Мерський звіт Скаржинського про роботу виконкому

2

У робочий день послухати мера Ірпеня прийшли переважно члени виконкому, місцеві депутати, працівники бюджетного сектору та активні лідери громадських організацій, які заповнили лише половину місць в залі.

“Це питання звіту мера Ірпеня за роботу виконкому було включене в порядок денний сесії, на якій голова не захотів звітувати перед депутатським корпусом. Скаржинський сказав, що багато громадських організацій, понад 100, звернулися до нього з проханням послухати звіт про роботу виконкому й тому, звіт переноситься. Не розумію, чого ті, хто начебто хотів послухати звіт, не прийшли в сесійну залу й не послухали його. Звіт перенесли на 29 квітня. Звичайно, людей було мало, бо захід вирішили провести в робочий час, але представників тих понад 100 громадських організацій, через звернення яких перенесли звіт, в залі не було видно,” – розповідає депутат Ірпінської ради Богдан Мельничук, який очолює місцевий осередок ВО “Свобода”.

Всім, хто захотів послухати звіт Володимира Скаржинського, довелося зареєструватись і залишити свої персональні дані на папірцях без будь-яких підписів організаторів чи бодай якоїсь назви документу.

“Як слухала мера, то спала на думку фраза з радянського фільму: “Якби не статистика, ми б навіть не підозрювали про те, як добре ми працюємо,” – іронізує ірпінчанка Олена, яка прийшла послухати те, що хотів донести до громади мер Ірпеня.

Скаржинський повідомив громаді таку важливу статистичну інформацію: виконком провів 14 пленарних засідань, 24 сесії, на яких прийняли 1442 рішення.

“Кількість прийнятих рішень, ще не означає ефективну  роботу. Наприклад, багато рішень Ірпінської ради є скандальними та соціально вибуховими, тому громада висловлює своє обурення прямо в сесійній залі. Потім ми після таких рішень, як от віддані всі парки під забудову, мусимо протистояти забудовникам та відвойовувати парки Ірпеня,” – розповідає Ігор Домбровський, очільник громадської організації “Самозахист”.

Скаржинський повідомив, що Ірпінь є одним з передових регіонів за наповненням бюджету. Середня величина пенсії, з слів мера, складає 1 700 гривень. Володимир Скаржинський пообіцяв, що найближчим часом будуть на території міста зведені потужні станції очищення води й відбудеться капітальний ремонт доріг.

“Проекти розробляються. Плани є. Перші кроки зроблено,” – запевняє всіх присутніх Скаржинський.

Але присутніх у залі цікавила інша статистика. З місця лунали репліки щодо роздачі землі у 2012 році. Людей цікавила кількість ділянок й те, кому вони були роздані.

Міський голова Ірпеня пояснив, що всі документи щодо землевиділення перебувають у “відповідних інстанціях”:

“Тому точну цифру я назвати зараз не готовий,” – виправдовується Скаржинський.

“Тоді яким чином Ви готувались до річного звіту?” – лунає репліка з залу, на яку мер вже не відповідає.

Під час обговорення земельних питань, один з депутатів Ірпінської селищної ради Валерій Пєший, чий син став очільником одного з міфічних кооперативів в смт Коцюбинському й хотів отримати 75 гектарів лісу, публічно зізнався, що за дерибаном Біличанського лісу стоїть він разом з депутатами місцевих рад.

Окрім питань землевиділення, ще одним дискусійним питанням, яке цікавило тих, хто прийшов на збори, стала відсутність Володимира Скаржинського у залі судових засідань, коли розглядали його позов до газети “Західне передмістя Києва” та депутата Андрія Страховського.

Нагадаємо, що міський голова Ірпеня судовий збір за свою честь заплатив з бюджету міста.

Свою відсутність у залі суду, коли розглядали позов самого ж Скаржинського, мер Ірпеня пояснив тим, що він не “опуститься” до того рівня людей, які ходять по судах.

“Спочатку мер декларує свою незгоду із звинуваченнями на свою адресу, а потім нібито цурається рівня публічних судових дебатів, як нібито неналежних його статусу. Може,  мер розраховував підключитись особисто до  розгляду своєї справи вже в Європейському суді? Переконаний, що в цьому випадку, такий виїзд в Європу був би профінансований місцевим бюджетом, як і його теперішній особистий позов,” – припускає Ігор Домбровський, очільник ГО “Самозахист”.

Те, що до річного звіту голова Ірпеня був неготовий, помітили не лише громадяни, але й місцеві депутати.

“Голова не ознайомився належним чином із звітом. Я зумисне ознайомився з цим текстом ще до сесійного засідання, на якому він мав би відбутися. Скаржинський кілька разів помилявся, коли називав цифри, плутаючи тисячі та мільйони. Але найбільш кричущою помилкою стало те, що другим підприємством за реалізацією товару в регіоні він назвав ЗАТ “Білицький завод “Теплозвукоізоляція”. Потім сам здивувався, хто таку нісенітницю написав у звіті, адже відомо, що на цьому заводі є навіть арбітражний керуючий у справі банкрутства,” – розповідає депутат Ірпінської ради Богдан Мельничук.

“Це нагадує харківського Добкіна з його одіозним “текст по-дебильному написан”. Вважаю, що після такого звіту про роботу виконкому, до якого зокрема входять і селищні голови регіону: Вадим Садовський (Коцюбинське), Анатолій Кириченко (Гостомель), Олександр Венгрик (Ворзель); і депутати облради від “Партії регіонів”, зокрема Наталія Семко, треба визнати депутатському корпусу Ірпінської ради роботу виконкому незадовільною й розпустити виконавчий орган влади. Вчорашнє позачергове засідання виконкому, яке мало місце 28 травня, ще раз довело, що за дуже важливі питання, які внесені з голосу, члени виконкому голосують, не маючи на руках проектів рішень,” – додає Мельничук.

Нагадаємо, що депутати селищної ради Коцюбинського неодноразово висловлювали незадоволення щодо роботи виконкому селищної ради, який очолює селищний голова Вадим Садовський, член виконкому Ірпеня, але так і не ставили це питання в порядок денний на голосування.

2 коментарі

  1. Мария 29 Травня 2013 at 16:48

    Отчет Скаржа это всегда: шоу, болтология и очередное разочарование!

    95.158.3.1**

  2. партизанка Зоя 29 Травня 2013 at 22:35

    Ну этот хоть оправдываться пришел, а наш Садовский как то Му-МУ, ни отчетов ни оправданий.

    94.248.31.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539