Що пов’язує прем’єра з корумпованою мафією Карплюка

0

До призначення прем’єра Олексія Гончарука низка моїх джерел інформували про те, що в прем’єра теплі стосунки з екс-мером Ірпеня фігурантом антикорупціних розслідувань Володимиром Карплюком і не викючено, що буде співпраця з його командою. Оскільки команда Карплюка дерибанить Біличанський ліс і нищить місцеве самоврядування в регіоні – це червона лінія для всіх мислячих людей з нормальною системою цінностей.

Я сказала джерелам, що нам треба дочекатися, коли у нас будуть вагомі аргументи і ми можемо це показати суспільству, бо говорити джерелами на момент призначення – це дуже хитка позиція.

Перші ластівки прилетіли на початку жовтня. Нам сказали, що прем’єр планує призначити колишню в.о. мера Ірпеня, праву руку Карплюка – Анастасію Попсуй своєю радницею. Тут варто сказати, що в пані Попсуй дуже сильні економічні компетенції. Вона знає, як будучи депутатом-злиднем купити Honda CRV за 30 000 грн. Тобто, з високою ймовірністю, мінімалізує оподаткування. А Кабмін має думати, як наповнювати бюджет… Мені здається, що такий кадровий вибір дає розуміння системи цінностей.

Ми знову вичікували. В листопада на заході з представниками асоціації міст прем’єр Гончарук був з Попсуй і сам представив її як радницю. Про це нам повідомили два джерела, які були присутні на заході, але залишили за собою право анонімності. Фото, яке вдалося зробити тоді – не дозволило нам наблизити Попсуй так, щоб вона на фото під час того заходу була впізнавана.

Але тоді я сконтактувалася з людиною, яка знала прем’єра, вона перепитала про те, чи дійсно він позиціонує Попсуй як радницю. Гончарук відхрестився. Ну, ми подумали, що прем’єр усвідомив, що таке червоні лінії і відступив хоча б в публічній площині від такої токсичної радниці…

А далі був кінець року…

Нагадую всім, що граничним терміном для виконання президентського указу, який дав Біличанському лісу статус Нацпарку був 2019 рік. Тоді мали винести межу в натуру. Ми в Мінеоклогії і в НПП ходимо як на роботу. Наради, наради, круглі столи – результату 0. Межі нема. Афілійовані з Карплюком ЗМІ насміхаються над імпотенцією виконавчої гілки влади і тим, що межу в натуру не виносять свідомо. Але вся вина при цьому лягає на тих, в кого нема повноважень. На активістів. У нацпарку в Карплюка ділянка. А його свита отримала там не одну ділянку. Ми бачимо саботаж не перший рік. Це було і за попередньої влади. Карплюк майстер “договорняків”. Саме йому БПП зливало 95 округ. Домовленості досягнули в 2018 році восени.

Карплюк тоді запевняв, що буде чудово, коли переможе Порошенко і Ірпінська міська рада перетворилася на склад агітації Петра Порошенка. І на той час в.о. в тій раді, яка стала штабом БПП була… Попсуй. Та сама Попсуй, якій дуже шивдко надали статус “радниці” прем’єра.

Після виборів, коли стало зрозуміло, що його домовленості не спрацюють, Карплюк нагострив лижі з країни. Він ще той боягуз. Згадайте як під час обшуків він тікав з країни і навіть свого кума-подільника – мера Бучі не попередив про обшуки. Тобто така людина могла б восени спокійно залишитися в Україні лише за однієї умови – гарантій.

Що ж відбувається зараз? У конференц-залі Верховної Ради буде захід: “Підвищення кліматичних амбіцій: позиція ОМС та молоді”. І один із спікерів… зустрічайте – фігурантка антикорупціних розслідувань Анастасія Попсуй. Як її позиціонують? Як депутатку Ірпінської ради і… радницю прем’єра.

Тобто ті, хто дерибанять ліси Приірпіння і столиці будуть говорити про проблеми з кліматом і екологію?

Та ще у статусі радниці прем’єра…

Ви хочете поговорити з радницею прем’єра про вплив на кліматичні умови і екологію? Дуже шкода, що не завітали на сесію щодо генплану Ірпеня. Тривала кілька десятків секунд. Тітушня тіснила місцевих з криками: “Сука, блRдь, черті…” Я думаю, що якщо пані Попсуй розкаже в статусі радниці, яка вона захисниця і як вболіває за клімат, – можете їй це відео вставити в презентацію. Дуже коротка і доступна візуалізація.

Крім цього відео, до презентації пані Попсуй на заході можу запропонувати кілька слайдів. Ось це мешканка селища Коцюбинське – Людмила Демченко. Вона відстоювала як голова ТВК результати вибору громади в 2015 році. Тоді селищною головою люди обрали активістку, яка виступала за збереження Біличанського лісу, Ольгу Матюшину. Карти забудовників просто були биті. Вона мала право вето на рішення.

Бив Демченко – тітушка-боксер, який, як потім з’ясувалось охороняв забудови партійців з “Нових облич” в Ірпені. Будували, звісно, на зелених зонах. Це красива ілюстрація наслідків впливу забудовнкиів в Ірпені. Слайд буде прекрасний. Можна буде розказати цілу історію.

Скільки ми говорили про те, що не можна палити сухе листя, що це погано впливає на природу, на клімат… Та що там листя. У нас горять машини. Ось автівки Дар’ї Александрової, вона теж боролася з махровою корумпованою системою в Приірпінні. Може бути красивий сайт. Поговорите на високому рівні про шкоду для довкілля, коли палять машини активістів.

Якщо треба ще ідеї для слайдів презентації радниці прем’єра – звертайтеся, не соромтеся. Ми ж прості захисники лісів готові допомагати таким екологічним глибам як Попсуй. Завжди.

А я оце думаю, хто ж так блокує винесення межі Біличанського лісу в натуру, хто робить саботаж виконання президентського указу, хто блокує приєднання громади селища Коцюбинське, яке є анклавом міста Києва, до столиці і не дає, щоб податки коцюбинців запрацювали на них…

А все просто так, як було за попередньої влади. Бартерна система в дії.

Ірина Федорів

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539