Кутовий голосує разом із Партією регіонів

0

В'ячеслав Кутовий ще в колі друзів-опозиціонерів

Рух Чесно – “Фільтруй Владу!” провів моніторинг голосувань народних депутатів-позафракційників.

Як виявилось, з-поміж усіх позафракційників у русі Чесно виокремили Вячеслава Кутового, як народного депутата, який найбільш синхронно голосує з Партією регіонів.

Автори моніторингу не враховували голосування позафракційного спікера Володимира Рибака (№ 10 у списку ПР) та двох його заступників Ігоря Калєтнікова (№7 списку КПУ) та Руслана Кошулинського (№12 “Свободи”), які, згідно з вимогами закону, мали стати позафракційниками.

Аналізувались лише ті голосування, де влада та опозиція мали різну думку.

Голосування до виходу з фракції не враховувалось.

Інфографіка 3. Провладні депутати

“Я думаю, що це не відповідає дійсності. Це чиєсь замовлення. Я був позафракційним на 2-й сесії 5 робочих днів. Вони ж пишуть в моніторингу за 1 і 2 сесію. Як таке може бути? Ми вийшли разом з депутатом Володимиром Купчаком, з яким ми фактично голосуємо разом, бо спільно опрацьовуємо законопроекти. Протягом цих 5-ти робочих днів 2-ї сесії один день я був відсутній, на відміну від Купчака, і опиняюсь на 1-му місці,” – обурюється Вячеслав Кутовий.

“Мені все одно, чи підтримує законопроект влада чи опозиція, я виходжу з того, чи цей законопроект принесе покращення громадянам. Цей рух Чесно ганявся за мною, ще коли я був кандидатом і був депутатом місцевого самоврядування. Тоді писали, що я голосував з регіонами разом за придання снігоприбиральної техніки, на яку була виділена субвенція. Якщо б ми її не використали – вона б зникла. Та й техніка снігоприбиральна зимою виявилась просто необхідною. Не можна дивитися лише на факт голосування, без розгляду суті законопроекту, який розглядається,” – додає Кутовий.

У русі Чесно пояснюють, чому Табалови, які вийшли з “Батьківщини” першими, опинились позаду Кутового.

“Ми брали для порівняння відсоток голосувань після виходу з фракції. Це порівняння пропорції відсотків, а не кількості голосувань. Бо кількісно, звісно, неможливо порівняти, приміром, голосування Табалових. Вони вийшли дійсно раніше. Кутовий та Купчак, коли входили до опозиційної фракції, підтримували голосування опозиції приблизно на 80 %. Середній війдсоток для “Батьківщині” – 90 %,” – розповідає Вадим Гудима, редактор сайту руху Чесно.

“Зараз триває 3 сесія й ми продовжимо свій моніторинг. Ми будемо оприлюднювати наступні результати десь в січні. Якщо будуть проміжні результати, які будуть спиратись на достатню кількість статистичних даних, то ми їх обов’язково оприлюднимо за кілька місяців,” – додає Гудима.

У русі Чесно редакції сайту громади Приірпіння пообіцяли, щойно будуть мати аналіз результатів голосувань народного депутата Вячеслава Кутового під час пленарних засідань 3 сесії – одразу ж передадуть для оприлюднення громади.

За інформацією, наданою рухом Чесно, їхню діяльність фінансують закордонні гранти. Окрім пожертв громадян україни у розмірі 200 – 300 гривень, які надходили, як правило, під час виборів, інших українських джерел фінансування рух Чесно не має.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539