ЖК Ехо парк без документів починає продаж другої черги?

1


ЖК Ехо Парк компанії BD Holding у Петропавлівській Борщагівці починає продаж квартир другої черги. Тим часом перший будинок ЖК Ехо Парк, по Великій Кільцевій 9, має анульовані абсолютно всі дозвільні документи. Більше 300 незадоволених інвесторів ще не отримали прав власності на квартири. Обурені інвестори б’ють на сполох і попереджають про небезпеку потенційних покупців Ехо парк ІІ, та заявляють, що “готові лягати під танки”, якщо забудовник не виконає свої обіцянки.

Про початок продажів з 2 березня 2020 року стало відомо з реклами в соціальних мережах. З інформації на сторінці об’єкту ЖК Ехо Парк на сайті ЛУН вказано, що абсолютно всі документи першої черги скасовані, водночас з’явились фото підготовки майданчику до будівництва вже другого будинку.

Фото з сайту lun.ua
Фото з сайту lun.ua
Фото з сайту lun.ua

Ошукані інвестори першої черги ЖК Ехо парк розпочали акцію-попередження з метою убезпечити від небезпечних інвестицій нових покупців.

У численних постах у соцмережах інвестори першої черги Ехо парк звертаються до уряду та народних депутатів по допомогу і не ймуть віри щодо нечуваного нахабства забудовника, який за словами покупців, “надуривши інвесторів першої черги тепер вже береться за нових”.

Зокрема, мешканець ЖК Ехо парк, Євген Порфиленко написав ось таке звернення у фейсбук.

Ось, які заклики розміщають інвестори на форумах об’єкту.

На даний час, за словами інвесторів Ехо парк, у будинку є лише технічна вода зі свердловини з жовтим відтінком і неприємним запахом, тим часом ТУ на світло і воду вже скінчились. Також невідомо, куди скидають каналізаційні стоки будинку. За інформацією ПРАТ «Київводоканал», каналізування об’єкту по Великій Кільцевій 9 затампоноване.

Нагадаємо, що декларації на будівництво і на введення в експлуатацію будинку ЖК Ехо Парк по Великій Кільцевій 9 були скасовані ДАБІ ще в 2016 році, хоча продаж квартир тим часом все одно продовжився. Забудовник подав до суду на Держаархбудінспекцію, але суди програв.

По об’єкту другої черги Великій Кільцевій, 11 ще з 2016 року тривають суди щодо незаконності отримання даної землі в оренду, зміни цільового призначення та отримання прав на будівництво багатоповерхівок. На даний час громада оскаржує в суді МБУО по Великій Кільцевій 11 та дозвіл на будівництво.

Починаючи з 2016 в забудовника BD Holding відбулася ціла низка зупинок будівництв так як на всіх них ДАБІ виявили грубі порушення. Скасовані декларації і численні приписи на зупинку будівництва ЖК Празький квартал-2, Європейка, Львівський та Ехо парк.

Голова компанії BD Holding Юрій Кватерчук в інтерв’ю влітку 2019 року запевнив, що всі негаразди компанії позаду, а всі проблеми на будівництвах BD Holding через активістів, а не через порушення законів та державних будівельних норм.

Водночас перша черга ЖК Ехо парк на сьогодні не здана. Суд постановив повторну будівельно-технічну експертизу, чим займається Українсько-дослідницький інститут спеціальної
техніки і експертиз Служби безпеки України.

Через проблемні будівництва в селах Петропавлівська і Софіївська Борщагівка наростала соціальна напруга. Мешканці, чиї права були порушені цими будівництвами, звернулись до суду на захист своїх прав. Тоді ж почалась низка переслідувань, підпалів і побиттів найктивніших жителів.

Зокрема, безпрецедентною стала історія Валентини Аксьонової, журналістки та лідера «Захисти Ліс», місцевої ініціативи утвореної задля захисту урочища Вумівський ліс від забудови. Саме тут збудовано перший будинок ЖК Ехо парк, і нині забудовник сподівається почати будувати наступний. За першочерговим планом ЖК Ехо парк мав зайняти майже все урочище, а отже, знищити увесь ліс.

У 2017 році було спалено два автомобілі Аксьонових. Усій родині постійно погрожували, зводили наклепи, фіктивні кримінальні справи, погрожували вбити дитину, привозили проплачені мітинги до двору, постійно усіляко тероризували.

“На одному з мітингів під нашим будинком озброєний чоловік вимагав від мого батька, щоб ми забрали судові позови щодо лісу”, — згадує Валентина Аксьонова.

З 2016 року громадська ініціатива «Захисти ліс» намагалась добитись в суді скасування Генерального плану села Петропавлівська Борщагівка, який ухвалили таємно без участі громади. Згідно з цим документом, село перетворювалось на “Шанхай”, а Вумівський ліс мав бути знищений 14-ма багатоповерхівками. Постановою Верховного Суду рішення про затвердження Генерального плану села Петропавлівська Борщагівка скасовано. За новим Генпланом на місці ЖК Ехо парк мають бути зелені насадження спецпризначення. Також триває суд по поверненню урочищу Вумівський ліс, статусу лісу першої категорії та повернення всієї території у власність громади.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539