За несплату податків судитимуть водія екс-депутата Ірпеня Вишнякова

0

Прокуратура Київської області передала до суду обвинувальний акт відносно колишнього водія забудовника та екс-депутата від Нових облич Ігоря Вишнякова. Про це повідомляють на сайті відомства.

Як стало відомо редакції з джерел, ним виявився дехто Дмитро Кирильчук, який продав понад 130 квартир, ухилившись від сплати податків на суму майже 2,5 млн грн.

“Прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України відносно чоловіка, який не будучи підприємцем, здійснював господарську (підприємницьку) діяльність, пов’язану з продажем квартир фізичним особам, не сплачуючи при цьому податків”, – повідомляють у прес-службі прокуратури.

“Установлено, що у 2013 році колишній водій забудовника уклав із своїм “шефом” псевдо-договір про спільну діяльність у будівництві житлових будинків з метою ухилення від сплати податків під час реалізації побудованих квартир у майбутньому. У період з 2013 по 2015 роки обвинувачений побудував декілька багатоквартирних будинків у м. Ірпені”, – додають у прокуратурі.

Кирильчук свою вину не визнає й переконує редакцію “Громади Приірпіння”, що всі податки він сплатив.

“В 2013-му році між мною й компанією ТОВ “БГМ ЛТД” у 2013 році був укладений договір про спільну діяльність. Не розумію, чому прокуратура його назвала “псевдо”, бо договір абсолютно законний. Договір стосувався будівництва ЖК “Благодатний”. А вже в 2014-му році Ігор Вишняков продає всі квартири в недобудованому житловому комплексі й тікає за кордон. після цього стало відомо, що коштів на добудову в нього немає. Після цього я разом з людьми почав добудовувати ці квартири й займатися їхнім оформленням, інакше б люди опинилися на вулиці”, – розповідає Кирильчук.

Чоловік прислав редакції копію договору, який прокуратура назвала “псевдо-договором”.

“Я піду в суд і доведу свою правоту, у мене всі податки спачені. За півтора року прокуратура нікого у цій справі не допитала й не викликала представників ТОВ “БГМ ЛТД” на допит. Як думаєте, чому? Та тому що ця справа – це чистої води замовлення проти мене Вишнякова й його компанйона Валерія Пєшого. По Вишнякову відкрита не одна справа в Генеральній прокуратурі, де я проходжу як головний свідок і даю свідчення, які дуже не подобаються Вишнякову. На ЖК “Благодатний” він заробив сотні мільйони і кинув людей. Це не одна сотня людей, які можуть прийти до суду. Виникає питання, чому Вишняков спокійно проживає в Іспанії й він навіть не оголошений в розшук, а прокуратура хизується тим, що затримала його водія”, – додає Кирильчук.

Нагадаємо, у жовтні минулого року мешканці цього житлового комплексу перекривали дорогу в Ірпені, вимагаючи підключити їм газ, опалення та світло.

Як відомо, у вересні цього року Вишняков написав заяву про складання депутатського мандату за який проголосували депутати Ірпінської ради. Депутати писали про те, що Вишняков вже кілька років живе в Іспанії. 

Половина депутатів Ірпінської раади забудовники, один з них Ігор Оверко задекларував 586 квартир.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539