Кириченко вирішив проводити сесію на склозаводі

2

Гостомельчани вирішили відвідати сесію своєї ради. І попри те, що кожен громадянин вільно може прийти на сесію, вони вирішили для годиться записатися заздалегідь.

“Напередодні сесії я прийшов дізнатись, чи буде сесія, і чи зможу я на ній бути присутнім. Секретарка ради Олена Кислиця сказала мені, що сесія буде, але потрапити на неї я не зможу, оскільки проходити вона буде на території склозаводу. Списки охочих вже були подані”, — розповідає мешканець селища Іван.

Гостомельчанина насторожило те, що рада обрала місцем зборів приватну структуру ПП “Ветропак”.

vetropak

Сюди простим громадянам зась, й він перепитав, чи, бува, депутати чогось не бояться:

“Кислиця мої питання про страхи депутатів проігнорувала. І сказала, що зал на склозаводі невеличкий, мовляв, сесія буде проходити у вузькому колі. Чому саме на склозаводі? Відповіла, що селищний голова Кириченко домовився про це з директором заводу Андрієм Гірником”.

Із таким незаконним свавіллям влади чоловік миритися не захотів і звернувся до прокуратури. Гостомельчанин Іван написав заяву про те, що таким чином обмежуються його права як члена територіальної громади.

Чому раптом Анатолій Кириченко вирішив провести сесію поза межами сесійної зали — не знають навіть деякі депутати. Редакції ж Сайту громади Приірпіння селищний голова пояснив це тим, що до ради звернувся керівник заводу Андрій Гірник.

Торік Гірник уже пропонував депутатам провести сесію на склозаводі, але депутати не бачили в цьому доцільності.

“Цього разу, очевидно, доцільність з’явилася. У вівторок Кириченко оголосив депутатам, що сесія буде проводитися на території склозаводу. Більшість депутатів, які зазвичай схвалюють всі ініціативи Кириченка, беззаперечно погодилась. Були й такі, що почали ставити запитання, чому саме на склозаводі, але відповіді не отримали”, — розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Кириченко тоді, кажуть депутати, був без настрою, хоча зазвичай усміхнений.

kyrychenko

“Деякі депутати почали обурюватися. Зокрема, депутат Сергій Кандиба заявив, що це порушення регламенту, тому що обмежується вільний доступ членів територіальної громади на сесію, яка відповідно до регламенту повинна бути відкритою”, — говорить Марчук.

Голова регламентної комісії Сергій Жабченко одразу написав депутатське звернення, в якому зазначив, що селищний голова Анатолій Кириченко порушує регламент.

“На засіданні комісії я подав депутатське звернення, де йшлося про те, що проведенням сесії на території  склозаводу рада порушила ст. 2, 3, 4 та 21 Закону України про місцеве самоврядування”, — говорить Жабченко.

“Також я звернувся до обладміністрації, розповів про ситуацію в Гостомелі й попросив відреагувати”, — додає Жабченко.

Що саме подіяло на Кириченка — звернення регламентної комісії, реакція прокуратури чи дзвінок з обладміністрації —  тепер важко визначити, сам він посилається на регламенту комісію ради:

“Виїзна сесія була запланована на прохання директора заводу. Він виступав на сесії і запросив. Але наша регламентна комісія вбачала порушення закону. Хоча там порушень не було, але ми пішли назустріч”.

Утім, депутати ставлять під сумнів те, що на Кириченка так вплинуло саме звернення регламентної комісії. У середу пообіді, напередодні сесії, Кириченко скликав депутатів на нараду. Як кажуть самовидці, вигляд він мав розбурханий: обличчя було вкрите червоними плямами, сорочка — розщіпнута, і головне, на чому акцентували увагу присутні, — селищний голова був без краватки.

“На порядку денному два питання”, — сказав, роблячи паузи, Кириченко.

“Перше питання я знімаю”, — повідомив присутніх голова, навіть не озвучивши його, й одразу перейшов до другого, яке стосувалось місця проведення сесії.

“Кириченко сказав, що переносить сесію на невизначений термін. Далі сказав, що вважає, що це добре, бойому зараз є чим займатися — він розселяє військових у казармах колишнього військового містчка”, — розповідає Марчук.

Нагадаємо, у цих військових частинах ще кілька місяців тому влада розміщувала беркутівців, які за ротацією приїздили, щоб придушувати повстання майданівців.

Гостомельчани певні, що влада боїться проводити сесію привселюдно, бо після гучної відставки міського голови Ірпеня не знає, що чекати від громади, боїться самооборони й Правого сектору.

“Вони бояться людей, як вогню. Навіть святкування дня народження Шевченка перенесли з вихідного дня (9 березня припадало на неділю — прим ред.) на робочий. Людей своїх позбирали на 11:00 вдень, щоб ті, котрі мають роботу, а не бюджетники, які їм підкоряються, не зібрались й не висловили свого невдоволення, як то було на віче, коли ми приймали резолюцію”, — говорить гостомельчанка Антоніна.
gostomel2

Після втечі Януковича вже другий місяць сесії не проходять і в Коцюбинській селищній раді. Близькі до влади джерела кажуть, що на сесію тут немає і натяку.

Ворзельці теж кажуть, що дату сесій від них приховують:

“Вони настільки те в секреті тримають. Кого не питаю — нічого не кажуть”, — розповідає мешканка Ворзеля.

2 коментарі

  1. Сарказм 27 Березня 2014 at 21:54

    Что за бред!!! Сесия сегодня состоялась в сельсовете. Кстати Вася Вознюк, тот кого вы постоянно ставите в пример получил земельный надел в крутом месте. Эх , Вася- вася. Так кто таки занимается дерибаном. Участки также получили Небога, Ежик. Короче сама опозиция и дерибанит землю Гостомеля по полной программе. КАЗЛЫ.

    213.238.*.*

  2. Путинн 1 Квітня 2014 at 23:01

    Уважаемый(я) Сарказм ! В вашем блокноте про это ничего не написано.

    95.158.48.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539