Рік після підпалу машин у Коцюбинському: чому ірпінський слідчий Мироненко бездіє

0

15 жовтня 2018 року поблизу ЖК “Атлант” згоріли кілька машин. Як стало відомо,  напередодні початку опалювального сезону працівниці селищної ради Дар’ї Аелксандровій, яка опікувалася запуском опалювального сезону в селищі, невідомі спалили авто.

Разом з обраною громадою селищною головою Ольгою Матюшиною працівниця ради Дар’я Александрова ходила до облрдержадміністрації, “Нафтогазу” та у інші інстанції, аби мешканці селища Коцюбнське вчасно отримали тепло і монополіст ТОВ “Мастер-Енерго”, який виморожував населення два роки поспіль, не зробив це повторно у 2018 році.

Під час підпалу машин Алекандрової, постраждали і сусідні машини інших мешканців ЖК, які були припарковані поруч. Не всі вони були застраховані.

Слідчий ірпінського відділку поліції Мироненко, якому доручили розслідувати цю справу, більше року не проводить слідчих дій і не викликає потерпілу Александрову. Мешканка селища звернулася до суду, аби слідчого зобов’язати у судовому порядку розглянути її клопотання, в якому вона вимагає розпочати слідчі дії.

Суддя Ірпінського міського суду Людмила Саранюк ще 21 листопада винесла рішення, яке оскарженню не підлягає. Слідчого зобов’язали розглянути клопотання потерпілої.

“Навіть після 21 листопада, коли з’явилося це рішення суду мене станом на 5 грудня не викликали і мені так і не відомо, як проходить розслідування”, – розповідає “Громаді Приірпіння” потерпіла Александрова.

Активісти твердять, що у них немає сумніву, що у бездіяльності є умислел.

“Якщо хтось думає, що слідчі Ірпеня не вміють працювати, то згадайте, як за кілька годин завдяки камерам спосереження виявили, як з селища виїздив автомобіль, на якому виклари грудне немовля. Це означає, що злочин можна розкрити за лічені години. Було б бажання. Але є такі справи як підпал машин Александрової, є справа щодо побиття голови ТВК пенсіонерки Людмили Демченко, в якій досі невідоме ім’я замовника, хоча люди самі затримали нападника, є справа щодо побиття колишнього юриста ради Аполінського, який мав саме тоді йти до суду у справі щодо каналізації на Бакала. Всі ці справи системно ховаються і не розслідуються саме тому, що це вигідно представникам партії “Нові обличчя”. Камери спостереження працюють тільки тоді, коли треба розкрити злочин, не пов’язаний з розкраданням бюджетних коштів чи захопелнням влади місцевими феодалами.” – наголошує журналістка і мешканка селища Ірина Федорів.

“Як треба працювати, щоб не провести за рік слідчих дій у справі щодо підпалу машин? Працівникам захопленої Коцюбинської ради другий рік не видають трудові книжки і ніхто не притягнутий до відповідальності ні за злочин, ні за бездіяльність”, – додає Федорів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539