Бучанські депутати за рік роздали землі на 2 мільйони доларів

0

Чергова сесія Бучанської міської ради 26 вересня знову не обійшлась без дерибану Лісової Бучі. Цього разу було виділено п’ять ділянок лісу: дві по вулиці Некрасова, дві по вулиці Марка Вовчка та одну по провулку Тургенєва.

Після моєї заяви припинити фактичне розкрадання залишків лісу та не голосувати за ці рішення, депутат від фракції “Партії захисників вітчизни” Олександр Таможній звинуватив мене в популізмі. Будь-які його закиди сприймаютсься як істеричні викрики безвиході, адже зазіхають на звання опозиції, яке він чомусь собі присвоїв. Таможній, очевидно, знову не розібрався, адже голосування за дерибан землі разом із більшістю ручних депутатів називається іншими словами, але аж ніяк не опозицією. Секретар Бучанської міської ради Василь Олексюк  (“Нові обличчя”) навіть пообіцяв Таможньому розібратися з моєю поведінкою на засіданні регламентної комісії, адже я фактично порушую ідилію в міськраді.

Щодо популізму. Гадаю, всі добре пам’ятають, як у грудні минулого року фракція “Партії захисників Вітчизни”, яку очолює Таможній, робила заяву про незаконне виділення земельних ділянок для власника інтернет-провайдера “Бест” Олексія Зіневича.

Тоді для людей Зіневича виділили три земельні ділянки, оформлені на Поліщук Наталію, Лисаченко Наталію та Лисаченко Анастасію. Таможній навіть організувував акції протесту під парканом маєтку Зіневича в Лісовій Бучі. Потім в Таможнього з’явився автомобіль марки Lexus. Минуло пів року і фракція “Партії захисників Вітчизни” голосує за затвердження проекту землеустрою тієї самої ділянки для Зіневича тій же Поліщук Наталії. До речі, без голосів фракції Таможнього дане рішення не набрало б необхідної кількості голосів. Популізм чи амнезія?

Таможній не єдиний у Бучанській раді цього скликання облюбував поняття популізму. Ще влітку 2019 року популістом мене називала і голова фракції БПП (чи вже ЄС) Людмила Войналович. Чому ж їм обом так муляє?

Для прикладу, Людмилі Войналович без мого втручання, можливо, вдалось би по-тихому продати земельну ділянку по вулиці Некрасова, площею 10 соток за 65 тисяч доларів. Її продажем  займається брат Войналович – Павло Тищенко.

Сама ділянка оформлена на Закревську Людмилу Миколаївну. Що цікаво, тієї ж сесії, 29 серпня 2019 року, поряд отримала земельну ділянку Киян Наталія – працівник агенції нерухомості “Ексклюзив”.

Агенція нерухомості знаходиться за адресою м. Буча, вулиця Руденка, 2. За цією адресою також знаходиться приймальня бучанських депутатів фракції БПП (чи то ЄС). Та і телефони агенції нерухомості і приймальні однакові. Як то кажуть – не відходячи від каси.

На фото Наталія Киян разом із Людмилою Войналович та Катериною Цип’ящук, яка також представляє фракцію БПП (чи то ЄС) і є головою регламентної комісії Бучанської міської ради, яка, до речі, має розглянути мою поведінку.

І в підсумку: за 20 соток бучанської землі  можна отримати 130 тисяч доларів. За останній рік площа виділених ділянок таким способом сягає 4 гектарів – це більше двох мільйонів доларів.

Що робити? Сходіть на Руденка, 2 і скажіть ДЯКУЮ або не ходіть, а під час наступних місцевих виборів –  ДумайТЕ.

Автор: Іван Окоєв, депутат Бучанської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539