Справу Федорука та Олексюка передають до суду

0

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою мера Бучі Анатолія Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.
Чиновників разом з екс-начальниками відділу Держкомзему у місті Буча підозрюють у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміні їх цільового призначення, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

“Як встановлено слідством, службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду, загальною площею понад 80 га, що завдало збитки державі на загальну суму 400 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

“Генеральною прокуратурою України, відповідно до ст. 290 КПК України, письмово повідомлено підозрюваних та їх захисників у кримінальному провадженні про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів, якими володіє сторона обвинувачення”, – додають у прокуратурі.

На сайті відомства також сказано, що підозрюваним та їх захисникам буде вручено обвинувальний акт, який найближчим часом спрямується на розгляд до суду.

Санкцією статті, що інкримінується підозрюваним, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Разом з тим, джерела “Громади Приірпіння” повідомили, що Федорук намагається змінити підсудність і вже подав позов до суду, щоб справу розглядали не в Печерському суді.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539