Влада Ірпеня відлякує інвесторів. Doing Business по-ірпінськи

0

Уявіть собі ситуацію: вас запрошено на відкриту подію, пов’язану з обговоренням рейтингу простоти ведення бізнесу (Doing Business). Разом з Вами в залі присутні представники Світового банку, політики, іноземні інвестори…

Представлення спікерів, вступне слово… І от, основний спікер починає свою промову зі слів про Ірпінь, при цьому звісно поцікавившись, чи є серед присутніх хтось з міста Ірпінь. І Ви один тягнете руку, бо любити своє місто, маєте бажання тут жити, маєте бажання щоб тут росли і навчалися ваші діти… Весь зал з цікавістю дивиться на Вас, хтось з цікавістю, хтось здивовано… І тут, головний спікер починає розказувати, про Будинок культури, який було викуплено, а потім одним з забудовників, який знаходиться у близькому зв’язку з мером міста, продає цей будинок місту вдвічі дорожче, ніж його ранкова вартість

Учасники, починають дивитися на Вас зовсім по-іншому. В очах з’являється питання, чи Ви не той саме мер, чи пов’язана особа які стали прикладом?

А далі починається, приклад за прикладом: і голосування пана Оверка депутата-забудовника на 30 –тій сесії Ірпінської міської ради в питаннях зарахування пайової участі за самого себе, що є конфліктом інтересів, як приклад того, що заважає Україні підвищити Рейтинг сприйняття корупції…

Згадують про члена виконавчого комітету Ірпінської міської ради Пащинського, який підтримує виділення коштів на будівництво парків, набережної… Роботи потім виконує компанії, власником яких є той саме Пащинський.

І от настає час ставити питання. І знову Ви тягнете руку… Весь зал прикутий до Вас… Називаєте себе, і всі розуміють, що Ви не є мером, не є представником влади або пов’язаною з нею особою… І питання у Вас, як отримати фінансування на будівництво лікарні, школи… Маючи ось такий негативний імідж.

Слово бере зовсім інший спікер – розпорядник коштів на розвиток регіонів, який пояснює, що Держава готова протягнути руку допомоги, але є побоювання, що кошти в першу чергу очільниками міста будуть направлені на будівництво набережної на заплаві, яка насправді в цей нікому не потрібна, а не на будівництво лікарні чи школи, хоча цю школу, згідно діючого законодавства мали би будувати за рахунок місцевого бюджету… І навіть мають сумніви чи виділяти кошти по попередніх програмах фінансування.

І все ж таки, наполегливо вимагаєш відповіді від  спікера на своє питання… І бачиш, як впевнена в собі людина переходить на емоції… Звісно, потім йдуть вибачення перед аудиторією за зайві емоції викликані містом Ірпінь, яке дякуючи своїм очільникам тягне Україну в рейтингу Doing Business на рівень африканських країн.

І дякуючи за відповіді, просиш  Вищі сили, депутатів Верховної Ради як найскоріші призначити місцеві вибори в місті Ірпінь… Міський голова склав повноваження понад рік тому і вже давно мала б бути громадою обрана інша людина на цю посаду. Дуже соромно за своє улюблене місто, яке зазнало через політиків геростратової слави вже й на міжнародному рівні.

Автор: Тарас В’язовченко, мешканець Ірпеня

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539