Нафтогаз позивається до Коцюбинського і вимагає майже 800 000 грн за борги “Мастер-Енерго”

0

Господарський суд Київської області 21 квітня відкрив провадження проти комунального підприємства селища Коцюбинське – УЖКГ “Біличі”. Про це йдеться в ухвалі суду на сайті YouControl.

“Нафтогаз Україна” вимагає стягнути з підприємтсва майже 800 000 грн, з яких понад 200 000 це пеня, понад 110 000 – це 3 % річних і майже 450 000 – це інфляційні втрати. Ці кошти нараховані у зв`язку із простроченням виконання грошових зобов`язань з оплати за природний газ, поставлений у жовтні та листопаді 2016 споживачу – товариству з обмеженою відповідальністю “УкрОпт “Мастер-Енерго” за договором постачання природного газу, борг за яким був переведений на УЖКГ “Біличі” за тристороннім договором у листопаді 2018 року.

“Отже, що ми наразі маємо. У жовтні 2018 року відбувся 5 переворот і владу захопив Сергій Даніш, якого громада не обирала селищним головою. Далі ця самопроголошена влада підписала тристоронній договір і взяла на нас повісила борги ТОВ “УкрОпт “Мастер-Енерго”, хоча Матюшина як селищна голова зробила неймовірне – вона повернула котельні у власність громаді, а ТОВ “Мастер-Енерго” як бізнес, який брав гроші в населення за опалення, мав сам розраховуватися з “Нафтогазом”. Але самопроголошена влада вирішила не просто взяти на себе борги ТОВ “Мастер-Енерго”, які через суд тепер забирає “Нафтогаз”, вони наприкінці 2018 року перегнали на ТОВ “Мастер-Енерго” десь пів річного бюджету селища – понад 8 млн грн. Виходить, що “Мастер-Енерго” отримав гроші і з населення, і з бюджету селища, а поверати знову буде УЖКГ “Біличі”, яке існує за наші комунальні кошти і податки,” – наголошує голова комісії ЖКГ Коцюбинської селищної ради Олександра Куцан.

“Нафтогаз” також просить покласти судові витрати на УЖКГ “Біличі” у сумі майже 11 500 грн.

Нагадаємо, ТОВ “Мастер-Енерго” припинив розраховуватися за газ з “Нафтогазом” після того, як селищною головою стала Ольга Матюшина. У своїй програмі Матюшина обіцяла побороти монополію ТОВ “Мастер-Енерго” на ринку теплопостачання.

8 квітня 2016 року, в день, коли Матюшина виграла суд і довела, що тариф для населення був виправданий і його не слід було підвищувати, депутатська більшість Коцюбинської селищної ради провела перший переворот і вночі захопила будівлю ради. Суд поновив Матюшину на посаді громада переобрала селищну раду, але депутатська більшість все одно залишилася підконтрольною екс-меру Ірпеня дерибаннику Біличанського лісу Володимиру Карплюку. Як у подальшому стало відомо, за вирішальний голос під час перевороту пропонували 20 000$. У цьому зізнався депутат Микола Єременко і відповідний запис оприлюднили 2019 року.

На запит селищної голови на посатку 2017 року стало відомо офіційно, що ТОВ “Мастер-Енерго” продовжує не розраховуватися за газ, хоча отримує кошти від населення.

Щойно це стало відомо, Коцюбинське в січні 2017 року повідомило, що готується масштабний зрив опалювального сезону восени 2017 року. Селищна голова зверталася до прокуратури та Уряду.

Літом 2017 року Матюшина домоглася арешту майна – котелень, які ТОВ “Мастер-Енерго” протиправно оформило на себе. Представникик “Нових облич” проводили інфомраційну кампанію, щоб населення не платило гроші УЖКГ “Біличі”, а продовжувало платити ТОВ “Мастер-Енерго”, яке не розраховується з “Нафтогазом”.

Навесні 2018 року Матюшина разом з прокуратурою домоглася того, що Верховний Суд України остаточно повернув котельні громаді. Після 5 перевороту, який відбувся у жовтні 2018 року, самопроголошена влада вивела понад 8 млн на ТОВ “Мастер-Енерго”, а борги підприємства взяла і поклала на громаду і тепер їх виплачуватимуть коцюбинці.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539