Як Федорук в Бучі позбувся Олексюка: секретарем обрали “Слугу народу”

0

На першій сесії Бучнської ради 8-го скликання 16 листопада депутати обрали секретаря ради.

Мер Бучі Анатолій Федорук запропонував депутатам обирати на цю посаду з двох кандиатур –  Василя Олексюка (“Сила і честь”) та Тараса Шаправського (“Слуга народу”) .

Зауважимо, Олексюк був секретарем ради за попередньої каденції. Його разом з Федоруком судять за зловживання владою та службовим становищем, а також за розкрадання лісу в особливо великих розмірах.

Депутати цього скликання у таємному голосуванні обрали секретарем Тараса Шаправського.

При тому, за Олексюка проголосувало усього 7 депутатів, Тарас Шаправський від голосування утримався, а всі решта присутніх депутатів підтримали його кандидатуру.

Депутати нарікають, що про сесію їм повідомили напередодні засідання, але порядку денного та проектів рішень не надали.

На сайті Бучанської ради чітко видно, що всі присутні депутати, окрім Ольги Продан, яка утрималася, та Валентини Хрокало, яка не голосувала, підтримали прийняття порядку денного за основу.

До того ж, депутати нарікають у соцмережі, що не було обговорення кандидатур на посади.

За те, щоб розглянути в порядку денному питання обрання секретаря ради голосували майже одноголосно.

Окрім цього, депутати взяли участь у таємному голосуванні.

“Фракція Європейської Солідарності вважає недопустимим в подальшому проведення сесій в форматі, в якому пройшла перша сесія. Без завчасного обговорення порядку денного, без врахування пропозицій усіх фракцій. Нам не повідомили, які питання будуть в порядку денному на першому сесійному засіданні. І якщо обрання секретаря та розподіл депутатів по комісіям наша фракція очікувала, то про інші питання ми дізналися лише на сесії”, – розповідає депутатка від “ЄС” Ольга Продан.

“Включення питання про затвердження складу виконкому, призначення старост, заступника було зроблено без жодного повідомлення та обговорення. Кандидатів на старост навіть не представили, не надали слово. Також, в рішенні “Про затвердження переліку постійних комісій” разом з переліком постійних депутатських комісій, їх персональним складом членів, було внесено і Положення про постійні комісії Бучанської міської ради. “ЄС” була позбавлена можливості вивчити представлені питання, щоб внести свої зауваження чи пропозиції. Ми чекали, що голова ТВК оголосить результати виборів та нам вручать депутатські посвідчення. На жаль, більшість продемонструвала небажання проводити попередні консультації по важливих питаннях із представниками інших партій”, – переконана Продан.

Також на сесії депутати проголосували за запропонованих Федоруком старост. Ними стали:

Олег Покрасьон– Гаврилівка, Тарасівщина,
Світлана Микиша – Блиставиця,
Ірина Петрушевська – Луб’янка,
Андрій Купраш– Бабинці, Буда- Бабинецька,
Раїса Козир– Здвижівка,
Олександр Деревинський– Мироцьке,
Андрій Липовецький -Ворзель, Павло Єрига- Синяк, Раківка, Вороньківка, Червоне.
Нагадаємо, у Бучі під час виборчої кампанії був зафіксований факт підкупу виборців. Жінка зізналася, що їй заплатили 200 грн за те, що вона проголосує за Федорука і за кандидата в депутати, який їздив разом з Федоруком на зустрічі з виборцями.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539