Ділянка біля “Кампи” арештована – рішення в реєстрі (оновлено)

0

13 серпня Бучанська виконавча служба внесла до державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформацію про арешт земельної ділянки в Бучі поблизу “Кампи”. Арештована ділянка, площею 2 га, знаходиться за адресою вул. Лісова, 1-а.

Ця земельна ділянка знаходиться в комунальній власності Бучанської ради, її орендує ТОВ “Комфорт ЛТД”, яке передало ділянку в суборенду ОК “ЖБК “Кампа-парк”.

Арешт земельної ділянки став можливий після ухвали Північого апеляційного господарського суду на засіданні 8 серпня.

Колегія судей на чолі з суддею Олександрою Агріковою залишили в силі рішення Господарського суду Київської області про поновлення строків на арешт земельної ділянки.

Не дивлячись на повідомлення про арешт, 14 серпня забудовник продовжив будівництво, яке зафіксували працівники поліції. Згодом поліція зупинила будівництво.

Їх викликали місцеві мешканці.

“Попри накладений з 13 серпня арешт забудовник ТОВ “Орлан-Інвест груп” продовжує роботи навіть 15 числа. І їх графік абсолютно не змінився. З 8-ї ранку до 18-ї вечора. Заїжджають вантажні машини та бетономішалки, кріплять арматуру, ллють фундамент. Окрім того, поступово та тихо вирубують дуби та граби, що залишились, коли вони заважають руху техніки. Зокрема, 13 серпня був зрубаний дуб, діаметром 30 см. Цей злочин зафіксувала поліція, попри те, що забудовник намагався довести, що дуб зламав буревій. Доказів того, що дерево було дійсно зрубане, достатньо. Зрозуміло, що ніхто дозволу на вирубку дерев не надавав. Зрубані дерева розпилюють та складають збоку від будмайданчику. Коли і хто зможе це свавілля і беззаконня зупинити?”, – розповідає мешканка бучі Аліна Лізунова.

Місцевий громадський діяч Віктор Бархоленко вважає, що будівництво вдасться зупинити лише після повної зміни влади в країні:

“Такі зухвалі дії забудовника вказують лише на той факт, що вони мають так звану “кришу” в особі підсудного мера Бучі Анатолія Федорука та екс-нардепа нашого округу Ярослава Москаленка. Лише завдяки тому, що громада тримає це питання на контролі і тому, що змінився вектор влади, виконавець не зміг тривалий час затягувати внесення в реєстр інформації про арешт. Єдине, що можу сказати точно, нехай забудовник особливо губу не розкатує на це будівництво, тому що всі ті кошти, які він вклав в саме будівництво і на хабарі, в нього пропадуть, тому що громада не дасть реалізувати цей корупційний бізнес-план. Закон і судові рішення на нашому боці”.

В свою чергу Москаленко зазначає, що не має жодного відношення до будівництва біля “Кампи” й сам кілька разів звертався до правоохоронних органів з проханням зупинити будівництво.

“Я там сам займався, щоб зупинити ці незаконні дії. Будівництво не має до мене ніякого відношення. Арєф’єв не мій заступник, він мій друг. Ми багато років тенісом займаємося. А що стосується цієї забудови, то Арєф’єв не має до неї ніякого стосунку, крім того, що колись ТОВ “Комфорт ЛТД”, який брав колись цю земельну ділянку під будівництво тенісного комплексу, мав до цього відношення. Тенісний комплекс забудували,  а решту передав в суборенду. Я не знаю, з містом вони домовлялися. Там же місто на це дозвіл давало, дозвіл на будівництво місто давало. Кампанія, яка сьогодні там будує. На превеликий жаль, були спиляні ці дерева, хоч я сам звертався, щоб прислали туди спецназ, ходив до прокуратури, прокуратура мені дала відповідь, що є кримінальна справа”, – коментує журналістам свою позицію щодо будівництва на Кампі екс-нардеп Ярослав Москаленко.

Як відомо, на ділянці, орендованій фірмою дружини Ареф’єва, вирубали понад 60 реліктових дерев, зокрема й 300-літні дуби. За цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження.

На прохання мешканців Бучі Москаленко надіслав до прокуратури звернення з цього питання. Він отримав відповідь, що триває досудове розслідування за фактом скоєння кримінального правопорушення.

Нагадаємо, 19 червня суддя Господарського суду Київської області Антон Лапатін поновив прокуратурі Київської області строк для пред`явлення до виконання ухвали господарського суду Київської області. 9 липня за цією скаргою було відкрите виконавче провадження. Прокуратура Київської області за 20 днів так і не спромоглася привезти повну ухвалу суду про поновлення строків у Бучанську виконавчу службу.

Як відомо, 15 травня 2019 року суддя Господарського суду Антон Лопатін повідомив представнику забудовника, Бучанській міській раді, Прокуратурі Київської області та громаді, що арешт, накладений на цю земельну ділянку у 2017 році, залишається в силі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539