Кутовий та Москаленко проголосували за конституцію 2004-року

0

Депутаты пытаются вернуть Конституцию 2004 года. Эксперты сомневаются, что голосование будет успешнымЗа відповідні зміни проголосували 386 депутатів (мінімально потрібно було 300 голосів).

“За” голосували і Вячеслав Кутовий, який вийшов з лав “Батьківщини” й голосував разом із регіоналами, згідно з моніторингом “Чесно”, і “регіонал” Ярослав Москаленко, і Михайло Поплавський, який до парламенту потрапив цього року з крісла депутата Київської облради, куди потрапив після того, як виграв вибори в Ірпені у 2010 році.

Ці троє депутатів голосували за “драконівські” закони 16 січня, які спричинили перше смертельне кровопролиття в державі.

Як повідомила редакцію прес-служба Москаленка, нардеп написав заяву на вихід з Партії регіонів.

Перед голосуванням лідер “Батьківщини” Арсеній Яценюк зазначив, що в результаті прийняття Верховна Рада “отримає повноваження на призначення уряду, всіх членів кабміну, вплив на охоронну, судову і інші гілки влади”.

Рада цього дня працювала дуже інтенсивно. Були прийняті рішення про декриміналізацію тих статей, через які перебуває за ґратами екс-прем’єрка Юлія Тимошенко. Цей законопроект підтримали і екс-“бютівець” Кутовий, і позафракційний Михайло Поплавський.

Ярослав Москаленко за це питання не голосував, як і за те, щоб визнати 22 та 23 лютого днями жалоби. Принаймні про це свідчить сайт ВРУ.

Але 22 лютого прес-служба нардепа наголосила, що картка Москаленка не спрацювала й він написав заяву, в якій попросив врахувати і його голос.

Ці троє депутатів проголосували також за повну амністію для всіх активістів майдану. Всього через те, що політики зволікали з рішенням загинуло понад 100 людей, з-поміж яких є жінка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539