Чому Карплюк працює на “телеканалі” із зарплатою рівня прибиральниці

0

Є така “Інформаційна агенція ITV”. Ця ТОВка гордо називає себе телеканалом, хоча насправді це простий сайт та Youtube-канал, який може собі завести кожен громадянин. Youcontrol дає інфомрацію,що очолю ТОВку Алла Заблоцька – мати колишньої секретарки Ірпінської міськради Анастасії Попсуй, яка нещодавно змінила прізвище і стала Заблоцькою.

Але у ексмера Ірпеня Володимира Карплюка не буває такого, щоб щось робилося без злого умислу. Ця ТОВка зроблена, щоб:

– Виводити гроші з бюджету і комунальних підприємств навіть під час пандемії

– Піарити за бюджетні гроші, як партійці Карплюка роздають бюджетну гречку виборцям = нарощувати рейтинг перед виборами

– Платити зарплату Карплюку і його медіаконсультанту Петру Щербині, щоб йшов стаж і було посвідчення “журналіста”, яким будуть світити на виборах

– Дискредитувати без перевірених фактів активістів та опозиційні політсили в Ірпені

– Набрати цілу бригаду “журналістів” з числа бюджетників і тітушок, які працюватимуть на виборчих дільницях “смотрящими” від влади

Виведення грошей

На цю ТОВ-ку з бюджету Ірпеня та Ірпінських КП почали заводити гроші і вже зараз сума сягнула понад 1,5 млн гривень. Ще майже 400тисяч дав Держфонд підримки фермерських господарств.

Перший транш за рік до місцевих виборів пробний – 50 000 грн. Знаєте за що платила громада? За онлайн трансляцію, яку може зробити в фб кожен з свого телефону – стрімити та й годі. Але ми багата громада, яка не має достатньо шкіл, садків, взагалі немає медицини. Можемо собі дозволити платити за он-лайн трансляцію і фінансувати кампанію Карплюка, яку веде його політтехнолог Петро Щербина. Радує тільки те, що Щербина справно витрачає мільйони клієнтів, які в результаті програють найдорожчі кампанії. Саме так парламентську кампанію програв Карплюк.

Після такої “розминки” у 50 000 грн гроші почали заводити з найбільш незахищених зараз галузей – медицини та ЖКГ. Транш з комунальної Ірпінської центральної міської лікарні – 175 000 гривень. Що ж треба було закладу медицини від ТОВки? Інформаційний супровід! Нагальна потреба! І це зробили у квітні – у розпал карантину. Тобто ITV навіть в часи карантину банально барижив на медицині регіону. Це в той час, коли мешканці регіону без транспорту мають добиратися в лікарню Бородянки, бо лікарню Ірпеня, яка розташована у Бучі – закрили!

У часи коронавірусу в.о. мера Ірпеня Андрій Літвінов закликає допомагати місту і обіцяє… ГРАМОТУ. Ірпінь, до речі, закупив сувенірної продукції майже на 80 000 грн. Тобто політики шукають волонтерів при тому, що їхнє ITV не готове волонтерити навіть на Ірпінську лікарню, тож суспільно важливі сюжети показують лише за гроші. Зокрема, за гроші платників податків були зняті всі відео про те, як влада Ірпеня просила бізнес “скинутися” на ремонт інфекційного відділення.

Але це лише частина бюджету “кишенькових журналістів” Карплюка. Траш під 400 000 грн пішов з УЖКГ “Ірпінь”, а КП “Теплоенергопостач” перерахувала майже 250 000 грн. Ще одне КП “Благоустрій” віддало майже 200 000 грн цьому придворному медіабізнесу. Тобто комунальна сфера викинула в кишені команди Карплюка майже 850 000 грн!!! Куди ж комунальним підприємствам без VIP-інформаційного супроводу?! Це, вважайте, не просто піар для місцевих політиків на бюджетних грошах для членів партії “Нові обличчя”, яку очолює Карплюк, а й реклама, за яку платить громада – ТОВці з оточення Карплюка.

