Протест прокурора щодо землевиділення кооперативу відхилили

4

Прокуратура міста Ірпеня винесла новий протест щодо землевиділення кооперативу “Коцюбинське”.

Традиційно, селищна рада більшістю голосів його відхилила. Але, якщо попереднього разу, депутати підтримали поіменне голосування, то цього разу вирішили прикритись колективною відповідальністю.

На сесію прийшли всі 30 депутатів та селищний голова. Але, як і попереднього разу, коли дійшло до голосування по кооперативу в залі не було двох депутатів Євгенії Харченко та Ігоря Римаренка.

Попри те, що голосування було не поіменним вдалося зафіксувати, хто як голосував.

З-поміж 28 депутатів четверо було проти дерибану: Микола Ільницький, Микола Магей, Ярослав Салівонов, Ірина Федорів.

Троє утрималось: Петро Бомба, Юрій Миколаєнко, Надія Бігун.

(Попереднього разу депутат Бомба голосував проти, а депутат Миколаєнко – за).

На питання, скільки землі було виділено кооперативу “Коцюбинське”, депутат Владислав Євстифєєв відповів: “10 гектарів”.

Нагадаємо, що 2008 року роздали 501 ділянку лісу. Більшість ділянок мають площу 15 соток. В середньому це близько 100 гектарів.

Перед місцевими виборами пообіцяли роздати вже близько 700 гектарів.

Коли ж розглядався бюджет, і з’ясувалося, що коштів на благоустрій немає (директор УЖКГ “Біличі” просив першочергово виділити кошти на ремонт покрівель та покращення умов водопостачання, а у другу чергу на лічильники обліку теплової енергії), депутат Ярослав Салівонов поцікавився доволі простим питанням:

“Мене цікавить, чи з тієї 501 ділянки, які вже роздані 2008 року й оформлені, нові власники платять податок на землю, бо це мають бути немалі надходження в селищний бюджет. Це є прямі надходження. Там є акти права власності на землю.”

“Це треба, щоб ці землі були оформлені та передані. Земля ж не експлуатується,” – пояснює Ганна Настенко, голова комісії з планування бюджету, фінансів і цін.

“Це є різні речі. Земля може стояти сама по собі, але власник зобов’язаний платити податок на землю,” – заперечив Салівонов.

Щодо суми, яку потребує на найбільш нагальні потреби УЖКГ, то вона є не такою вже й великою.

“40 тисяч на закупівлю матеріалу руберойду на ремонт покрівлі. Це на ремонт по будинках Пономарьова 16, 18, 34. Далі Меблева 9, 10 та Лісова 11, 11а та 20. Цієї суми вистачило б більш-менш підлатати щоб пережити рік.

Але це такий новий матеріал , що якщо якісно зробити – буде тримати. Якщо далі докуповувати, то можна так частинами ремонтувати.

По Пономарьова на розвилці, де зустрічається вилка Пономарьова і Залізнична, там треба 30 тисяч на матеріали. Там є в лісі пробурена нова свердловина її треба підключити в мережу. Треба насос. Зараз цей район (Пономаьова 6а, дріб 1, дріб 2, дріб 3, потім 2 а, 2 б, 2 в будиночки, дитсадок) має потужність свердловин на максимумі. Як тільки насос починає слабше качати, то води не вистачає доводиться зупиняти подачу води на селище і підбирати воду в резервуарів. Насоси не встигають Якщо підключимо свердловину вирішимо питання по цьому району.

Зараз не відключається, але буває по-різному. Треба ж, щоб такого не було. Якщо один насос вийшов з ладу – це мінімум доба. Мені треба знайти кран, підняти свердловину і т. д. От цю добу вода йде з перервами,” – пояснює депутатам директор УЖКГ “Біличі” Петро Пушанко.

Нагадаємо, що цього року на благоустрій виділили дещо менше півмільйона гривень і 100 тисяч пішло на штахетний паркан довкола клумб.

Роздачу лісу довкола селища селищний голова та депутати пояснювали перспективами розвитку населеного пункту.

Виходить, з 2008 року нові власники за землю до бюджету селища не заплатили ані копійки. Жодної копійки не отримав і державний бюджет.

