“Пир під час чуми”: як Даніш додумався в карантин в лісі робити вирубку під парк

0

На території Нацпарку “Голосіївський”, яка межує з селищем Коцюбинське біля мікрорайону ДОЗ, кілька тижнів комунальники селища Коцюбинське вирубують дерева.

Вони це роблять за вказівкою самопроголошеного селищного голови Коцюбинського Сергія Даніша (представник партії “Нові обличчя”, яку очолює ексмер Ірпеня гречкосій Володимир Карплюк).

20 березня на місце приїхав працівник НПП “Голосіївський” Сергій Шиленко і, як повідомляє сторінка Нацпарку стався конфлікт, під час якого викликали правоохоронців.

“Почали вести себе занадто агресивно. Деякі з них по візуальним ознакам були у нетверезому стані. Один з співробітників почав погрожувати фізичною розправою та обіцянкою вбити співробітника служби державної охорони національного природного парку та вести себе так, що співробітнику довелось прийняти рішення про застосування спецзасобу для особистої охорони свого життя та здоров’я. Протягом всього часу проводились безрезультатні спроби додзвонитись до Національної поліції України,” – йдеться в повідомленні.

“Невідома особа, яка представилась членом Коцюбинського виконкому на всіх кричала, використовуючі обсценну лексику та провокувала на конфлікт, розповсюджуючі про співробітників парку неправдиву інформацію. Через деякий час приїхали співробітники національної поліції з м.Ірпінь, які ніяк не звернули увагу на той факт, що події відбуваються на території НПП “Голосіївський” (про що їм підтвердили також представники землекористувача – КП “Святошинське лісопаркове господарство) та не реагували на нескінченні погрози співробітникам національного парку”, – додають в НПП “Голосівський”.

Згодом на місце події приїхала поліція з Києва. Їм надали відповідні пояснення, складені відповідні акти та написана заява про злочин. Також, як повідомили в нацпарку, готується лист до ДБР щодо корупційних зв’язків між представниками Коцюбинської селищної ради та органів правоохоронної системи.

У часи карантину забороняють ходити на дитмайданчики, комунальники мають посилено працювати над дезінфекцією ліфтів. Вона в Коцюбинському не проводиться. І це підтверджує опитування мешканців.

“Люди вимагають виділити кошти на розвиток медицини в селищі, підписують петиції менш, ніж за тиждень. Нагадаю, стаціонар на Лісовій закрили, бо команда “Нових облич”, до якої належить і Даніш, казала на громадських слуханнях, що нема чим утримувати медзаклад і нема фінансування. Так гроші знаходять на траву, яка вигорає. Сотні тисяч. На сквери по 900 000 заднім числом виписують на потрібного підрядника. А тут людям треба медицина. Вони вимагають відновити медзаклад на Лісовій, бракує тест-систем,” – наголошує мешканка селища та журналістка Ірина Федорів.

“І що робить Даніш? Він лізе на територію, яка указом президента визнана нацпарком і рубає там молодняк. Для чого, щоб в лісі насадити туї. Де таке бачили? Та виділіть кошти на медицину і освіту, доробіть зрештою теплицю, щоб ми могли самі вирощувати розсаду для озеленення селища. Лізти не на свою територію, щоб так безглуздо витрачати гроші громади, бо є підрядники, яким треба дати за розсаду і за плитку гроші – це злочин”, – резюмує Федорів.

Захоплення території відбуваєтсья не лише з боку ДОЗу. Так біля озера прихильники “Нових облич” і ГО “Зелений став” захопили частину території.

Очільник цієї ГО Костянтин Сергєєв, який в 2019 році напав на мешканця селища Юрія Устіновського, в якого під час нападу відібрали камеру, де був відеозапис, повідомив всім, що ця територія буде для членів ГО. І що виставлять цілодобову охорону.

Теритрорія Нацпарку – це відкрита терииторія для всіх і НПП “Голосіївський” не давало дозволу на встановлення вагончика та огородження ділянки. Ось документ, на основі якого приймався президентський указ про розширення меж Нацпарку “Голосіївський” за рахунок Біличанського лісу.

На документі видно, що межа позначена зеленим кольором. Редакція відмаркувала місце, де стоїть вагончик. Чітко видно, що це на території нацпарку і відповідно є самозахопленням.

Нагадаємо, що НПП “Голосіївський” видавав дозвіл на розміщення альтанок підприємцю на цій території до того, як тут з’явився майданчик. Але Сергєєв разом з представники партії “Нові обличчя” зробили все можливе, щоб нічого на цьомі місці не було встановлено, бо в них вже були свої плани на цю ділянку. Без рішення суду та виконавчої служби, матеріали підприємця, який підписав договір з НПП, вивезли в невідомому напрямку.

Згодом, лісники встановили вхідну групу. І ця вхідна група мала напис: “Зона відпочинку см. Коцюбинського. КП “Святошинське ЛПГ”. Але навіть іменну вхідну групу Коцюбинського за підтримки Сергія Даніша знесли, бо там був напис “КП Святошинське ЛПГ”.

Сергій Даніш, як політик, який в 2008 році отримав під час дерибану ділянку в Біличанському лісі, не визнає, що це територія, яку обслуговують лісники КП “Святошиське ЛПГ”. Примітно, що селище Коцюбинське ніколи не мало лісництва і штату, який би обслуговував теритоірю в 4 000 тисячі гектарів, яку хотіли роздерибанити депутати Коцюбинської ради.

24 березня вагончик в лісі поблизу озера згорів. Ті, хто вигулювали в лісі собак, надіслали кілька фото “Громаді Приірпіння”.

На місце події, як з’ясувала “Громада Приірпіння”, виїздили правоохоронці Ірпеня. Вони повідомили, що передали всі матеріали в Київ, оскільки це територія міста Києва і відповідно підслідність їхніх колег.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539