Але вишенька на торті – піар КП “Муніципальна варта”! Це тітушня Карплюка, яка отримує з бюджету в рік понад 11 млн грн. Громада в петиції вимагала, щоб це КП закрили. Петиція зібрала потрібну кількість голосів. Одразу ж, щоб втримати медійно ситуацію, команда Карплюка зареєструвала ще одну петицію – за те, щоб КП “Муніципальна варта” залишилася. Аргументації в цій петиції – 0. Голосів ця петиція зібрала менше. Так от, щоб піарити діяьність штатних тітушок Карплюка – громада теж заплатила своїми грошима. КП перевело ITV майже 200 000 грн.

Керівник поліції міста, якому виділяють на правохоронців кілька сотень тисяч гривень, у інтерв’ю зізнався, що з таким бюджетом на рік поліція б могла оновити по суті все необхідне. Але ж де поліція, а де тітушки! Ці гопніки з “Мунварти” треба для того, щоб із матюччям силою виштовхувати людей з сесії, коли приймається скандальний генплан міста.

Отже з бюджету Ірпеня і комунальни підприємств громади ITV отримало майже 1,5 млн грн. Так само ITV отримувало транші з бюджету Коцюбинського, де орудують також представники партії “Нові обиччя“.

І помітьте, ТОВ-ка- “телеканал” з-поміж всіх громад в Україні діє тільки в Ірпені. Більше жодна область, жодна міська чи селищна ради не хочуть давати їй гроші за інформаційний супровід. Унікальний сервіс тільки для Ірпеня!

Зарплата Карплюка 5 000 грн, син навчається в Англії

Що ж, раз громада платить гроші за такий сервіс, маємо розуміти, хто працює на ITV. У цьому є суспільний інтерес. Наші джерела в податковій дали нам інформацію про те, що ця ТОВка має 12 працівників, з-поміж яких Володимир Карплюк та Петро Щербина (персональні дані витерті).

Як бачимо з даних за перший квартал 2020 року, зарплатний фонд склав менше 180 000 грн. Тобто грошей, які вже отримала ТОВка ITV, вистачить на 8 кварталів зарплат!!! А це ж ще рік не пройшов, як на ТОВку почали виводити бюджетні гроші.

Навіщо було Карплюку влаштовуватися по суті на мінімальну зарплату? Щоб мати посвідчення, що працює в ЗМІ. Щербина, до прикладу, неодноразово на виборах, коли перешкоджав роботі ТВК, прикривався саме своїм журналістським посвідченням.

Такі ж посвідчення “журналістів” на виборах роздають депутатам і тітушкам. Подиітсья на фото. Будь-який антрополог і психолог Вам скаже, що перед вами сидять лауреати Пуліцерівської премії і автори сотень аналітичних публіцистичних і десятків наукових статей.

Студенти нам зізнавалися, як редакції таких “ЗМІ” пропонували їм писати відверту джинсу і восхваляти владу. При чому студентів намагаються завербувати до такої роботи викладачі, яким з якогось дива дозволяють це робити у вишах.

Звісно, Карплюк, у якого в декларації виявили 67 квартир, живе не на зарплату в 5 000 грн. І точно не за зарплату лідера партії “Нові обличчя”, де він також офіційно має копійки.

Карплюк, який використовує місцеве самоврдядування, щоб отримати доступ до розподілу землі і бюджетних коштів, може собі дозволити навчати сина в Англії. Про те, що його син навчається в королівському коледжі, де за рік навчання треба віддати 1 500 000 грн, повідомляли місцеві ЗМІ.

Родина Карплюка має доступ до медицини за кордоном, а виборці, які від виборів до виборів купуються на гречку від політиків, – мають не просто жалюгідний рівень медичного сервісу, комунальних послуг, а вже навіть пробачають політикам, коли вони в часи пандемії виводять на свій піар гроші на сумівні ТОВки. При цьому їм ще вистачає нахабства і цинізму звертатися по допомогу до підприємців і волонтерів, яким видадуть грамоту.

Звісно, про те, що хтось допоміг місту ITV може зняти бутафорний сюжет на тлі бренду “Нові обличчя”, але не безкоштовно. За все заплатять виборці і не просто з бюджету. А, не дай Бог, здоров’ям і життям. Бо доступ до якісної медицини вони 2015 року після Революції Гідності продали.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка та мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539