Буча: “Кампа” подала касацію і програла

0

Вищий господарський суд заборонив вирубку дерев у Бучі по вул. Лісовій. ТОВ “Комфорт ЛТД” та Бучанська рада подали касаційну скаргу на рішення Господарського суду. Як відомо, цим рішенням за позовом прокуратури було накладено арешт на вкриту лісом земельну ділянку та заборонено вирубку дерев.

“Чітка позиція громади та її активність разом з послідовною роботою представників прокуратури дали чіткий сигнал Вищому  Господарському суду щодо необхідності відхилення касаційної скарги “Кампи” та Бучанської ради. Засідання відбулось із затримкою на дві з половиною години. Але захисники лісу розходитись не збирались. І недаремно!”, – розповідає бучанка Аніна Лізунова.

Підтримати прокуратуру в суді приїхали захисники лісу з Бучі.

“Сьогодні ми могли втратити безслідно гай з 200-літніх дубов і грабів. Адже його збиралися “вичистити” як від бур’яну ТОВ “Комфорт ЛТД” разом із забудовником Антоном Мирончуком та його фірмою “Орлан Інвест”. Ми були шоковані відповіддю забудоників на питання головуючої судді про те, що вони будуть робити на ділянці, якщо знімуть арешт. Відповідь була цинічною: “вичистимо пляму забудови від того, що там є”. А є там ліс – 180 живих дерев”, – розповідає бучанець Костянтин Казак, який був на суді.

“Жителі Бучі разом з деякими депутатами Бучанської ради та ветеранами АТО разом з прокуратурою Київської області встали разом на захист живого лісу й перемогли. Вищий Господарський суд нарешті поставив крапку в цьому питанні й заборонив вирубку цього лісу”, – додає Казак.

Нагадаємо, 23 серпня у районі тенісного клубу “Кампа” почалася вирубка лісу. Знесли живі дерева, серед них 200-річні дуби.

Вирубка почалася не дивлячись на те, що на засіданні виконкому Бучанської ради 15 серпня це рішення не було проголосовано й була створена комісія з вивчення стану дерев.

Як відомо, будувати в лісі Бучі збирається забудовник з Ірпеня Антон Мирончук, який балотувався до Ірпінської ради від “Нових облич”.

Нагадаємо, на сесії Бучанської ради було віддано 4 га грабового лісу під багатоповерхову забудову власнику тенісного клубу “Кампа”, Арєф’єву. Окрім цього, на громадських слуханнях щодо розробки Детального плану цієї території було прийняте негативне рішення. Громада проголосувала проти знищення лісу й будівництва висоток. Однак, не дивлячись на це депутати Бучанської ради проголосували за дозвіл проводити на цій ділянці будівельні роботи всупереч волі громади. За зверненням громади Ірпінська прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 364 КК України, ч.1 – зловживання службовим становищем службовими особами Бучанської міської ради.

Як відомо, мешканці Бучі виступали проти будівництва вже збудованого ЖК “Кампа” та судилися з забудовниками й міською радою. Не дивлячись на суди, будівництво продовжується.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539