Кількість виборців у Коцюбинському зросла на понад 11% за останні 5 років

0

Кількість виборців в Коцюбинському перевищила 10 500 осіб. Про це повідомляє Держреєстр виборців у Ірпені.

“Наразі в Коцюбинському 10 541 виборець”, – повідомила 19 березня телефоном “Громаду Приірпіння” начальниця відділу Держреєстру виборців Ірпінського виконкому Олена Стадухіна .

Як повідомило “Громаду Приірпіння” ТВК Коцюбинського, у 2015 році, коли відбувалися чергові місцеві вибори, кількість виборців в Коцюбинському становила  9 491. Тобто за 5 років кількість виборців зросла на 1050 громадян (11,06%). Такий різкий приріст пов’язують з тим, що  заселяється ЖК “Атлант”, який побудували на місці промзони. Як казали депутати Коцюбинської селищної ради, які за головування “регіонала” Вадима Садовського приймали таке рішення, ЖК “Атлант”, коли добудують, має дати приріст близько 8 000 населення. Для порівняння офіційно на той час в Коцюбинському було зареєстровано близько 15 000 населення. Таким чином загалом приріст  населення в регіоні після здачі всіх будикнів має становити понад 53%.

Для порівняння, у Гостомелі, де бюджет селища значно більший, бо є бюджетотворчі підприємтсва, як повідомив депутат селищної ради Юрій Марчук, зареєстровано 11 755 виборців. Гостомель буде утворювати свою ОТГ з Горенкою та Мозуном, які разом мають близько 5100 виборців. Та Озерами, де кількість виборців становить близько 650. Таким чином кількість виборців Гостомельської ОТГ може становити понад 17 500 виборців.

В усьому Приірпінні, до якого наразі на сайті Дрежреєстру входять Гостомель, Ворзель, Коцюбинське та власне Ірпінь, станом на кінець лютого, обраховували 76 799 виборців. За січень і лютий 2020 року приріст склав майже 500 виборців (0,66% зростання). Для порівняння у Бучі, де всього 28 565 виборців, за цей же період додалося лише 60 виборців (0,2% зростання).

Ірпінська міська рада на останній сесії відголосувала за те, щоб виділити 1,5 млн на бюджетну “гречку”, яка допоможе видавати перед виборами матдопомогу і по суті скуповувати голоси виборців.

Важливе значення під час виборчого процесу відіграє явка.

Колишній нардеп Павло Різаненко, який балотувався від “Голосу” на Київщині зазначає, що ризики гречкосійства можливі:

“Ви зрозумійте, що тих, хто обирає політиків-гречкосіїв, десь 20% від усіх виборців. І насправді все залежить від явки. Якщо прийде лише 40% виборців, то буде більшість тих, хто обирає гречкосіїв. Тому всі мають думати над тим, як підвищувати явку”. 

Якщо в 2015 році у місцевих виборах взяло участь 48% виборців, то на позачергових виборах 2016 року після розпуску ради на дільниці прийшло 56% виборців. Як правило, на позачергових виборах, в яких не бере участь вся країна, явка менша.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО проаналізував Виборчий кодекс і описав, чого варто чекати містам, де кількість виборців до 90 000. “Громада Приірпіння” підготувала аналіз того, яка спрможність громад в регіоні і хто і чому об’єднується.

Вибори мера Ірпеня не призначає паралмент кілька років, оскільки Ірпіньська рада після того, як мер Ірпеня Володимир Карплюк склав повнвоаження, не подала всі необхідні документи.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539