Транспортний колапс задля сюжету провладних ЗМІ Ірпеня

0

Ірпінські чиновники провели експеримент над людьми, які зранку в годину пік їдуть до Ірпеня. Вони перекрили рух транспорту двох транспортних артерій, що сполучують місто Бучу та Ворзель з Ірпенем, а потім зняли відео для провладного ЗМІ про те як бучанські та ворзельські  автовласники стоять у заторах, а ірпінські шляхи розвантажилися через відсутність трафіку з сусідніх населених пунктів.

Про те, що Ірпенем зранку в години пік стало їхати вільніше через відсутність автівок з Бучі та Ворзеля у сюжеті розповідає екс-очільник КП “Ірпіньводоканал”, а нині перший заступник Ірпінського міського голови та, згідно реєстру юридичних осіб, виконуючий обов’язки міського голови Олександр Маркушин.

З боку вулиці Вокзальної в Бучі в’їзд у Ірпінь перегородили нібито для ремонту каналізаційного колектора, про що у соцмережі facebook повідомило КП “Ірпіньводоканал”.

З боку ворзельського мосту проїзд у бік Ірпеня закрили нібито через ямковий ремонт, який збиралися розпочинати робити 14-го листопада з 7-ї години ранку. Тобто саме тоді, коли люди їдуть на роботу, в школи і садки.

За словами самовидців, станом на 7-му годину ранку 14 листопада на обох шляхопроводах роботи не проводилися, однак, дороги були перекриті блоками та тимчасовими парканами, що охоронялися патрульною поліцією.

Бучанці стверджують, що роботи на даному відрізку 14 листопада не велися й станом на 8-му годину ранку.

Містяни твердять, що Києву треба цей метод взяти собі на озброєння і перкрити трафік з Ірпеня. Тоді в’їзд в столицю, куди з перенаселеного Ірпеня возять дітей в садки та школи буде перекритий і доїхати можна буде лише електричками.

Після чергових скарг бучанців через неможливість проїхати в бік Ірпеня, журналісти “Громади Приірпіння” звернулися до начальника Ірпінської поліції Олега Петренка за роз’ясненнями, що відбувається.

За словами поліцейського, до нього 13 листопада, у день, коли працівники Ірпінської міської ради оголосили про страйк і не вийшли на роботу, звернувся директор КП “УЖКГ Ірпінь” Сергій Скрипник з листом про забезпечення обмеження транспортного потоку.

Зокрема, в листі йшлося про те, що КП “УЖКГ Ірпінь” просить поліцію “забезпечити 14 листопада з 7:00 до 14:00 обмеження транспортного потоку автомобілів на в’їзд в Ірпінь зі сторони Ворзеля та перенаправити напрямок руху на смт. Забуччя в зв’язку з проведенням на ділянці дороги по вул. Технологічній ремонтних робіт з електропостачання та ямкового ремонту”.

“Жодних ремонтних робіт на повороті до Ірпеня з боку Ворзеля я не бачила. Їхала там о 8:30. Єдині, кого було видно на дорозі за огородженням, – це якісь чоловіки в робочих желетках, що підіймали люльку до стовпа. Але ямкового ремонту це не стосувалося”, – розповідає мешканка Ірпеня Ірина Онищук, яка того дня їхала в місто.

“Мені таксист казав, що бачив там машину, яка ріже асфальт. Ввечері я там бачила три вирізані ямки… Але через них перекривати всю дорогу, принаймні, дивно. Об’їзд був вказаний в напрям між лісом і новобудовами, де ґрунтова дррога місцями була напівзавалена будматеріалами. Тому черга машин тяглась по самонаїздженій дорозі в лісі”, – додає обурена жінка.

У поліції вважають перекриття траси повністю у години пік для проведення ямкового ремонту недоречним.

“До мене звернувся директор Ірпінського ЖЕКу з проханням забезпечити обмеження руху транспорту з боку Ворзеля в Ірпінь 14 листопада. Однак, як повідомили громадяни, в зазначений день комунальники перекрили не частину проїжджої частини, а всю вулицю. Для забезпечення ямкового ремонту такої необхідності не було. У зв’язку з цим рух транспорту було відновлено”, – розповідає начальник поліції Ірпеня Олег Петренко.

“Наступного дня вийшов сюжет ITV про корки на дорогах в Ірпені та околицях. Стало зрозуміло, що перекриття траси потрібне було для “гарячих” новин. Саме тому комунальники вирішили перекрити трасу саме о 7-й ранку, а не, скажімо, о 9-й. З приводу дезінформації поліції буде проведена перевірка”, – додає Петренко.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539