Опалення в Коцюбинському: борг перед “Нафтогазом” більше 15,6 млн

0

Для старту опалювального сезону потрібен газ. Коцюбинське вже точно знає, що НАК “Нафтогаз” не дає газ просто так і треба перераховувати кошти за вже спожитий газ у минулому сезоні.

У селища серйозний борг перед “Нафтогазом” і затверджений тариф є завищеним.

Ось офіційна відповідь, де йдеться про те, що борг комунального підприємства нашої громади становить більше 15,6 млн.

“Нафтогаз” наголошує, що підприємство має один з найнижчих рівнів розрахунку по всій Україні – 12%.

Це при тому, що УЖКГ “Біличі” отримує кошти від населення і не виконує вимог законодавства щодо мінімального рівня розрахунків починаючи з 2019 року.

Виникає питання, куди зникають кошти, які сплачуються споживачами за тепло, адже нарахування за опалювальний період складає близько 20 млн, а оплата на рівні 80%. 

Тобто населення розраховується за тепло , але кошти ідуть не за призначенням. Так само було в часи, коли громаду обслуговувало ТОВ “Мастер-Енерго”. 

На сьогоднішній день підприємство не спроможне оплатити виставлені рахунки ПАТ “Київобленерго”, ПрАТ “Київводоканалу” і тд. і може бути затримка в виплаті заробітної плати. 

Для погашення заборгованості перед “Київобленерго”, “Київводоканалом” виділяються кошти з бюджету селища як зворотня фінансова допомога, але ми всі розуміємо що ніякого розрахунку по цій допомозі підприємство-банкрут проводити не зможе, ось і виходить, що населення платить двічі: 1-ий раз за послугу, 2-ий раз своїми податками, які потім ідуть на погашення заборгованості КП. 

Все один в один, як у ситуації з ТОВ “Мастер-Енерго”, якому перше заплатили гроші мешканці, вони пропали і за Сергія Даніша на ТОВ “Мастер-Енерго” з бюджету селища  через УЖКГ “Біличі” пішло майже 50% річного бюджету селища.

Який має бути тариф?

У структурі діючого тарифу ціна на паливо складає 6236 грн в той час, як ціна палива в плановому тарифі на сьогодні складає 5083 грн, тобто діючий тариф на теплопостачання є економічно необгрунтований і потребує перегляду і корегування. 

Прийняття тарифу передбачає виконання регуляторних правил в питанні оприлюднення і розгляду розрахункового тарифу, оскільки ні зі сторінки УЖКГ, ні з інформативних дошок оголошення не було повідомлень щодо прийняття нового тарифу, то ми можемо припустити що УЖКГ планує застосовувати тариф з завищеною ціною палива в опалювальному сезоні 2020-2021 роках.

Авторка: Оксана Вдовцова, мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539