Забудовника Ігоря Вишнякова оголосили в розшук

0

Трьох забудовників мікрорайону «Благодатний» в Ірпені, які залишили без грошей і квартир більше 1200 родин, об’явили в розшук за скоєння особливо тяжких злочинів. Така інформація з’явилась на сайті МВС України.

Екс-секретаря Ірпінської ради та колишнього депутата від “Нових облич” Ігоря Вишнякова, а також Максима Кіраковського та Андрія Зібарева разом із Валентиною Матюшинець звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах за попередньою змовою групи осіб (ст. 190, ч. 4) ККУ.

Якщо їхню провину доведуть у суді, то шахраям загрожує позбавлення волі строком від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Вишнякова, Кіраковського та Зібарева розшукують поки що лише в Україні. Органи влади вважають їх особами, що переховуються від досудового розслідування.

Будівництво 7 будинків мікрорайону “Благодатний”, яке розпочав колишній секретар Ірпінської міської ради Ігор Вишняков, зупинилось у 2017 році.

Після цього ошукані інвестори неодноразово звертались до місцевої, обласної та центральної влади, організовували мітинги, та перекриття доріг, але, на жаль, проблема досі не вирішена, а обвинувачувані переховуються від правосуддя.

Як раніше повідомляла “Громада Приірпіння” Ігор Вишняков написав заяву про складання депутатських повноважень у 2017-му році. З 2016-го року він не з’являвся на сесіях Ірпінської ради. Колеги-депутати переконані, що Вишняков втік з родиною до Іспанії, а майно переписав на свого тестя депутата Ірпінської ради від партії “Укроп” Василя Пікулика.

Причиною спішного виїзду Вишнякова в Іспанію стала ухвала Печерського районного суду міста Києва від 5 січня 2016 року, у якій судді просять тимчасово обмежити Ігоря Вишнякова у праві виїзду за межі України, до виконання зобов’язання по виконавчому провадженню №28803532. Мова йде про борг Вишнякова перед ПАТ “ВТБ БАНК” у розмірі 16 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Вишняков – один з тих, хто контролював фірму “BGM” (“Buildgroupmanagment”) та фірму “Євразіябудтрейд”, які будували житлові комплекси в лісовій зоні Ірпеня. Він працював у спілці з екс-депутатом Ірпінської ради від “Батьківщини” – Валерієм Пєшим, причетним до дерибану Біличанського лісу. У стосунках двох бізнесменів стався розкіл і вони судилися за майно.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539