Команда президента веде на вибори дерибаника Біличанського лісу з команди Карплюка

1

Самопроголоешний голова Коцюбинського Сергій Даніш зробив заяву, що приєднується до команди президента Володимира Зеленського.

Кілька тижнів ми знали, що дерибанник Біличанського лісу, який входить до команди фігуранта антикорупціних розслідувань Володимира Карплюка веде перемовини з “Слугами народу” про те, щоб йти під цим брендом в мери, бо ретйинг Карплюка і його партії “Нові обличчя” знатно обвалився.

Що це для нас означає? Ну, те, що свій бренд “Слуги народу” хочуть надати не просто тому, хто дерибанив Біличанський ліс.

В моїй громаді зловили тітушку, який охороняв забудови “Нових облич”. Він саме добивав нашу старожилку, яка виступає проти дерибану лісу і насмілилася стояти як голова ТВК за вибір громади й не здавати результати виборів.

Тим, хто виступає проти дерибану лісу, бюджету, недоброчесних монополій в селищі, ця гопота палить машини, ріже шини і творить інше беззаконня.

За те, що вони тут роблять, їх жодного разу не садили. Чому? Бо вони домовляються з кожною партією центральної влади на місцях. Це типова тактика для ексмера Ірпеня Карплюка.Так на президентських виборах 2019 року Даніш і Карплюк пречудово домовилися з обласним штабом БПП, щоб надавати адмінресурс і підтримку на користь кандидидата Петра Порошенка.

Тепер місцеві вибори, Порошенко програв, можна успішно киданути тих, кому ти присягав на вірність під час виборів 2019, і бігом бігти до чинної центральної влади. Як же по іншому зберегти доступ до бюджету і можливість урвати шмат лісу під забудову?

Навіщо ж центральній владі такі зашкварені люди? Олександр Солонтай, який є одним з ключових експертів щодо теми місцевого самоврядування, попереджав що коли парламент спустить партійний бар’єр на місцеві вибори до 10 000, то найбільше від цього постраждають “Слуги народу”. У них нема своєї команди на місцях.

Кампанія має короткі строки і починаєтсья всеядність. Тому ми бачимо зараз, як в містах і селища нашвидкоруч чоклочують місцеві команди “Слуг народу” з представників БПП, екс-регіоналів і дерибанників.

Але має бути меже токсичності і червоні лінії ні не для цінностей, а для здорового глузду і мінімального політичного самозбереження. Перетинання цих червоних ліній означає просту формулу: ти домовишся в одному регіоні із зашкварками, яких знає вся країна, і втратиш репутаційно і рейтингово перед виборами не лише в цьому регіоні.

Розпочнемо з початку. Хто такий Сергій Даніш

– Охоронець скандального ректора податкової академії екс-регіонала Петра Мельника. Для того, щоб у охоронця був статус, Мельник дав йому посвідчення помічника. Це був 2006-2007 рік.

– У 2008 році під час дерибану Біличанського лісу Коцюбинською селищною радою у 2008 році на квоту спортсменів-охоронців були виділені земельні ділянки. Даніш отримав ділянку по вул. 0,15 га кадастровий номер 3210946200:01:0400117. Цей ліс захищений президентським указом і має статус національного парку. Сергій Даніш, який увійшов в команду ексмера Ірпеня Володимира Карплюка, в якого теж є ділянка в роздерибаненому нацпарку, протидіє винесенню межі Біличанського лісу в натуру з метою забудови ділянок, які вони дерибанили ще 2008 року.

– Того ж року, як вбачається з рішення суду, Даніш незаконно продав чужу квартиру і мав повернути гроші покупцю. Оскільки на майно Даніша наклали арешт, то він створив фейкову справу щодо боргу своєму другу, який нібито він був винен своєму другові, й вивів з себе все майно (рішення по цих справах є в реєстрах, а скріни з рішень доступні за посиланням).

– 2013 році його звинуватили у викраденні монахинь і він був в СІЗО доки Карплюк не вніс кошти за нього.

– 2015 році програв вибори на посаду селищного голови Коцюбинського. Далі на перевиборах ради у 2016 році зайшов в раду як член партії “Нові обличчя” та депутат партії Володимира Карплюка – “Нові обличчя”. Команда “Нових облич”, який треба було дерибанити Біличанський ліс і бюджет, робила 5 переворотів влади у Коцюбинському. У наслідок останнього перевороту в 2018 році за підтримки голови ОДА, якого призначив Порошенко – Терещука, Деніш втримався на посаді. Треба було зберегти сітки і підтримку на президентських. Чи допомогло це? Ні. Чи варто було так маратися? Ні. “Слуги народу” зараз йдуть тим же шляхом, що рік тому команда Порошенка в регіоні.

– У 2018 році в Ірпені голосував на слуханнях за проєкт генплану Даніш як мешканець Ірпеня (по суті це була зведена масовка команди Карплюка), який передбачав тотальну забудову міста. Людей, коли команда Карплюка голосувала генплан товкли і матюкали тітушки.

– У 2019 році під час президенських виборів Даніш надавав команді Петра Порошенка адмінресурс – агітаційні газети розміщувалися в Коцюбинській раді та намет в Будинку культури. На той час в обласного осередку БПП були домовленості про співпрацю з Карплюком і його сіткою “Нові обличчя” на президентський виборах в обмін на те, щоб не висувати на 95-му окрузі сильного кандидата від БПП і дати можливість виграти Карплюку.

– Влітку 2019 року селище було доведене до екологічної катастрофи. У водогоні виявили фекальне забруднення води та ентерококи. Одним із джерел забруднень могла стати неякісно зроблена каналізація в приватному секторі, який поблизу свердловин. Даніш в судах як сторона у справі протидіяв прокуратурі і робив все, щоб не була проведена експертиза – розриття каналізації. Також Даніш замовчував перед населенням забруднення води і не організував належний підвіз чистої питної води. З цього приводу була організована виїзна нарада тогочасного голови ОДА Бна-Айріяна, де експерти визначили ситуацію, як надзвичайну в межах області. ОДА та облрада наполягали на тому, щоб підключити водогін до міста Києва, але за рік так ситуація і не вирішилася.

У 2020 році Даніш разом з депутатською більшістю ініціював за бюджетні гроші закупівлю пайків (приблизна сума 800 000 грн) і депутати здійснюють непрямий підкуп виборців – особисто роздають пакети виборцям.

За кадрову команду “Слуги народу” на Київщині відповідає нардеп Дубінський. І тут незрозуміла історія. З одного боку він нібито критикує команду Карплюка. У березні сказав ось що:

“Колишній мер Ірпеня Карплюк не може бути учасником цього виборчого процесу від нашої партії з причини абсолютної “зашквареності”.

Але проходить час і я так розумію, що команда Карплюка попри “абсолютну зашквареність” йде від “Слуг народу”.

Дубінський представляє як потенційного кандидата в Бучі екс-регіонала Федорука – кума Карплюка, який разом з Карплюком дерибанить ліси регіону, а тепер от і Даніш як дерибанник Біличанського лісу і перший гопнік на районі заявляє, що йде від “Слуг народу”.

Невже за півроку в громадах не знайшли гідних людей, що треба наплювати на власні слова? Чи змінилися критерії відбору, що стерлися червоні лінії, які Дубінський сам чітко окреслив на прес-конференйції ще півроку тому? Якщо змінилися критерії – заявіть про це публічно, будемо розуміти ціну питання.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка і мешканка селища

1 Comment

  1. Перекладач 5 Жовтня 2020 at 12:16

    У радянські часи такого бардака взагалі не було. Все вирішувалося мирно і спокійно.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539