміють, чому за приватний бізнес мусить платити держава.

Нагадаємо, ЖК “Благодатний” почали будувати компаньйони екс-депутат Ірпінської ради від “Батьківщини” Валерій Пеший та його колега, який був секретарем ради Ігор Вишняков. Пізніше Вишняков, залишивши будівельний бізнес в Ірпені, переїхав до Іспанії. Його звинувачують у розкраданні коштів інвесторів.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539