4 коментарі

  1. Avrora 12 Травня 2011 at 22:17

    Через суд вернуть землю, провести реституцию ввиду ненадлежащего использования/ не использования земли и неуплаты налогов)) Но опять же, что делает прокуратура – протесты вместо конкретных уголовных дел. Где депутатские обращения в налоговую? Хотя если действовать по закону и вернуть землю, то Садовский ее еще раз раздерибанит(((

  2. Виктор Боримский 14 Травня 2011 at 05:42

    Ув. Аврора!Открываем налоговый кодекс и читаем:Р.13 ст.281 Льготы по уплате налога на землю с физ. лиц пункт2.2:От уплаты налога на землю освобождаются:Для строительства и обслуживания жилого дома в поселках участки не более 0.15га.Активисты учите матчасть и не сорясайте воздух.

  3. Avrora 14 Травня 2011 at 23:15

    Дьявол как всегда в деталях)
    Хочу сказать, что мой комментарий относился больше к кооперативам,а против граждан-не родственников нынешних депутатов ничего не имею)
    Итак, насколько мне известно, в налоговом кодексе для кооперативов таких льгот не предусмотрено)), а льготы физическим лицам предусмотрены, если участок в 15 соток действительно для индивидуального строительства, а не продажи/перепродажи и т.д., а также (внимание!) если это Единственный участок в собственности физ.лица)
    А Вам уважаемый скажу, что кодекс без разъяснений ГНАУ и постановлений пленумов ВСУ и ВХСУ, в нашей стране, читать можно, но без особой пользы)

  4. Винни 18 Травня 2011 at 00:34

    “Виходить, з 2008 року нові власники за землю до бюджету селища не заплатили ані копійки. Жодної копійки не отримав і державний бюджет.” – Ирина, как всегда лукавит и нагнетает обстановку. Хотя в том что в бюджете села не появились деньги огромная ее “заслуга”
    Правильно ответила : “Це треба, щоб ці землі були оформлені та передані. Земля ж не експлуатується,” – пояснює Ганна Настенко, голова комісії з планування бюджету, фінансів і цін.” Налоги платятся, знаю лично 3 человек, которые платят, только деньги уходят в налоговую и исчезают в бездне страны)))))))
    Люди, купившие землю (а не получившие от Садовского) благодаря судам с подачи Ирины не могут получить разрешение на строительство, а могли бы ежегодно приносить бюджету села 500*400 грн (точно не знаю, но думаю примерно так). Это 200 000 грн. А если им не ставить палки в колеса, то от “добровольного” взноса в 1000 грн в бюджет села тоже не отказывались бы (хотя это и не особо законно))))))) Это еще 500 000 грн.
    Да и вопли защитников леса, что все деньги бюджета уйдут на создание инфраструктуры новых улиц не выдерживают критики. Где вы видели, чтобы деньги бюджета тратились на это? Не смешите, им как всегда предложат скинуться и сделать все самостоятельно)))))
    Плюс работа для наших жителей (на стройке “Пересвита” вижу много местных), доп.объемы для местных предприятий, которые бюджетообразующие Кокюбинского, выторг многочисленным предпринимателям, даже батюшки многочисленных церьковь получат новых и не бедных прихожан и проблемы где взять деньги на новый насос отпадут сами )))))))))
    Богатым раньше называли село, если там жили богатые селяне, а у нас все наоборот, сидим в “болоте”, считаем копейки, но ничего менять не хотим.
    Кстати, Ирина, на месте дома где вы живете еще лет 6 назад росли деревья, играли дети, но вы же здесь живете и совесть похоже не мучает. Причем это можно сказать практически про все дома в Коцюбинском, когда то здесь жило всего две семьи железнодорожников.
    Я не прихлебатель Садовского, не сторонник его методов, но кое в чем я с ним согласен, село не может не расти, не развиваться.
    Вариант присоединиться к Киеву, равен самоубийству, вместо вас, депутатов, которые хоть как то думают о нас, потому что живете здесь, появится чиновник, который может раз в пятилетку и посетит это захолустье))))) Посмотрите на дороги на окраинах Киева, на мусор, на подъезды в домах.
    А лес все равно застроят, Киеву ведь надо развиваться и деревья будут рубать, но уже “по закону”)))))))

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539