Клочка в клочки! Нардеп Клочко стає в.о. Дубінського в Приірпінні

0

Ледве позбулася Київщина від жаби-гадюки нардепа Олександра Дубінського, як до нас прийшов інший “Слуга народу” – нардеп Андрій Клочко. Це сумнозвісний голова комітету з питань місцевого самоврядування. 

Ще рік тому, коли в комітеті відбувалися обговорення децентралізаційних процесів, Клочко попросив дерибанника і ексмера Ірпеня Володимира Карплюка залишитися. Про що говорили двоє політиків, пов’язані із будівельним бізнесом – нам невідомо. При нас ці питання обговорювати вони не захотіли. Але Карплюка дуже цікавило, як можна недобуди в місті Ірпінь завершити коштом держави. Хто не знає, ці недобуди виникли, бо соратник Карплюка і забудовник Ігор Вишняков взяв гроші у людей за квартири і втік. Карплюк рекомендував вкладати гроші у це будівництво.

І от тільки Клочка турнули з осередку “Слуг народу” на житомирщині, як він пішов шукати собі нової поживи – у нечуже йому Приірпіння.

8 квітня  Клочко прийшов на сесію до Ірпеня. 

“Судячи з того, що розповідають “слуги”, то його представили як смотрящім за Київщиною. Але частина “слуг” каже, що ними все ще керує Дубінський. Клочко тут збирається вже відкривати громадську приймальню. Вони довго спілкувалися з мером Ірпеня Маркушиним та головою Коцюбинського Данішем. Чи був там Карплюк? Та Карплюк в Ірпінський раді всюди!” – розповідає заступник голови фракції “ЄС” Ярослав Куц.

Далі Клочко вирішив взяти слово на сесії. Виступив про відкриття приймальні. І далі голова фракції “Голос” Михайлина Скорик-Шкарівська задала йому питання про етичність поведінки однієї з депутаток фракції “Слуг народу” щодо використання власної газети з політичних міркувань для тиску на депутатів опозиції.

“Це було досить просте питання про конфлікт інтересів у фракції “Слуг народу”, але Клочка воно вивело з рівноваги і він вийшов в президію і підняв голос. Тут вже не витримав я. І наголосив йому, що він не в паралменті і піднімати голос на жінку чи будь-кого тут не можна. Клочко запропонував вийти і поговорити. Видно було, що відповідати про те, чи етичною є поведінка нардепа він не хотів. Йому на підтримку поквапилися Маркушин та Даніш”, – розповідає Куц.

Справа в тому, що рівно рік тому Клочко вирішив очолити робочу групу з приводу одного-єдиного питання – приєднання Коцюбинського до Києва. Щоб група засіда у терміновому порядку, до нього звернулося більше 1 000 мешканців селища. Він обіцяв, що групу збере. І навіть публічно під парламентом під час акції назвав дату – 24 липня 2020 року. Але він її системно не збирає і досі.

Зараз 2021 рік. Робоча група не засіла жодного разу і всупереч логіці децентралізації Коцюбинське, яке з усіх сторін оточене Києвом і немає бюджету для самостійного існування, приєднали до Києва.

“Роль Клочка очевидна. Він новий смотрящій замість Дубінського. З огляду на те, що я зараз бачу в Ірпінській міській раді відголосували за те, що Коцюбинське стало містом-побратимом. Всі послуги селища Коцюбинське – медицина, соцсфера – все дає Ірпінь. Тому зараз працюють ретельно над тим, щоб історія відмежування Коцюбинського від Ірпеня не завершилася і Коцюбинське, за тим, що видно, будуть повертати в Ірпінь”, – резюмує депутат Ірпінської ради Куц.

Те, що Клочко діє в спілці з забудовниками Ірпеня було очевидно, що влітку. На комітеті в інтересах громади і логіки децентралізації діяли представники “Слуги народу” Дмитро Гурін та Іван Юнаков. Були й інші колеги з комітету, які кинули виклик дерибанній мафії Ірпеня – представник “Голосу” Роман Лозинський та кілька представників інших фракцій.

З усього, що відбуваєтсья, висновок один. Заробив Дубінський, прийшов заробляти і Клочко, який навіть не входит в політраду області. 

І таке низькопробне заробітчанство буде доти, доки “Слуги народу” йдуть типовии шляхом Партії регіонів і БПП, які йдуть на договорняки з феодалами і забудовниками регіону. Одноцикловість центральної влади за таких умов це аксіома. Дані не обманюють ніколи.

Їм чхати на якісне партбудівництво і інтереси громади. Буду домовлятися з дерибанниками, щоб у два останніх роки роботи парламенту урвати побільше для себе.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка та мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539