Втеча Мельника: допит свідків

0

Кто виноват?З-поміж допитаних: начальник чергової частини МВС Київщини, керівник кримінальної міліції Києво-Святошинського району та працівник відділу матеріального забезпечення Київської області.

Останній, зокрема, розповів суду про те, як встановлювалася апаратура стеження за ректором-хабарником та проводився інструктаж правоохоронців. З його слів, неможливо було не помітити тривожний сигнал, що надійшов після того, як Мельник позбувся електронного браслета.

Свідчення свідків у справі проти міліціонерів, з-під нагляду яких втік екс-ректор податкової академії Петро Мельник, кожна із сторін у справі інтерпритує на свою користь.

Свідчення слідчого Олега Зайцева, якого допитував суд в понеділок, 28 жовтня, протягом двох годин, обвинувачення трактує на свою користь. На вимогу прокурора допит першого свідка тривав у закритому режимі, оскільки міг містити секретну інформацію.

“Під час допиту Олег Зайцев підтвердив наше обвинувачення. Він заявив, що міліціонери Удовиченко та Бедрій жодного разу не попередили його як ініціатора електронного засобу контролю про те, що відбуваються якісь негаразди з браслетом, збої в системі захисту”, – сказав прокурор Андрій Матвіяс.

Прокурор переконаний, що саме такі дії чергових міліціонерів дозволили Мельнику втекти за кордон.

Адвокат одного з обвинувачених у словах свідків знаходить виправдання для правоохоронців.

“Керівник чергової чатсини з главку підтвердив, що мій підзахисний Удовиченко виконував свої обов’язки відповідно вимог, інструкцій і так далі,” – переконаний адвокат Олександр Верголяс.

Наступне засідання у справі двох міліціонерів, обвинувачених у службовій недбалості, відбудеться 5-го листопада у Броварському міському суді.

Нагадаємо, 27 липня ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник був затриманий співробітниками міліції  у власному кабінеті при отриманні хабара.

Суд визначив міру запобіжного заходу – домашній арешт, він став першим в Київській області, на кого одягнули електронний браслет.

У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку. Пізніше з’ясувалось – він вночі нібито перетнув кордон за паспортом брата до Білорусі. Далі джерела в правоохоронних органах стверджували, що він був в Європі.

14 серпня Мельник був оголошений в міжнародний розшук. Днями прокуратура Київської області повідомила про підозру двом службовим особам органів внутрішніх справ у вчинені кримінального правопорушення. Їм інкремінують службову недбалість. Міліцянти за це можуть поплатитись свободою від 2 до 5 років.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539