Чому мене попросили на вихід з Європейської Солідарності

0

В житті наступив такий момент, коли ти замість займатися садом на пенсії мусиш чотири роки поспіль боротися з забудовниками, що прагнуть цього задоволення тебе лишити. Притому, з кожним роком безпардонне відношення до законодавства в галузі містобудування тільки погіршувалось. Стало питання, якщо забудовників та афільваних з ними партій допустити в раду ще на п`ять років, життя в місті стане нестерпним. Особливо в кватралах котеджної забудови. Забудовники прямо так і обіцяють знищити їх як явище.

Так як вибори тільки під егідою партій, почав дивитись, чи береться партія вирішувати питання незаконного будівництва в місті. Чи близькі мені тези та лозунги, які партія збирається втілити в життя.

Імпонував розмах, європейскі норми суспільного життя, наміри відновити самоврядування на території Ірпінської ОТГ в обіцянках Європейської Солідарності. Вирішив, прийшов в осередок ЄС Ірпінської ОТГ, здав анкету, пройшов співбесіду з Наталею Іздебською.

Залишилось приємне враження, однакові погляди на проблеми міста. Тому – полетів. Зустрічі кандидатів у штабі трохи мене присадили. Виявилось, що курує процесом відбору кандидатів від цієї партії пан Дмитро Христюк, який виводив бюджетні кошти через мертві душі, а в недавньому часі був заступником мера Ірпеня Володимира Карплюка. Посаду свою в ЄС Христюк не називає, але він явно, не приховано, все вирішує та інструктує. Саме в час мого знайомства з місцевим осередком ЄС,  по території нашого ОСН “Зоркій-Давидчука” почались баталії з мерією по Давидчука, 35 проти незаконної забудови.

На прикладі ЖК “МюнХаузен2”, ми зібрали доказову базу про незаконність даного будівництва й направили на архітектора Сапона. Що не містобудівні умови, то витвір мистецтва з казуїстики та перекручування законів. Навіть Андрій Літвінов був шокований.

Здавалося б,  в осередку Європейської Солідарності однодумці, підставлять плече і не чекаючи виборів покажуть як такі проблеми будуть вирішувати. Це ж не тільки у нас в ОСНі, а по всьому Ірпеню забудовники по головах пішли. Тим більше є два юристи, один з яких – Ярослав Куц – на мера готується. Потренуватись не завадить. Якщо стане мером, не вилазитиме з таких конфліктних ситуацій. Знайомий спеціаліст з продажу нерухомості стверджує, що в Ірпені немає жодної висотки, побудованої згідно вимог закону. Словом, Куц не проявив ніякої зацікавленості до вирішення даного питання.

А далі пішло цікавіше. Першу ротацію я пройшов, а при другій дізнаюся, що особисто пан Христюк викреслив мене зі списків Європейської Солідарності. Злякався, мабуть, “проблемного”  активіста. Чи ЄС після виборів не збирається вирішувати цю проблему? То як можна вірити, що вони вирішать і інші, заявлені в рекламі партії?

Коли сказав своїй групі підтримки, що вже ніхто нікуди не балотується, друзі по боротьбі поступили по принципу “наших б`ють”. Було приємно. Поки пан Дмитро не зателефонував мені особисто і не почав мене переконувати, що викреслили моє прізвище зі списку третього округу через гендерну квоту – жінок там мало. В “Телеграмі”, де ми в групі переписувались, залишився запис. Судіть самі – видаляють Дзюбу, а добавляють двох:  Віталія та Макса.

До сьогодні гадаю, хто з них жінка. Може обидва? Знаючі люди з фейсбуку пояснили, що Макс – це Максим Малий, який працює водієм народної депутатки від ЄС Вікторії Сюмар, а Віталій Матвіїв Володимирович – це квота Турчинова. Яке вони відношення до Ірпеня вони мають?

Здавалось логічним, що завдання цієї виборчої компанії для Європейської Солідарності – це показати на рівні об`єднаних територіальних громад, що ті звинувачення Петра Олексійовича Порошенка. які лунали при його каденції – фейк. А це надасть пану Порошенку реальний шанс на повторну обрання його в Президенти.

З такими “помічниками” на ворогів краще надіятись.

Автор: Микола Дзюба, мешканець Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539