Архітекторка Гостомельської ради вимагала хабар за встановлення МАФу

0

У середу 16 жовтня прокуратура міста Києва спільно з працівниками СБУ затримали під час отримання хабаря головну спеціалістку відділу архітектури гостомельської ради Людмилу Борисову.

Чиновниця вимагала від приватного підприємця 2 тисячі доларів США за отримання дозвільних документів на розміщення 4 торгівельних павільйонів в селищі Гостомель.

Борисову затримали під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 12 500 грн у приміщенні селищної ради в робочому кабінеті.

“На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманій особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, та обрання їй запобіжного заходу”, – повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітно, що Борисова, згідно відомості про заробітну плату працівників Гостомельської ради за лютий 2018 року, отримувала найбільше – майже 42 тис. грн на місяць.

“Це вже третій випадок у Гостомелі, коли посадовців, наближених до селищного голови Юрія Прилипка, затримують правоохоронці на хабарі. Але ні Наталія Черінська, ні Сергій Чемерис, яких також затримали на хабарі, не понесли покарання у вигляді позбавлення волі. Відповідно, безкарність породжує нові злочини, особливо в Гостомелі, де мер звик заробляти саме так. Я впевнена, що Борисова гроші взяла за вказівкою Прилипка і брала їх частково для нього. Будемо чекати, чи скаже вона це слідчим та на суді”, – розповідає мешканка Гостомеля Олена Герасименко.

“У Борисової одна з найбільших зарплат в селищній раді але, на жаль, це не зупинило її від вимагання неправомірної вигоди. Місце в архітектурі “хлібне”, щоб там працювати, необхідно іти на співпрацю з селищним головою”, – додає Герасименко.

Як відомо, Чемериса підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище у великому розмірі).

Посадовця було затримано 04 вересня 2017 одразу після отримання ним неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Чемерис отримав гроші в розмірі 20 000 гривень за укладення договору щодо розміщення засобів пересувної роздрібної торгівлі в селищі Гостомель. Згідно моніторингу ЧЕСНО депутат потрапив до злиднів.

Депутатці Гостомельської ради Наталії Черінській суд присудив штраф за хабар. Суддя Ірпінського суду Віталій Кафтанов ухвалив сплатити Черінській штраф у розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що дорівнює 25 500 грн.

Нагадаємо, жінку затримали 26 грудня 2017 року після одержання другої частини неправомірної вигоди у вигляді автомобіля та 5 тисяч гривень. Перша частина хабаря складала 2 тисячі доларів США та була одержана зловмисницею у листопаді минулого року.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539