Бюджет проїдання: Коцюбинське на клумбу витратило 50 000 грн

0

З бюджету громади Коцюбинська селищна рада витратила на клумбу біля будинку на Меблевій, 2 майже 50 000 грн.

Про це свідчить тендерна документація, яка є в доступі на систематизованому сайті тендерних закупівель.

Раніше “Громада Коцюбинського” повідомляла про те, що замість автоматизованої системи поливу комунальники вирішили купити за кошти платників податків у “Епіцентрі” скутер за 30 000 грн.

Виконував підряд Олександр Матей – той самий, який вже не раз отримував транш з бюджету Коцюбинського і за один передвиборчий рік на нього вивели понад півмільйона гривень.

У відповідь на питання мешканців про економічну доцільність такого рішення комунальники нічого не відповіли.

Громада жаліється на те, що зелені зони, як висаджені за бюджетні кошти, так і висаджені завдяки волонтерам, гинуть за відсутності догляду.

А ті зелені зони, які знищили перед виборами, так і не відновили. І з дороги в вікна безперешкодно йде спека, пил і смог.

Низці дерев, які висадили волонтери, щоб озеленити селище і зекономити бюджетні кошти, під час косіння трави комунальники пошкодили стовбури і навіть попри полив дерева всихають. Керівництво УЖКГ “Біличі” рекомендує волонтерам, які висадили на території селища дерева, здійснювати полив своїми силами.

Нагадаємо, селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш (“Слуга народу”) отримує більше зарплату, ніж мер міста-мільйонника. Окрім того Коцюбинська рада купила машину за 600 000 грн, на який і їздить Даніш.

Комунальне підприємство селища Коцюбинське УЖКГ “Біличі” на грані банкрутства. На нього вивели мільйони бюджетних коштів і керівництво КП не хоче звітувати перед громадою і депутатами. Наразі УЖКГ винне “Київводоканалу” мільйони гривень за водовідведення і є загроза відключення води. Даніш зізнався, що в передвиборчий рік, коли коштом УЖКГ робили піар на благоустрої, він під свою відповідальність сказав не платити кошти за водовідведення. При цьому 2021 року на обрізку дерев виділили вже 250 000 грн.

За відсутності спроможності забезпечити соцпослуги в Коцюбинському, бюджет селища платить Ірпеню за те, що вони обслуговуватимуть мешканців селища.

Ірпінським перевізникам за пільговиків з бюджету відголосували спершу 400 000, а далі ця сума зросла до 1 млн.

У передвиборчий рік, на парки і сквери, зокрема з рахунків УЖКГ “Біличі”, були витрачені мільйони гривень.

Для того, щоб сайт ТОВ “ITV” поширював інформацію, яка вигідна команді Даніша (“Нові обличчя”, “Слуги народу”, “Європейська солідарність”), з бюджету виділили майже 50 000 грн.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539