Київрада втрачає 4-х депутатів: хто зайде натомість?

0

Син співачки Білозір, екс-голова РДА, підприємниця та лікар-нейрохірург можуть стати депутатами Київради, пише Рух ЧЕСНО.

За попередніми підрахунками ЦВК, до Верховної Ради за списками двох політичних сил проходять 4 депутати Київської міської ради. 

Зокрема, за списком партії “Опозиційна платформа – За життя” (ОПЗЖ) до парламенту потрапляють 37 кандидатів. Серед них і “єднівець” із Київради, гречкосій Ігор Кісільов, який у списку під номером 18.

Рух ЧЕСНО додзвонився до Кісільова, але він каже, що ще не визначився з комітетом, у якому хотів би працювати, й обіцяє повідомити про це пізніше.

Депутатка Київради від БПП “Солідарність”, людина з орбіти забудовника Вадима Столара, гречкосійка Наталія Приходько теж пройшла до ВРУ за списком ОПЗЖ – під номером 26. 

За списком партії “Голос“, яка в Раді матиме 17 мандатів, пройшли двоє депутатів Київради: екс-“самопомічівці” з “Київської команди” Сергія Гусовського – юристи Олег Макаров (№6 у списку) та Андрій Осадчук (№13 у списку).

“Мої наміри прямо залежні від рішень підготовчої групи. Тому варто почекати остаточних рішень із визначення моєї комітетної спеціалізації. За будь-яких обставин і пріоритетів я буду приділяти системну увагу самоврядуванню, Києву, телекомунікаціям і правоохоронним органам. Усьому тому, чим безпосередньо займався останні 15 років”, – зазначає Андрій Осадчук у коментарі Руху ЧЕСНО.

Олег Макаров, який очолює в Київраді регламентну комісію, імовірно, увійде до регламентного комітету Верховної Ради.

Замість вибулих депутатів до Київради мають пройти наступні, хто був нижче у партійних списках на місцевих виборах 2015 року й тоді не потрапив до ради. 

Так, замість Кісільова до фракції “Єдність” може зайти екс-депутат Київради від “Блоку Литвина”, колишній голова Голосіївської РДА, член партії “Єдність” Юрій Курінний.

За даними системи YouControl, повний тезко Курінного від серпня 2013-го до середини червня 2016 року був очільником Голосіївської районної партійної організації Партії регіонів. 

Також тезко Курінного керує ДП “Агрокомбінат Пуща-Водиця”.

Замість Приходько до фракції БПП може зайти колишній депутат Київради, який приховував свою декларацію від громадськостіАндрій Білозір – син співачки й екс-нардепки Оксани Білозір.

Білозір виконує обов’язки гендиректора в НАК “Украгролізинг”

Дружина потенційного депутата Київради Лариса Білозір стала народною депутаткою від 15-го мажоритарного округу як самовисуванка, а її батько Микола Кучер, тобто тесть Андрія Білозіра, як самовисуванець пройшов до Верховної Ради у 17-му мажоритарному окрузі. 

Замість Макарова й Осадчука, які вийшли із “Самопомочі“, коли в Київраді зі скандалом розпалася фракція, тепер “Самопоміч” має право завести двох своїх депутатів. 

Зокрема, депутатами Київради від “Самопомочі” можуть стати безпартійна ФОП Надія Пестерєва та лікар-нейрохірург, кандидат медичних наук, заступник головного лікаря з хірургічної роботи в Інституті нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова НАМН України Віктор Яцик.

“Давайте вже підійдемо ближче до рішень, хай колеги пройдуть усі юридичні процедури, бо поки що ніяких заяв вони не робили. Коли вони складуть свої повноваження, тоді буде предмет для обговорення. Я вже дорослий, щоб обговорювати гіпотетичні речі”, – каже лікар-нейрохірург. 

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО підготував мапу переможців у мажоритарних округах та проаналізував наймасштабніші програші кандидатів від “Слуги народу”.

Загалом до парламенту 9-го скликання в мажоритарних округах пройшли 40 чинних нардепів, з яких тільки 5-м списочникам удалося перемогти на мажоритарці. 

З якими результатами програли чинні народні депутати, читайте в матеріалі “Які нардепи програли, одержавши найбільше голосів з-поміж парламентарів“.

Раніше Рух ЧЕСНО також опублікував матеріал про мінімальні розриви в мажоритарних округах. Читайте більше: Кожен голос має значення: найдраматичніші різниці в мажоритарних округах.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539