Чому техкандидат президентських виборів Ригованов тепер працює у Нацпарку “Голосіївський”?

0

Із початку 2020 року Руслан Ригованов працює на посаді заступника директора з рекреації-начальника відділу рекреації Нацпарку “Голосіївський”. 

Це підприємство підпорядковане Кабміну і зараз відповідає за виконання кількох президентських указів і винесення в натуру меж Нацпарку Голосіївський, до якого входить і Біличанський ліс.

Ригованов балотувався в президенти й нардепи й виконував роль техкандидата. Його довірені особи були пов’язані з “Радикальною партією” Олега Ляшка. Саме представники цієї партії свого часу захопити озеро поряд із Біличанським лісом коло Новобіличів.

Ми вирішили детально дослідити, хто ж такий Ригованов.

Політичний шлях: від помічника депутата до тех кандидата

На цих президентських виборах Ригованов балотувався в президенти і його маркували як техкандидата. Це припущення виглядає цілком реальним, бо кандидат набрав 0,02% підтримки виборців (дещо більше 5200 голосів). Як з’ясував Рух ЧЕСНО, понад половина довірених осіб Ригованова на Івано-Франківщині з команди іншого кандидата – Олега Ляшка або є прихильниками “радикала”.

Газета “Сегодня”, яка входить до сфери впливу Ахметова, дуже часто писала про Ляшка позитивно. Рух ЧЕСНО фіксував випадки, коли народні депутати з фракції, яку очолював Олег Ляшко, голосували в інтересах бізнесу Ріната Ахметова.

Так само як техкандидат брав участь у паралментських виборах 2019 року. Балотувався на Чернігівщині у 207 окрузіі посів передостаннє місце, набравши 0,2% (147 голосів).  Його “нульовий” проміжний фінансовий звіт свідчить про те, що він не мав фінансів вести кампанію й ще раз підтверджує, що він – техкандидат.

Програму під округ навіть не намагався змінити. Подав ту саму, що і на виборах президента. На президентських виборах фінансовий звіт також був “нульовий”, а довірені особи, як з’ясовував Рух ЧЕСНО фінансували “Радикальну партію” Ляшка.

Примітно, що до того, як стати техкандидатом Ригованов був помічником народної депутатки попереднього скликання Наталії Веселової. Вона звинуватила Ригованова у виступах на російському телебаченні, у них стався конфлікт. Після того політик написав заяву про складання статусу помічника народної депутатки. 

Майно та доходи

Як кандидат на посаду президента Ригованов подав декларацію про майно і доходи у 2018 році. Згідно з цією декларацією, в Ригованова є квартира і офіс в Горлівці на Донеччині, де політик народився у 1974 році. Де живе в місті Києві, яке зазначив містом проживання, наразі не вказав.

Ригованов має дві доволі старі автівки. Chevrolet Takuma UA75z 2007 року випуску, а дружина має ГАЗ 1995 року випуску.

Працює на посаді в.о. керівника ДП “Севастопольский морський порт” і отримав на цій посаді в 2018 році 120 000 грн.

Ригованов був одним з найбідніших кандидатів у президенти і його дохід аж ніяк не міг покрити грошову заставу для кандидата у 2,5 млн грн.

У декларації він зазначає, що взяв позику в Анатолія Степановича Попова у 2,5 млн грн. Саме стільки треба на заставу в президенти. 

І ці кошти, якщо це дійсно позика, треба віддавати. А доходи свідчать, що грошей у Ригованова не так уже й багато.

Про інтерес партійців Ляшка в Біличанському лісі

Кілька років тому на березі озера на Новобіличах відбулися збори ГО “Біличанський рибалка”, яка тісно пов’язана з “Радикальною партією”. На вагончику, який вони встановили на березі озера, майорів прапор “радикалів”.

А також захоплена частина 89 кварталу Святошинського лісництва, включеного до складу НПП “Голосіївський” (за фактом самозайняття земельної ділянки нацпарку Святошинським УП зареєстровано кримінальне провадження). 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539