Фокуси: чому обрали секретарем в Ірпені Літвінова, а в держреєстрі – Маркушин?

0

Ірпінська рада не працювала весь день 13 листопада. Чиновникик вирішили влаштувати собі вихідний. Мешканці міста перевірили, хто ж наразі керує містом і міг підписатися під закриттям адмінбудівлі в робочий день, а відтак дізнатися, хто є відповідальним за те, що відбувається в місті.

Як виявилося, депутата Андрія Літвінова, якого депутати Ірпінської міської ради обрали секретарем ще два тижні тому в реєстрі досі немає. Замість секретаря ради, який має стати в.о. голови, оскільки екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк подав у відставку, а нового мера ще не вибрали, в реєстр внесли заступника міського голови – Олександра Маркушина.

 13 листопада Літвінова вдалося зафільмувати в робочий час в магазині, де він купував продукти. Його запитували, яку він посаду наразі обіймає – він відмовчувався.

Маркушин, який став в.о. голови – не депутат.

“Ситуація в Ірпені виглядає просто комічно.  Якщо подивитися на псевдосесії депутатів “Нових облич” в Коцюбинському – то вони просто з псевдосесії летять до свого чорного держреєстратора в Ірпінь і вже того ж дня, максимум на наступний ранок ми бачимо, що в реєстрі то Єременко, то Даніш, які навіть секретарями ради не були обрані в законний спосіб і не проходили держперевірку. Просто не встигли б за пару годин це зробити. А тут пройшло два тижні після голосування депутатів Ірпінської міськради, обрали секретаря – і Літвінов не в.о. голови. Днями буде сесія міськради. Дуже цікаво подивитися, чи після так званого бойкоту вони вже внесуть Літвінова в реєстр”, – зауважує журналістка і мешканка Коцюбинського Ірина Федорів.

Нагадаємо, 31 жовтня депутати Ірпінської ради обрали секретарем Андрія Літвінова. Він замінив Анастасію Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька) . Напередодні обрання Літвінова, в мережі з’явилося фото, як він святкував перемогу кандидата в нардепи “Слуги народу” Олександра Горобця, хоча сам з команди Володимира Карплюка, який вибори програв.

12 листопада Маркушин оголосив про так званий бойкот на виконкомі Ірпеня.

13 листопада рада не працювала і адмінпослуги, які надаються в раді, були недоступні для містян. Чиновники казали, що вони не задоволені кількістю запитів, які шле прокуратура, а також обшуками, які щороку відбуваються в раді.

Тим часом стало відомо, що Карплюк влаштувався на роботу до себе в партію “Нові обличчя”, де отримує копійки. Партію не фінансують навіть її члени-депутати місцевих рад.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539